Mikael Jungner

Voisiko se olla Sauli Niinistö?

Tänään Jutta Urpilainen kieltäytyi kohteliaasti tavoittelemasta SDP:n presidenttiehdokkuutta. Aiemmin kieltäytyneitä demareita ovat Eero Heinäluoma, Antti Rinne, Erkki Liikanen ja Erkki Tuomioja. Voi sanoa että koko SDPn ykkösketju on päättänyt jättää nämä vaalit väliin, kukin omista syistään.

Tässä tilanteessa demareilla on kolme vaihtoehtoa. Joku kieltäytyneistä voi pyörtää päätöksensä. Puolueen piiristä voidaan etsiä joku Timo Harakan tyyppinen villimpi kortti tai sitten voidaan etsiä Martti Ahtisaaren tapainen hahmo politiikan ulkopuolelta.

Itse suosittaisin ainakin vakavasti pohtimaan neljättä vaihetoehtoa. Sauli Niinistöä demareiden presidenttiehdokkaana. Sikäli mikäli Niinistö on ylipäätään lähdössä ehdolle. 

Miksi ihmeessä?

Ensinnäkin Sauli Niinistö on niin lähellä demareiden linjoja kaikissa presidentin valtaoikeuksien piirissä olevissa kysymyksissä, että erottautuminen hänestä voisi olla vaikeaa kenelle tahansa toiselle ehdokkaalle. Niinistön puheissa on enemmän yhtymäkohtia demareiden linjauksiin kuin vaikkapa Kokoomuksen ajatteluun. Voi kysyä, miksi etsimällä etsiä vaihtoehto, kun nykyinen tyydyttää, jopa innostaa.

Toisekseen olisi jo aika rikkoa se perinne, että presidentinvaaleissa pitää olla oma ehdokas. Presidentinvaalit kun ovat Suomessa vähiten poliittinen vaali. Voitto edellyttää yli puolta annetuista äänistä, mikä tarkoittaa sitä, että kannatusta on haettava aivan muualta kuin SDP:n aateperinnön kirstuista.

Presidentinvaaleissa on kerta toisensa jälkeen enemmän kysymys jostain muusta kuin perinteisestä politiikasta raja-aitoineen.

Kolmanneksi Suomi tarvitsee nyt vähemmän vastakkainasettelua ja enemmän yhteistyötä. Niinistö demareiden ehdokkaana olisi todellinen merkki siitä, että aika on muuttunut, parempaan.

Tätä ehdotusta vastaan puhuu lähinnä ankeat muistot Kekkosen ajoilta, jolloin puolueet kilvoittelivat Kekkosen suosiosta. Niinistö ei kuitenkaan ole Kekkonen. Niinistö demareiden ehdokkaana hyödyttäisi enemmän Suomea ja SDPtä kuin Niinistöä. Tilanne on siis tyystin eri.

Voisiko SDP:n ehdokas sitten olla vaikkapa Pekka Haavisto? Toki. Haavisto puhuttelee demareita laajasti. Toisaalta hän on paitsi Vihreiden ehdokas myös Vihreiden jäsen. Sauli Niinistö puolestaan on jo presidenttiytensä aluksi irtautunut onnistuneesti politiikasta. Niinistö ei ole minkään puolueen jäsen.

Itse olin viime vaalien jälkeen jossain määrin nihkeä Niinistön presidenttiyttä kohtaan. Ajatukseni ovat muuttuneet. Niinistö on hyvä presidentti. Vaikka olen huomattavasti Niinistöä Nato-myönteisempi, voin tyystin allekirjoittaa hänen toimensa ja ulostulonsa.

Kaiken tämän jälkeen demareiden on syytä kysyä itseltään yksi kysymys. Voisiko se olla Sauli Niinistö?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

Epätoivoista.

Eiköhän demariliitosta joku omakin nimi löydy valtiomies-kastiin kasvatettavaksi.

Tai sitten melkein kynnystä jo koputtelevat Lauri Ihalainen ja Erkki Liikanen.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Nuo lienevät molemmat kieltäytyneet kunniasta...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Väyrynen todennäköisesti suostuisi.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki Vastaus kommenttiin #6

Väyrynen on jo ilmoittanut tukevansa Niinistöä, jos hän päättää pyrkiä toiselle kaudelle.

Tosin Väyrysestähän ei koskaan tiedä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Liikanen kasvaa korkoa ja sidottu kettingillä Suomen pankin lämpöpattereihin. Päästetään irti kun ajankohta on sopiva.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ei kun kukkapuska käteen ja vierailulle Mäntyniemeen...

Käyttäjän teuvomast kuva
Teuvo Mast

Aikanaan ehdokas selviää nyt vaan on edessä Saulin toinen kausi tulossa ja nyt ei mennä edes toiselle kierrokselle terv tepivaari

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ilmentää hyvin sitä tosiseikkaa, että sosialidemokratian tie on tie kapitalismiin.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Tietysti. SDP on markkinatalouspuolue, ja hyvä niin kun nuo oikeistopuolueet eivät enää ole kuin kaverikapitalistisia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Käytännössä asia on juuri niin kuin avaaja kertoo. Myös ehdotus Saulin taakse menemisestä on reilu, mutta juuri äsken uutisissa todettiin, että demarit haluavat ehdokkaan omasta puolueesta. Ei siis Ahtisaaren mallia, eikä Jungnerin mallia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mikaelilla on pointtinsa, mutta ei pidä unohtaa, että Puolue ei ajattele kansakunnan etua tai valitsemansa ehdokkaankaan mahdollista menestystä, vaan jtain muuta. Tällöin on tärkeää säilyttää oletetusti olemassaolevat kasvonsa melkein ihmisten muistissa olevana valtionhoitajapuolueena. Ei sellaisen arvolle käy asettua muiden leirien kasvatin kannattajaksi näin merkittävässä kisassa, ellei kyse sitten ole talvisodan tuoman tai vuoden 1973 poikkeuslain edellyttämän tilanteen kaltaisesta suuremmasta yleisestä pakottavasta syystä.

Siis Sdp ratkaisee pähkäilypulmansa tältä pohjalta esittäen puolvakavissaan ikään kuin puolueen ehdokkaalla muka olisi mahdollisuuksia ja tosiasiallisemmin järjestelläkseen johtajanpaikkanaamoja esille tai sivuun menestymään ('pikkuvuorineuvoksenpaikalle') tai itsensä nolaamaan ja aikaansa hukkaamaan jasensellaisin sivumotiivein. Mutta aitoakin pohdintaa esiintyy. Kuka siis olisi juuri nyt ajanhenkeen sopiva voittoisa uudenlainen Sdp-henkisen avoimen positiivisen ajattelun ja moniyhteisöglobalismin momentumin fantastisin hyödyntäjä?

Erkki Tuomioja on jo ex-nuorekas, ei käy. Tarja Halonen on iätön ja itänaapurissakin on kolmas ja neljäs kausi otettu laillisesti käyttöön pikku tauon jälkeen, mutta verkkosukat eivät hänelle sovi ja maamiinamanuaalitkin meni jo. Rinne ja Harakka &co ovat nuorempia mutta jo ryvettyneet jollain tapaa kaikki tyynni. Nuorista Sanna Marin on oikeasti fiksu ja vielä nätimpää sukupuolta, mutta ei lähde pelleilemään. Li Andersson taas on naapuripuolueessa. Muista tulokkaista esmes Rami Adham olisi ollut hyvä mamuuttaan ja nallekarhumaista vilpittömyyttään vielä jokin aika sitten. Noste hiipui epädemarimaisesti ja sama riski piilee periaatteessa aina kun taustoja ei voida tarkistaa edes yhtä hyvin kuin kantasuomalaisten. Sinallään ihan hyvin olisi ehditty vielä koota näin hyvässä asiassa tarvittava laajapohjainen kannatus yli puoluerajojen perustuslain korjaamiseksi nopeutetussa järjestyksessä ei-syntyperäisiä kansalaisia sortavasta ehdokasklausuulista nykypäivään. Samalla tosin taantumuksen Ben Zyskowitzkin voisi asettua ehdolle.

Hmm. Mikael Jungner kyllä olisi kaikkien tuntema tunneälydemari ja liittoutumiskantansa puolesta jopa ihan realisti, mutta ei taida olla valmis julkistamaan suostumustaan ennen kuin joku kukkaislähetystö ymmärtää yllättää...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"ei-syntyperäisiä kansalaisia sortavasta ehdokasklausuulista nykypäivään. Samalla tosin taantumuksen Ben Zyskowitzkin voisi asettua ehdolle."

Voi ei! Tuossa kirjoitin Zyskowiczin nimen väärin, t:n sijalla piti siis olla c.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Asia on tasan niinkin yksinkertainen, että vähänkään isomman puolueen ei kannata olla laittamatta omaa ehdokasta. Vasemmistoliitto lähti aikanaan suoraan Halosen taakse, mutta eivät tekisi sitä uudestaan.

Pressanvaalit ovat kaikkein suosituimmat ja pressanvaalitentit seuratuimmat.

Jos Niinistö lähtee ehdolle, Niinistö valitaan. Mutta sitä ennen puolueet pääsevät tuomaan sanomaansa esille.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Siinäpä se ongelma taitaa olla. Kenen yhteistä sanomaa haluaa tuoda esiin yhtenäisenä esiintymään pyrkivä Puolue, jossa on katto pilvissä ja seinät horisontin tuolla puolen, ja ajantaju pysähtynyt vuosikymmeniä sitten?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mikäs se edellisen blogisi otsikko olikaan?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Huonosti menee entisellä mahtipuolueella, kun täytyy mennä tukemaan porvaripuolueen ehdokasta. Vaikka aika lähellähän Niinistö on tosiaan ollut SDP:n linjauksia niissä asioissa, miktä presidentille kuuluvat.

Ja mitäs jos Niinistö ilmoittaakin, ettei pyri toiselle kaudelle? Sitten on pakko hakea joku oma ehdokas. Tuskin SDP:n kokoinen puolue voi olla ilmankaan. Ja mielestäni olisi hieman noloa mennä pienemmän puolueen ehdokaan taakse. Antaa aika avuttoman kuvan puolueesta.

Petri Hämäläinen

Valtionhoitajapuolue on kriisissä. Oma asia. Oma tavoite, oma tulevaisuus kateissa.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ei voi olla. Vaikka Sauli onkin sellainen SDP light, niin se on edelleen Kokoomuksesta. Presidentinvaaleihin tarvitaan kova ehdokas puolueesta jolla on muitakin arvoja kuin ahneus ja kavereiden rahat. Tarvitsemme oman ehdokkaan ja B-sarjalainenkin olisi ykköshaastaja. A-sarjalaisia piisaa vielä monia kun puolueessa on niin paljon hyviä vaihtoehtoja.

Käyttäjän kokko1987 kuva
Jani Kokko

Ei olisi ollenkaan mahdotonta, että SDP menisi vaaleissa suoraan jonkun muun ehdokkaan taakse jos uskottavaa omaa ehdokasta ei löydy. Pohdin omassa blogissani vähän samaa asiaa tänään. Toki Niinistön ohella on tarjolla myös Haavisto...

http://kokko1987.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232058-u...

Käyttäjän KariQvist kuva
Kari Qvist

Olen jo pitkään ihmetellyt, miksi pitää olla ehdokas omasta puolueesta, kun Niinistö niin halutessaan tulee valituksi toiselle kaudelle, eikä puolueella tällä hetkellä ole ketään varteenotettavaa ehdokasta. Olen jo kauan ollu Jungneri kanssa täysin samaa mieltä:"Voisiko se olla Sauli Niinistö". Tällä teolla puolue profiloituisi realipoliittiseksi puolueeksi, ja puolueen kannatus nousisi entuudestaan. Nyt kun puolueen sisältäkin tulee tällaisia ehdotuksia, kannattaisi puolueen päättäjien harkita asiaa todella vakavasti. Oma ehdokas saisi vaaleissa korkeintaan yhtä huonon kannatuksen kuin Paavo Lipponen edellisissä vaaleissa, ja se olisi turmiollista koko puolueelle. Vain siinä tapauksessa, että Niinistö ei lähde ehdokkaaksi toiselle kaudelle, olisi mahdollista asettaa oma ehdokas. Keskusta on asettanut Matti Vanhasen ehdokkaakseen, vihreät Pekka Haaviston ja vasemmistoliitto harkitsee Paavo Arhinmäen asettamista ehdokkaaksi, mutta kun SDP asettuisi Niinistön taakse, tulisi hän todennäköisesti valittuksi jo ensimmäisellä kierroksella, ja muiden puolueiden ehdokkaat jäisivät statistin osaan ja SDP välttyisi samalta tilanteelta ja nöyryytykseltä.

Käyttäjän juhalevo kuva
Juha Levo

Suosittelen toimimaan ehdotuksesi mukaisesti ja samalla markkinalähtöisimmät demarit voivat hyvin vaihtaa Kokoomuksen jäseniksi. Tervetuloa keskusta-oikeistolaiseen työväen puolueeseen. Ei näissä muissakaan vaaleissa enää ole vasemmisto-oikeisto tematiikka vaan keskustellaan lähinnä seksuaalisuudesta tai kaavoituksen tehokkuudesta. Liberaalit konservatiivit jako voisi olla dynaamismpi.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ehkä Urpilainen tajus ettei kannata lähteä häviämään.

Mut vuoden 2006 vaaleissa vasemmistoliitto tuki Halosta, niin eix nyt SDP vois ilmaista tukensa Merja Kyllöselle? :D

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Yes, ja hankkeelle voitaisiin perustaa työryhmä, jossa innovoidaan kuka keittää rokat, kuka kahvit jne. Ja tuota työryhmää varten perustetaan esityöryhmä, joka päättää Lindmanin lista-tyyliin aidot toverit ensimmäiseksi mainittuun työryhmään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Niin... Sauli Niinistö on työväen presidentti, joten miksipä SDP ei voisi olla presidentin työväki? Periaatteellinen ongelma tietysti on, jos puoluekenttä supistuu kovin yksituumaiseksi tyyliin "kenen Kekkonen on paras Kekkonen". Olen tyytyväinen, että Vanhanen, Haavisto ja Kyllönen ovat jo ilmoittautuneet.

Ainakin yksi selvästi Natoon suuntautunut ehdokas on presidentinvaaleihin saatava! Mitäs se Carl Haglund nykyään puuhailee?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mutta nyt vois olla Jungnerilla mahdollisuus, kun useat demarit ovat kieltäytyneet. Ei tiedä vaikka järjestäisit vaaleissa yllätyksen. Vai oletko jo SDP:ssä ilmoittanut, että et ole käytettävissä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kaikkien tuntema tunneälydemari ja liittoutumiskantansa puolesta jopa ihan realisti, mutta... http://mikaeljungner.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2320...

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Voisi olla ihan paikallaan, punamummon perintö (vielä esim. oikeuslaitoksessa) tai pelko taitaa vielä vaivata pitkään. SDPstä kun ei taida olla kuitenkaan olla minkään muun Niinistön kannattajaksi, joka/jotka ei ihan kisalla maata myy. Itse yksittäiset kannattajat taas erikseen.
Ja näiden eri sosialistipuolueiden SDP/Kokooomus kannanottoja tai tekoja ei kyllä erota mitenkään kun aina ollaan kallellaan toisaalle enempi kuin omiinsa.

Käyttäjän NicoJormalainen kuva
Nico Jormalainen

Eikö se nyt loppujen lopuksi ole aivan sama kuka Suomen tasavallan presidenttinä toimii ja mitä puoluetta hän edustaa? Kyseessä on kuitenkin melko mitätön virka.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No jos lähdetään hakemaan puolueelle kokoomuslaista presidenttiehdokasta niin sitten paljon mieluummin Alexander Stubb. Saataisiin vaaleihin aito kilpailuasetelma Niinistön Putin-politiikan ja ulkopolitiikan länsisuuntauksen välille.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kun pressanvaalin ekalla kierroksella on myös maakuntavaalit, niin olisi iso riski demareilta ehdottaa, että äänestäkää sillä toisella lapulla mieluiten Kokoomusta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Maakuntauudistus on vielä niin hajallaan että tuskin niitä vaaleja järjestetään silloin.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Toivottavasti Sauli Niinistö ei hyväksy SDP:tä - tuota Suomen Nato-jäsennyyden äärimmäistä vastustajaa - ehdokasasettajaksi.

SDP Niinistön tukijana ei tekisi Niinistön ehdokkuudelle hyvää. Karkottaisi porvariäänestäjiä.

Ainakin minun ääntä Niinistö ei saisi, jos asettuisi ääri-Venäjä-myönteisen SDP:n ehdokkaaksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ehkä demareiden arvoja parhaiten kuvaavia ehdokkaita olisivat arkkipiispa Mäkinen tai piispa Askola?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämä ei ole itse asiassa edes hauskaa, vaan kauhukertomus. Niinistöstä tehdään uutta Kekkosta aivan kuten ennen vuoden 1978 "presidentinvaaleja," jolloin SDP ryömi puolueista ensimmäisenä Kekkosen syliin.

Tuo oli hirveää aikaa, olin silloin varhaisteini. Kekkosen jäinen tuijotus hallitsi kaikkia tiedotusvälineitä ja julkisia tiloja. Moskovan valta oli silloin kansainvälisesti suurimmillaan ja siitä taitaa olla kysymys tänäänkin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tässä asiassa Jungner edustaa nähdäkseni käytännön realismia. SDP voi aivan hyvin puolueena asettaa Niinistön presidenttiehdokkaakseen tai toisin sanottuna asettua hänen taakseen. Se on samalla tunnustus Niinistölle hänen toimistaan presidenttinä. Siihen se sitten rajautuukin. Puolue ei voi määrätä ketään äänestämään ehdokastaan. Sen ratkaisee kukin itsenäisesti vaalikopissa.

SDP ei menetä mitään, vaan voi jopa parantaa asemiaan, jos ja kun saa Niinistön ehdokkaakseen. Siitä vain hyvin valmisteltu lähetystö Niinistöä tapaamaan ennen kuin jäämme jälkijoukkoihin.

Mikko Rasi

Hei ottakaas nyt järki käteen, vai onko syöpä uuvuttanut Jungnerinkin harkitsemiskyvyn.

Kaksinkertainen valtion petosmies pesunkestävä konna ja kokkare Sauli Niinistökö muka "lampaiden vaatteissa" demarina presidentiksi. En ole hullumpa ehdotusta kuullut mies muistiin.

Sauli Niinistöllä on nyt ollut viisi vuotta aikaa toimia presidenttinä ja hän on epäonnistunut täydellisesti. Hän ei ole saanut presidenttinä mitään konkreettista Suomen hyvää, hän on itsekin todistanut että on presidentinksi nollatoleranssin mies. Hän on jo vanhus eikä hän enää uudistu. Hän kuuluu eläkkeelle.

Ja muistin virkistykseksi vielä Sepon terävä ja tarkka analyysi tässä

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1478...

Sauli Niinistö harhautti perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan ominaisuudessa suomalaisia äänestäjiä ja Suomen eduskuntaa ennen EU-jäsenyyspäätöksiä vuonna 1994. Hän kertoi, että markasta ei vielä näillä päätöksillä luovuta, eikä näillä päätöksillä vielä eurojäsenyyttä päätetä - vaan siitä päätetään myöhemmin ja siitä tehdään erikseen oma lakialoite.

Nämä Niinistön tekemät harhautukset kirjattiin ja liitettiin virallisiin eduskunnan asiakirjoihin (PeVL 14/1994, UaVM 9/1994, HE 135/ 1994) sekä myös äänestäjille lähetettyyn tiedotteeseen. Osa eduskuntaa ja useimmat suomalaiset äänestäjät uskoivat tämän väitteen.

Kun kansa ja sen jälkeen eduskunta oli harhautettuna äänestänyt EU-jäsenyyden hyväksymisen puolesta, niin näiden äänestyksien jälkeen Sauli Niinistö – tällä kertaa oikeusministerin ominaisuudessa – sanoikin, että eurosta päätettiin jo EU-jäsenyysäänestyksessä, eikä siitä tarvitse tehdä erikseen lakialoitetta.

Tämän Niinistön tekemän järkyttävän teon vahingot nousevat Suomen kansalle tässä vaiheessa mahdollisesti jopa kymmeniin miljardeihin euroihin, tulevaisuudessa jopa satoihin miljardeihin euroihin.

Kuinka vauras ja hyvinvoiva maa Suomi nyt olisikaan, jos Sauli Niinistö olisi ratkaisevilla hetkillä noudattanut perustuslakia ja eduskunnan päätöstä. Suomalaiset joutuvat nyt maksamaan tästä laittomuudesta kovan hinnan.

Suomalainen älä nyt helkkarissa äänestä enää Sauli Niinistöä toista kertaa.

Mikko Rasi

Hei haloo käyttäkääs nyt järkeä. Nämä 10 asiaa Sauli Niinistö salasi itsestään 2012 vaaleissa olka tietoisia näistä nyt ja tulevaisuudessa ja älkää yksinkertaisesti äänestakö häntä enää jos hän asettuu ehdolle. Niinistöllä on ollut viisi vuotta aikaa presidenttinä ja hän on osoittanut ainoastaan sen että on soveltumaton presidentiksi. Häneltä puuttuu auktoriteetti,status ja hän vahingoittaa Haukion kanssa koko presidentin instituutiota. Hän on jo vanha mies eikä hän enää uudistu. Hän kuuluu jo eläkkeelle.

Suomen kansalaiset! Täältä voitte lukea mitä mätää Sauli Niinistön taustoista löytyy!

Nämä asiat salattiin 2012 Sauli Niinistöstä viime vaaleissa 2012, asiat jotka olisivat vaikuttaneet vaalitulokseen eikä häntä olisi valittu!

Pitäkää huoli että olette tietoisia näistä asioista jatkossa siis totuuden Sauli Niinistöstä!

1. Sauli Niinistö myi 90-luvun lama Suomen suurimmat kärsijät pilkkahinnalla Aktiv Hansa koronkiristäjäfirmalle ikuisiksi velallisiksi kun olisi voinut heidät myös pelastaa, herraa vaan ei kiinnostanut.

2. Sauli Niinistö on kylmäverinen maanpetosmies hänen ajamansa politiikka tuhosi kokonaan satojentuhansien ihmisten elämän ja vaurioitti sekä rampautti kymmenientuhansien ihmisten elämää. Myös näiden ihmisten läheisille hänen tekonsa ovat aiheuttaneet paljon tuskaa ja kärsimystä. Hän ei ole mitenkään ottanut vastuuta teoistaan. Niinistö ei ole kantanut vastuutaan tuhansien Suomalaisten elämän kurjistamisesta sekä saattamisesta ennenaikaiseen hautaan

3. Sauli Niinistö on konkurssikypsän Sanoman mies, tilivelvollinen Sanomalle mielistelijä ja omahyväinen lipoja sitä mutta omasta vapaasta tahdosta. Niinistö maksaa lehdet ja television julkaisemaan ylistäviä kehuja itsestään eivätkä ne sellaiset Niinistön oma kehut vastaa todellisuutta.

Tilanne tänään 2017, katsokaa ympärillenne ja ymmärrätte että tälle maalle on tapahtumassa juuri se paha minkä Sauli Niinistö on halunnut tapahtuvaksi.

Sauli Niinistö ei ole saanut presidenttinä mitään konkreettista hyvää aikaiseksi, pahaa hän sen sijaan tekee presidentin tehtävässä sillä hän ei osaa hoitaa presidentin ja Suomen poliittisia tehtäviä.

Niinistön ongelma on sivistymättömyys, tyhmyys, huono ulosanti, jääräpäisyys, hän ei opi asioita eikä siksi ymmärrä mitä työtä hänen pitäisi presidenttinä tehdä.

Sauli Niinistön elämä politiikkona on perustunut pelkkään pahaan. Valtiovarainministerinä hän ajoi Suomen EU-petokseen ja aiheuttaen sadoille tuhansille suomalaisille kärsimyksiä. Jotain Sauli Niinistön pienestä sielusta kertoo myös se että hän katsoi kannattavaksi potkia jo maassa makaavia päähän, hän poisti jopa yksinhuoltajilta yksinhuoltajien vähennykset. Hän ei aja Suomalaisten etua. Hänelle suomalaiset ihmiset ovat pelkkää materiaa.

Suomalainen kysy itseltäsi miksi Sauli Niinistöä pitäisi vielä äänestää? Ei ole mikään pakko äänestää enää vanhusta joka kuuluu syrjään presidentin tehtävistä.

4. Sauli Niinistön salasuhde pikkutyttöön jonka alisti kanssaan haureuteen tämän ollessa vielä alaikäinen. Nyt kun tyttö (Jenni Haukio) on aikuinen niin riistää tämän naisen ainoan kunnian olla äiti alistamalla tämän valevaimokseen ja escortiksi juhlatilaisuuksiin

Niinistön ja nykyisen puolison Haukion avioliitto siis ei ole kristillisiä arvoja noudattava terve avioliitto vaan aivan jotain muuta nimittäin Haukion käyttövoima Niinistöön on pelkkä mainos ja raha, eikä Haukiokaan merkitse Niinistölle muuta kuin olla näyttelyesine edustustilaisuuksissa, narsistin suojakilpi tasapainottamassa Niinistön rosmon mainetta

5. Sauli Niinistö ei kunnioita ihmiselämää ihmiset ovat hänelle pelkkää materiaa!

Ei myös elämän tärkein nainen, oma äiti jolta on saanut suurimman lahjan elämän merkinnyt Niinistölle mitään. Niinistö pisti juhlaksi äitinsä menehtyessä. Ainoastaan henkisesti epävakaa ihminen voi päästää sellaista naurua ja hyväntuulisuutta kuin Niinistö samana päivänä kun on saanut tiedon että elämän tärkein ihminen äiti jolta on saanut elämän on menehtynyt.

6. Sauli Niinistö sumuttaa Yle-Kokoomuksen kanssa suomalaisia minkä kerkeää

7.Sauli Niinistö on pelkkä puheukko eikä mikään presidentti. Oman aikansa Uuno Turhapuro. Myötäilee sanomisiaan mielistellen miten sylki suuhun tuo. Miehen kannat ja mielipiteet vaihtuvat sitä mukaa kun vaihtaa alushousujaan, mielistelee ja peruu sanomisiaan ainoastaan saadakseen huomiota ja lipoakseen äänestäjiä. Miehen henkinen epävakaus ja epärehellisyys jo puoltaa sitä lausuntoa että hän on kyvytön toimimaan presidenttinä.

8. Sauli Niinistön psyyke ei kestä presidentin tehtävän vaatimia henkisiä paineita. Tässä lääketieteen lisensiaatin lausunto klikkaa ja lue myös tästä alhaalta

Niinistön toimista on havaittavissa voimakkaasti jo NYT vakavia deluusioita ja muun muassa seuraavia diagnooseja aivan ammattikielellä:
hypomania F32
narsismi F 60.8
harhaluuloisuushäiriö F22
rajatilapersoonallisuus F 60.3 (persoonan epävakaus)

Edellämainittujen diagnoosit lähentelevät aina skitsofreniaa, ja taudinkuvan kehittyessä (ja vain kehittyessä sillä Niinistöltähän puuttuu se presidentin perusominaisuus eli paineensietokyky) hän olisi valmista kauraa mielisairaalaan ja eläkkeelle viimeistään 2020.

9. Sauli Niinistö on syyllistynyt siis raskaaseen rikokseen maanpetokseen jos häntä äänestää uudestaan ja hänet vahingossa valitaan hänelle äänestäjät antaisivat hänelle syytesuojan taas seuraavalle kuudelle vuodelle. Näin ei saa olla.

10.
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio vahingoittavat järjestelmällisesti presidentin instituutiota. Niinistön ja Haukion avioliitto on Suomen läpinäkyvin lumeavioliitto

Niinistö on romuttanut täydellisesti Suomen presidentin uskottavuuden ajaen presidentin valtaoikeudet minimiin. Oman aikansa Uuno Turhapuro vetää vielä uimaan puolisonsakin tärvelemään täydellisesti presidentin statuksen, jonkinlaista siveellisyyttä olisi toivonut Jenni Haukiolta sillä presidentin puolison tehtävä ei ole toimia esimerkiksi seksiobjektina lue juoruja tästä

tai pidättäytymistä leimautumasta rikollisen yhdistyksen "kunniapuheenjohtajaksi" lue tästä klikkaamalla Haukion kytkennät rikoksesta ja vielä tuoreeltaankin tuomittuun yhdistykseen.

Nuo jos mitkä vahingoittavat presidentin instituution uskottavuutta

Suomalainen ole järkevä älä äänestä enää Sauli Niinistöä. Sauli Niinistön ainoat konkreettiset meriitit presidenttinä ja elämässä ovat ainoastaan pahuus,insesti,maanpetokset,talousrikokset sekä Suomen vahingoittaminen.

Lue linkit täältä http://sauliniinistosalosta.blogspot.fi/2016/12/10...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

On todella kummallista, jos Sdp asettuu näissä presidentinvaaleissa Kokoomus-taustaisen Sauli Niinistön taakse. Kyllä Suomen johtavan Labour-puolueen pitää näissäkin vaaleissa vetää Labour-blokkia.

Kannattaa muistaa, miten v. 2012 kävi, kun demarien presidenttiehdokkaana oli Kokoomuksen oikealta ohittanut Paavo Lipponen. Hän taisi jäädä viidenneksi. Kannattaa myös tarkastella, miten ihmiset äänestivät tuolloin.

Suomen Labour-alueella vaikkapa Helsingin itäisissä kaupunginosissa toisella äänestyskierroksella Pekka Haavisto sai enemmän ääniä kuin Sauli Niinistö. Se onkin täysin luonnollista, sillä Vihreät kuuluvat Labour-blokkiin yhdessä demarien kanssa. Vilkaiskaapa vaikka Ruotsin blokkijakoa. Presidentinvaalien toinen kierros on varsinainen blokkiäänestys.

Jos tai kun Sdp ei löydä keskuudestaan sopivaa omaa presidenttiehdokasta, on täysin luontevaa asettua Pekka Haaviston taakse.

Toisaalta myönnän kyllä, että Sauli Niinistö on hoitanut hyvin presidentin tehtävää vaikeina aikoina. Hän on jopa pitänyt eduskunnassa järeimmät puheet yritysjohtajien ja banksterien ökyilyä vastaan. Demareilta en ole milloinkaan kuullut mitään vastaavaa.

Niinpä sitten presidentinvaaleissa kävikin niin kuin kävi v. 2012. Surkeasti kävi vielä myös eduskuntavaaleissa v. 2015, koska demarit olivat erehtyneet herrojen kanssa marjaan Kataisen ja Stubbin "sekametelisoppahallituksiin".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Voisiko se olla Sauli Niinistö?

Vai onko se Lenin/Onko se Suomessa kulkeva maanteitä kiertävä Lenin?/Vai vieläkin pahempaa: onko se Rolling Stones?

https://www.youtube.com/watch?v=yxmjfJfRR_Y

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset