Mikael Jungner

Vinkkejä Juha Sipilälle

Juha Sipilä antoi luvan potkaista häntä polvitaipeeseen jos hänestä tulee tyypillinen poliitikko. Minä en Juhaa potkaise, koska hän ei ole tyypillinen poliitikko. Minä en myöskään vinoile Juhalle, koska pidän hänen tyylistään tehdä politiikkaa ja uskon hänen vilpittömyyteensä lausuntoa antaessaan. Sen sijaan yritän auttaa Juhaa jälkijouluisessa hengessä kertomalla, mitkä piirteet kokemukseni mukaan tekevät poliitikosta "tyypillisen poliitikon".

Ensimmäinen  piirre on kyynisyys. Se hyveellinen aatos, joka suurinta osaa ajaa politiikan tantereille, tuppaa väljähtymään kun kerta toisensa jälkeen huomaa kuinka vaikeaa maailman muuttaminen on. Toinen tähän liittyvä piirre on häikäilemättömyys. Kun politiikasta tulee ammatti, astuu kuvaan mukaan pelko. Asemat kun voi menettää koska vain, virheestä tai vaaleissa. Pitkään politiikassa toimineen on usein vaikeaa kuntoutua takaisin perinteiseen työelämään. Jos minäkuva on tyystin riippuvainen poliitikon työstä, saattaa puhdas pelko omasta pärjäämisestä ajaa häikäilemättömyyteen.

Kolmas piirre on kaiken mittaaminen rahassa. Se kun on niin helppoa. "Saimme 100 miljoonaa euroa tähän ja tuohon". Hienoa. "Nyt leikataan 100 miljoonaa tuosta ja tästä". Kauheaa. Maailma ei kuitenkaan toimi noin. Raha on vain väline, rahaa oleellisempaa kun on se mitä sillä saadaan aikaan. Aikaansaannoksista puhuminen on kuitenkin vaikeampaa kuin pelkästä rahasta puhuminen. Siksi tyypillinen poliitikko ei sitä harrasta. Esimerkiksi turhiin polvileikkauksiin käytetty 100 miljoonaa ei ole tyypilliselle poliitikolle yhtä makoisa keskustelun kohde kuin sadan miljoonan lisäys tai leikkaus budjeteissa.

Neljänneksi tyypillinen poliitikko on mielellään joulupukki. Tärkeintä on antaminen. Oikeassa elämässä lahjan tekijä on kuitenkin arvokkaampi kuin lahjan antaja. Lukemattomien pienten lasten vanhempien uurastus joululahjojen saamiseksi lapsilleen menee tyystin joulupukin piikkiin. Se sallittakoon mutta ei se reilua ole. Usein poliitikko ottaa kunniaa uusista tulonsiirroista tai palveluista. Harvempi poliitikko muistaa kiittää niitä veronmaksajia, joiden rahoilla tuo lahjan antaminen yleensä on mahdollista. Tyypillinen poliitikko on kuin Robin Hood, sankari joka jakaa muille toisten rahoja. Robin Hood -logiikan ongelma on vain siinä, että se typistää "autettavat" avuttomiksi kohteiksi ja "auttajat" rosvoiksi. Tämä nostaa tyypillisen poliitikon henkilökohtaista sankarimyyttiä mutta tekee hallaa todelliselle yhteisöllisyydelle.

Viides piirre on tarkoituksellinen toisten väärin ymmärtäminen. Tähän piirteeseen liittyy usein tarkoituksellinen toisten ohi puhuminen. Tyypillinen poliitikko vastaa aina yleiseen kysymykseen yksityiskohdalla ja yksityiskohtaiseen kysymykseen yleisellä huomiolla. Näin toimien keskustelussa ei joudu koskaan alttiiksi vuorovaikutukselle, näin toimien keskustelu ei koskaan etene. Tyypillinen poliitikko ei käännä takkia vaikka mielipiteen vaihtaminen tilanteen muuttuessa on aina merkki viisaudesta.

Kuudes piirre liittyy valtaan. Valta ei ole todellista, se on jotain mitä muut kuvittelevat sinulla olevan. Juha. Sinun avauksiasi kuunnellaan nyt tarkkaan, sinun mielipiteillesi nyökytellään ja vitseillesi nauretaan. Se ei johdu siitä että olisit nyt visionäärisempi, viisaampi tai hauskempi kuin ennen. Se johtuu siitä, että moni varautuu siihen että sinusta tulee gallupien myötä uusi pääministeri. Tyypillinen poliitikko ei näe tätä vaan kuvittelee että kyse on henkilökohtaisesta kasvusta jonka muut ovat vihdoin huomanneet. Pahimmillaan tyypillinen poliitikko menee vallasta niin sekaisin että kuvittelee saaneensa Jumalalta tehtävän johtaa koko Suomen kansa luvattuun maahan, keinoja kaihtamatta. Valta turmelee kaikkien sieluja kuin radioaktiivinen säteily fyysistä kehoa, toiset meistä vain kestävät vallan rappeuttavaa vaikutusta toisia paremmin. Ainoa toimiva lääke vallan turmelevuuteen on luopua vallasta aina välillä.

Juha Sipilä. Tänään en voi kohdallasi laittaa rastia ruutuun yhteenkään edellä esitetystä kuudesta tyypillisen poliitikon piirteestä. Onnittelut siitä. Olisi kovasti mahtavaa jos tilanne olisi sama vielä kahden vuoden jälkeenkin. Ristiretkesi reilumman politiikan puolesta kun innostaa monia, puoluerajoista riippumatta.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minun veikkaus seuraavasta hallituspohjasta:

Kepu+Kokoomus+SDP+Vasemmistoliitto+RKP.

Tältä ainakin näyttää, kun seuraa Sipilän toimintaa.

Pekka Iiskonmaki

Saako SDP suuremman kannatuksen kuin 13%? Tuskin. Ei sillä kannata mennä hallitukseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Luulisin SDP:n kuitenkin saavan jopa 16%.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #19
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #24

#24
Suomessa hyväuskoisia riittää demarien leiriin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Saako SDP suuremman kannatuksen kuin 13%? Tuskin. Ei sillä kannata mennä hallitukseen."

Voi olla ettei kannata mennä hallitukseen jos tulee roima tappio vaaleissa, kuten gallupit näyttää, mutta voi olla että kansallinen etu vaatii hallitukseen menoa ja silloin puolueen etu saa väistyä, kun on kyse ns. vastuupuolueesta. Olisi keskustakin tappionkin jälkeen hallitukseen mennyt, jos oisi ollut ihan pakko. Mutta ei ollut pakko.

Sitäpaitsi, paljon voi tapahtua vielä ennen vaaleja. Voi olla että Jutta luopuu puheenjohtajuudesta ja tilalle saadaan joku keski- ikäinen, vähän mahakas, perusdemareita miellyttävä mies, politiikan piiristä tai sen ulkopuolelta. Sen pitäisi olla ennestään kulumaton kasvo, kuten Sipilä.

Sellainen kasvojen pesu voisi muuttaa gallupkäyrien suunnan SDP:n osalta. Martti Ahtisaari oli aikanaan sellainen hahmo, mutta ei taida olla enää. Rehnin Ollin tapainen mies voisi olla se oikea, kuuluu vain väärään puolueeseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minä käsitin kirjoituksen niin, että ensin luetellaan Sipilään liittyviä piirteitä, jotka itseasiassa ovat tyypillisen poliitikon piirteitä"

Ei minusta. Minusta luetellut piirteet olivat ns. vanhoihin politikkoihin sopivia, mutta ne oli esitetty niin että ne kuulostivat varsin inhimillisiltä ja ymmärrettäviltä.

Niitä piirteitä ei vielä voi yhdistää Sipilään, mutta blogista käy rivien välistä selväksi, että blogisti pitää todennäköisenä tai selviönä, että myös Sipilään ajan kanssa tarttuvat nämä piirteet.

No, jos niin käy, niin sitten on Sipilän polvet pian ruvella.

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Hyvä kirjoitus. Voin helposti kuvitella luettelemiasi piirteitä uusiin poliitikkoihin. Mm. osa heistä paljastaa itsestään juuri näitä piirteitä mm. facebook-päivityksissään.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jos sensuroit tämän, tämä leviää muuta kautta. http://katriinakajannes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1... Teit historiaa poistamalla yhden virkkeen kommenttini, kuten olet tehnyt jo vesittämällä demariaatetta ja viemällä "vinkeilläsi" kolmanneksen puolueen kannatuksesta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Katriinan kommentti oli niin typerä, että olisin suonut Jungnerin jättävän sen näkyviin. Vaikea myös kuvitella, että Jungnerin toimet olisivat syöneet kolmanneksen demareiden kannatuksesta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En tunne Juha Sipilää, joten siltä osin en tiedä miten Jungnerin sanat osuu, mutta muuten kyllä aika hyvin kuvattu "tyypillistä poliitikkoa".
Robin Hood tosin otti rikkailta ja antoi köyhille, tyypillinen poliitikko tekee päinvastoin, varsinkin valtionvarainministeri.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tyypillistä politiikkoa ei ole olemassakaan, jokainen on oman aikakautensa lapsi, aivan samoin kuin yritysjohtajat, elävät ajassa ja tällähetkellä se on ahneuden aika.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eläämme kapitalistisessa markkinataloudessa jonka tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman paljon voittoa omistajille, riippumatta heidän yksilöllisistä ominaisuuksista kuten esim. ahneudesta.

Pekka Iiskonmaki

Margareta Blåfield ei asu Suomessa. Suomi ei ole markkinatalousmaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #18

Suomiko ei osallistu globaaliin talouteen? Onko Suomi sama maata kuin Pohjois-Korea?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #23

Margareta Blåfieldin täytyy tehdä siitä omat johtopäätöksensä. Miksi muuten aina pitää mennä äärimmäisyyksiin?

Perusta Suomeen vaikka PUB ja sitten huomaat, että markkinatalous ei toimi, kuten esim. Saksassa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #28

Markkinatalous toimii niin kuin teorian mukaan kuuluisi vain lautapelissä nimeltään Monopoli.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #29

#29

Taas limbo. Markkinatalous toimii markkinatalousmaissa. Suomi on sekatalous.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #32

Sellaista markkinatalousmaata ei ole olemassakaan jossa ei markkinoita mitenkään säädeltäisi.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #33

#33

Bingo, mutta ei siten kuin Suomessa, joka on siinä suhteessa hanurista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kuten ylivoimaisesti suurimmille omistajille suomessa, eläkeyhtiöille?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä myös omistajien ja palkallisen yritysjohtajan edut voivat olla erisuuntaiset, tulee vaan mieleen Nokia ja Elop.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

7. kohta tulisi ollla muistissa kaikilla kansan/euroedustajilla:suomi on harvaan asuttu maa-ihmisiä sinnittelee niin saaristossa kuin kainuun korvessa ja hekin ansaitsevat tulla kuulluksi kun päätetään esim.luonnonvarojen hyödyntämisestä(kalastus,poronhoito,marjastus etc)sekä elinkeinoista siinä ympärillä kuten matkailu !

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Syrjäseutujen ihmiset siirretään kasvukeskuksiin ja luonnonvarat luovutetaan muualle.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Olipa reilu puhheenvuoro, siehän olet itte aivanko Sipilä muuten tai ainaki sinussa taitaa olla paljon sammaa raikasta ja reipasta ja suorasanasta, jokei ole tavalista politiikoilla.

Ja seko on ollu oikeissaki töissä, se painaa enämpiko arvaamakhan ja enämpikö Kattaiset uskoo.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Samaa mieltä Hilkan kanssa. Tykkään jungnerin raikkaudesta ja suorasanaisuudesta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Olen iloinen. Kerrankin Jungnerilta asiantuntemusta huokuva kirjoitus ja rehellisyyden astekin on poliitikoksi korkeaa tasoa.

Itse olen kaivannut jo vuosikaudet asiallisen kriittistä keskustelua suhteessa arvomaailmaamme, solmimiemme kansainvälisten sopimusten vaikutuksia omia arvojamme tukevan toiminnan mahdollistamiseen, sekä oman poliittisen kulttuurimme roolistaa näissä asioissa.

Kuluvana vuonna saatiin lähinnä keskustella kritiikin asiattomuudesta, asian vierestä ja olemattoman toivomisesta. Käytetyin tapa keskustella oli vetäytyminen ennen sen aloittamista. Jokainen sai omat nyökyttelijänsä, mutta kehitystä sillä ei tapahdu.

Toivottavasti ensi vuosi on parempi ja Jungnerin lisäksi joku muukin jopa SDPn riveissä kokee joulu- tai muun heräämisen tosiasioiden pariin.

Reijo Tossavainen

Läheltä politiikkaa seuraavana suorastaan ihmettelen demaritouhuja. Esimerkkinä olkoon kunta- ja sotesekoilu. Pitkälti sen ansiosta kannatus hiipuu. Esimerkiksi kotikuntantani ja naapurikunnan työväenyhdistykset lopettivat toimintansa. Kannattajia ei enää löydy...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Ensimmäinen piirre on kyynisyys."

Mikko Alatalo, viihdetaiteilijasta poliitikoksi siirtynyt kansanedustaja, esiintyi Ylen Pressiklubissa viime viikolla. Hän osoitti kieltämättä kyynisyyttä, mutta teki sen tavalla, joka upposi minuun.

Alatalo sanoi, ettei kansanedustaja pelkää mitään niin kuin ennenaikaisia vaaleja. "Viime vaalienkin velat ovat monella vielä maksamatta", kuului perustelu. Järkeenkäypää!

Toinen Mikon ennuste koski hallituksen kokoonpanon pysyvyyttä. "Brasilian MM-futis on päästävä katsomaan paikan päällä" tarkoitti tietenkin urheiluministeri Arhinmäen tavoitteita. Jos Vasemmisto lähtisi oppositioon alkavana keväänä, joutui Paavo katselemaan kisat teeveestä, eikä se tietenkään tuntuisi juuri miltään. Hallitus siis jatkaa uupumatta pyyteetöntä työtään kansakunnan parhaaksi vastoinkäymisistä ja asiattomasta kritiikistä välittämättä! Kaikki yhden ja yksi Rion-matkan puolesta!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

" Esimerkiksi turhiin polvileikkauksiin käytetty 100 miljoonaa ei ole"
Tuossa on aivan oma aiheensa selvittää kenen mielestä ne ovat olleet turhia.Tässä maassa ovat kohta myös nykyisen hallituksen ja politiikan näkökulmasta turhia niin lastensairaalat,sydänpotilaiden hoito,vanhuksien hoito,tiettyjen sairauksien hoito(lääkekorvattavuus jo esimakua tästä suuntauksesta) jne.
Eli rikkaille hoitoa tasarahalla vakuutuksen voimin.
Eutanasiaa ilman lakiin kirjoitettua "virallista"päätöstä.Kuten vammaisten lasten elvyttämättä jättämispäätökset,joita ei peruta vaikka muutoksia terveydentilassa tapahtuu.Vaikkakin laki sanoo toista.
Kuten myös syöpäpotilaat joilla ei ole rahaa tahi piirejä,kuolemaan osastolle.Arvaamattomat säästöt kun ei tavallisiin ihmisiin kannata haaskata rahaa.
Siinä on politiikan tahtotila päätökset joihin SITOUTUU jokainen joka sinne itsensä eri laisilla lupauksilla ennen vaaleja saa keploteltua.
AINA on ennen vaaleja löytynyt näitä puhuvia päitä ja kaikenlaisten lupauksien antajia.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Ne polvileikkaukset olivat turhia asiantuntijoiden mielestä. Ne eivät siis parantaneet potilaan tilannetta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kannattaisi kysyä heiltä joita asia koskee eli "potilailta".Ei ole kauaa siitä kun kanta oli toinen.
Kylläpäs on äkkiä taas paatin suunta vaihtunut.
Ei sillä,muutama kuukausi sitten suomalaiset olivat ylilihavia ja sairaampia kuin missään.
Hokkus pokkus,eläkeiän nostoa haettaessa ovat suomalaiset tulleetkin ylivertaisen terveiksi ja hoikemmiksi kuin ketkään muut.Tutkimattomia ovat herran tiet....

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #44

Luotettavan tiedon löytäminen eriävien tutkimustulosten seasta..... se onkin se varsinainen haaste ;) Vielä suurempi haaste on myöntäminen että on todennäköisesti ollut väärässä... mikäli löytää tietoa, joka mullistaa entiset ajatukset.......

Tuossa väärässä olemisen myöntämisessä useimmat poliitikot ja muutkin ihmiset epäonnistuvat kerta toisensa jälkeen.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi Vastaus kommenttiin #48

En ole muistaakseni kuullut kenenkään poliitikon olleen ikinä väärässä. Aina se syyllinen löytyy muualta ja siihen on sortunut myöskin Pj. Sipilä.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Outoa, mies vaivautuu vastaamaan, maailman kirjat ovat sekaisin.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Mielenkiintoista!
Pysähdyin tähän: "Tyypillinen poliitikko ei käännä takkia vaikka mielipiteen vaihtaminen tilanteen muuttuessa on aina merkki viisaudesta."

Kotokaupunkini kuin myös koko tämän maan vanhustenhoidon tilanteesta minä en ilmeisestikään ole kovin viisas!
Vaan eipä tuo haittaa.
En käännä pikkutakkiani!
En!

Puolueesta (kokoomus)kyl erosin.
Olenko nyt viisaampi (sitoutumaton)?
En tiedä..

..

Hyvää uutta vuotta Jungnerille!

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

" Harvempi poliitikko muistaa kiittää niitä veronmaksajia, joiden rahoilla tuo lahjan antaminen yleensä on mahdollista. Tyypillinen poliitikko on kuin Robin Hood, sankari joka jakaa muille toisten rahoja. Robin Hood -logiikan ongelma on vain siinä, että se typistää "autettavat" avuttomiksi kohteiksi ja "auttajat" rosvoiksi. Tämä nostaa tyypillisen poliitikon henkilökohtaista sankarimyyttiä mutta tekee hallaa todelliselle yhteisöllisyydelle."

Jos poliitikoissa olisikin enemmän "Robin Hoodia" asiat olisivat paremmin.
Veroja kerätään yhteisesti demokraattisesti sovittujen pelisääntöjen mukaan, mahdollisimman oikeudenmukaisesti ja järkevästi. Ei niistä tarvitse ketään muuta kiittää kuin toimivaa yhteiskuntaa, eli meitä kaikkia. Veroja kiertäviä lusmuja ei kannata kiittää, eikä sellaista eduskuntaa joka mahdollistaa veronkierron huonolla verolainsäädännöllä.
Laillinen rosvous kun saataisiin pois se lisäisi todellista yhteisöllisyyttä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jyrkimillään veroprogressio on alle köyhyysrajan.

Mika Samuel Kiekkijev

On aina mukavaa, kun uraputkessa oleva (pääjohtajasta-sihteeriksi) antaa ohjeita muille.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Jotenkin tuossa kirjoituksessa paistaa läpi se, että Jungner olisi kosiomatkalla pyrkiäkseen samaan hallitukseen tulevissa vaaleissa. Nyt onkin hyvä alkaa, kun puolueen vaihto ei tule enää kyseeseen. On jo myöhäistä.

25%:n kannattus ei tunnu kovin suurelta, kun Suomen hajanaistakin hajaneisempi poliittinen kenttä vielä tahallaa keittää omissa kattiloissaan käärmekeittoa toisilleen. Ja etenkin hallituksen suuntaan. Onhan ainkin yhteinen vihollinen, mutta siihen se jääkin. Pelkkää puhetta ja valmistautumista vaaleihin mitä ihmeellisimmillä tempuilla ja nokkeluuksilla.

25% on sellainen luku, että pitää muistaa 75% ei ole Keskustan politiikan kanssa samoilla linjoilla.

Sipilä on omassa puolueessaan antanut Tiilikaiselle sen äänekkään oppositiopoliitikon roolin ja näin pysyy erossa epäedullisista lööpeistä. "Kun ei tee mitään, niin ei tee virheitäkään."

Kuinkahan kauan siitä on kun lautakasat ja faxit kävivät päälle ja aiheuttivat Keskustalle sen historian suurimman vaalitappion?

Sipilä on niin tyypillinen poliitikko, että Jungnerkaan ole sitä huomannut. Ei tämä asetelma mitään uutta ole. On vain ihme, että hallituspuolueiden kannatus ei ole enmpää laskenut tässä räksytyksen keskipisteenä ollessa.

Ei sitäkään kukaan muista, että Keskustalla oli sote-uudistuksen avaimet kädessä lähes kahden täyden hallistuskauden ajan. Sitten tulivat nuo em. ongelmat ja mistään ei tullutkaan enää mitään. Silloin oppositio oli voimissaan. Sama toistunee nytkin, vaikka Suomessa ei asiat olekkaan kovin huonosti.

Käyttäjän JaakkoNurmi kuva
Jaakko Nurmi

Jos sanon: onpa rehtiä puhetta Junger, en ole rehellinen. Jos sanon: onpa Sinulla ruskea kieli Junger, olen rehellisempi. Jos sanon: osaatpa hienosti kirjoittaa ja ohjata ihmismieltä, olen kenties rehellisin. Itselleni. Tosiaan hieno kirjoitus ja toden tuntuinen kuvaus politiikasta ja poliitikon työstä. Helppoa ei ole kertoa kielteinen asia myönteisen kohteliaasti, siten että kuulija on kuulemaansa erittäin tyytyväinen ja kokee saavansa yltäkylläisesti, kenenkään menettämättä yhtään mitään, sekä nyt että tulevaisuudessa. Niin tai näin, kohtelias ja avoimen kannustava kirjoitus nousukiidossa olevalle kollegalle. Uskon että Sipilällä on varaa kokemuksineen olla niin rehellinen kuin ihminen vain voi, sillä ennustajaeukonkaan työ ei ole helppoa.

Kimmo Leino

Puhdas PELKO Suomen politikoilla ON JO ajanut heidät häikäilemättömiin tekoihin; tekoihin jotka halutaan pitää poissa historiankirjoituksesta.

Historiankirjoitus KUN aina on valtaapitävien historiaa.

Mutta viisas politiiko todellakin osaa luopua vallasta; kun huomaa sen olevan järkevää tulevaisuuden kannalta.

Entinen oikeusministeri Johannes Koskinen teki tuollaisen teon 2005 ja mahdollisti tuolla teolla Tarja Halosen toisen preisdenttikauden ( ilman "vapaaehtoista" eroa eduskunta olisi julkisesti käsitellyt eoa päätöksessä 876/2/05 mainitut lainsäädännölliset ihmisoikeusloukkaukset ja Halosen toinen kausi loukkausten allekirjoittajan olisi lienee ollut haave vain.)

Mutta mitä tällä välikaikaisella luopumisella sitten saavutettiin on tullut hyvää valiokuntapaikkaa ja ilmeisesti huippuvirkakin on jo politikon uran jälkeen katsottuna valmiiksi.

Mutta tärkeämpää tuossa "luopumisessa" oli tiedot jotka sen avulla saavutetiin ... niillä voi ( en sano kiristää ) vaan "anoa" suopeutta omille ja oman puolueen lakiesityksille ?

Mutta mitä sitten kansa sai "vastapainoksi"; kehitys joka alkoi EOA päätöksestä 876/2/05 ettei poliisi saa tutkia rikoksia ajoi lopulta Suomen päättäjät SUOJELEMAAN itseään ÄÄRIMMÄISELLÄ VALLALLA eli manipuloimalla Suomen perustuslakia : PL 118 § Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ... Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perstuslain mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa.

Mutta koska tämäkään "äärimmäinen valta" ei tuntunut riittävän suojelevalta oli vuorossa Kansainvälisen rikostuomioistuimen ( sanon suoraan lahjonta ) eli hienommin "poliittisesti" sanottuna toimivallattomaksi teko Suomea koskevissa "yksittäistapauksissa" joita mm. PL 118 saattaisi tuoda tullessaan.

Kuinka monta Suomen politikkoa tämä äärimmäinen valta sitten on turmellut ? Laskelmissani olen päässyt vasta vähän yli sadan; mutta rima on ollut melko korkealla ?

Jos taas luku lasketaan "laista" 444/2012 eli pienyrittäjien rahojen varastamisesta ( IL huhtikuu 2012 Eduksunnassa muhii miljardikaappaus ) ei edes 150 "turmeltunutta" lienee ole kovin kaukaa haettu ?

Jos taas turmeltuneisuus lasketaan siitä, että kaikki valta käytetään omien töppöilyiden peittelyyn laeista ja moraalista välittämättä ei luku ole aivan näin korkea ?

Mutta jos Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjonta saadaan puretua ja Suomen perustuslain manipuloinnin taustat julkisuuteen noita "järkiinsätulleita"; jotka "vapaaehtoisesti" luopuvat vallasta kyllä löytyy pilvin pimein Suomesta; mutta silloin ei kansa potkaisekkaan polveen vaan nivusiin ?

Toisille järki voi hetkellisesti näyttäytyä polveen potkaisemmalla toisille polven herkkyys ei enää Suomessa riitä !

Hetkellinen vallasta luopuminen saattaa myöhemmin osoittautua kokonaisuuden kannalta varsin kimurantiksi väliaikais-ratkaisuksi !

Minä voin suoraan sanoa; että en ole lukuisia rikosilmoituksia tehnyt "muuten vaan" vaan nimenomaan lisätäkseni "järkiintulleiden" määrää; tosin PL 118 § näyttää, koko "lääkärikunta" on valjatettu; ettei järkiintulleita olisi eduskunnan ennemistö.

Tilapäiset "järkiintymiset" ovat Suomen perustuslakiin aiheuttaneet vakavia esteitä suuremmalle järkintymiselle !

Minä toistaiseksi ainakin kuulun kastiin jonka asioita voidaan käsitellä Valtakunnanoikeudessa ? ( 8.9. 2005 tekemäni rikosilmoituksen mukaan olisi pitänyt käsitellä )

Toimituksen poiminnat