Eräs viikonloppu

HS julkaisee salaista materiaalia. Viranomaiset tyrmistyvät. Presidentti twiittaa tyrmistystään. Kansa tyrmistyy. HS toimitus peruuttaa ja jättää julkaisematta juttusarjan seuraavan osan. Sanoman hallitus vaatii ylimääräisessä kokouksessa selvitystä. Asiaan oli pakko puuttua ennen kuin kuluttajat äänestävät jaloillaan. Kansanedustaja Kärnä syyttää puolustusvoimia laittomasta tiedustelusta ja vaatii presidentti Niinistöä vastuuseen. Ylilyönti jota Kärnä myöhemmin pahoittelee.

Seuraavaksi poliisin kotietsintä toimittajan kotiin. Savua ja dramatiikkaa. Lähdesuojan alaista materiaalia takavarikkoon ilman tuomioistuimen lupaa, jota ei poikkeustapauksissa toki tarvita. Pahalta se silti näyttää. Seuraavaksi arvatenkin huolestuvat päätoimittajat ja muu mediaväki. Kohta puhutaan jo ihmisoikeuksista ja isänmaallisuudesta toistensa ääripäinä.

Tämä tapahtumasarja on vasta alussa ja menossa nyt sellaisille raiteille, joilla junaa ei enää kohta pysty pysäyttämään, vaikka halua siihen löytyisi. Presidentinvaalit lisää kierroksia, uuden tiedustelulain käsittely määräenemmistövaateineen lisää kierroksia, Suomi 100 ja kaikki siihen liittyvä tunnelataus lisää kierroksia, maailmanpolitiikka ympärillämme lisää kierroksia, YLEn aiemmat tapahtumat ja journalismin yleinen ahdinko lisää kierroksia.

Syvää vahinkoa avoimuudelle, luottamukselle, Hesarille, poliisille, puolustusvoimille ja läpinäkyvyydelle. Eripuraa lukuisten eri porukoiden välille. Syytöksiä, solvauksia, vihjailua. Salaliittoteorioita. Kaikkea sitä mitä USAn presidentinvaalien tiimoilla nähtiin ja joka nyt jakaa USAn kipeästi hajalle.

Entä kuka tästä kaikesta hyötyy? Ei kukaan.

Tämä juna kannattaa nyt pysäyttää. Muutoin tullaan vahingossa rikkoneeksi todella paljon.

mikaeljungner
Sitoutumaton Helsinki

Kreab Oy:n toimitusjohtaja, entinen kansanedustaja, uimamaisteri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu