Mikael Jungner

Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia

Maailmalla liikkuvat pääomien ja tavaroiden ohella myös ihmiset. Aiemmin kyse oli lähinnä turismista, opiskelusta tai halpatyövoimasta ja pakolaisista, joita ajoi muuttoon silkka hätä. Maamme järjestelmät ja asenteet onkin nykyisin viritetty toisaalta houkuttelemaan maahan turisteja euroineen ja toisaalta valvomaan, hallitsemaan ja rajoittamaan maahan pysyvämmin muuttavia. Jälkimmäinen toiminta lähtee oletuksesta että Suomi tekee maahanmuuttajille palveluksen päästäessään heidät tänne. Siksipä maahanmuuttajille asetetaan erilaisia tiukkoja ehtoja esimerkiksi työnteon osalta ja odotutetaan heitä hallintobyrokratian rattaissa jopa vuosikausia. Maahanmuuttaja törmää harvemmin asiakaslähtöisyyteen.

 Maailma ympärillämme muuttuu. Tiedon vapaa kulku ja verkkotekniikan kehitys on nostanut yksittäisten osaavien ihmisten vaikuttavuuden ja työtehon monituhatkertaiseksi aiempaan verrattuna. Venäläisen Sergei Brinin puoliksi perustama Google on luonut 10 vuodessa maailmaan enemmän arvoa kuin yli 5 miljoonaisen Suomen kansan vuodessa kokoon saama bruttokansantuote. Vapautuneen maailmankaupan kaikkien vientimahdollisuuksien huomaaminen vaatii kohdemaan perusteellista tuntemusta. Esimerkiksi Yhdysvalloille on ollut suunnaton etu, että maasta löytyy kaikkien kansakuntien syntyperäisiä kansalaisia. Käytettävyys on nykyisin suurin menestystekijä palveluille ja tuotteille. Käytettävyys syntyy sitä paremmin, mitä monipuolisemmassa ja monikulttuurillisemmassa ympäristössä sitä kehitetään. Ei ole sattuma, että juuri Kalifornia on maailman vahvin alue käytettävyysosaamisessa tai että New York on nousemassa paikaksi jossa markkinointi, tietotekniikka ja kulttuuri kohtaavat.

Edellä kerrotuista syistä maailmalla on syntymässä tiukka kisa osaajista ja yrittäjistä. Tässä kisassa on kaksi osapuolta: maat joista muutetaan ja maat joihin muutetaan. Edelliset kuihtuvat ja jälkimmäiset kukoistavat. Sain juuri Facebookissa mainoksen, jossa Singapore lupasi 15 000 dollaria riihikuivaa, pääsyn paikallisten mobiiliosaajien ja pääomasijoittajien puheille sekä tietysti muuta tukea, jos muuttaisin ja perustaisin start upin Singaporeen. Aiemmin vastaava tarjous tuli Chilestä. Yhdysvaltain huippuyliopistot tarjoavat ilmaisia stipendejä maailman lahjakkuuksille. Kanada ottaa maahan 250 000 osaajaa joka vuosi. Maan tavoitteena on, että parinkymmenen vuoden päästä joka kolmas kanadalainen olisi muualla kuin Kanadassa syntynyt.

Suomenkin menestykselle maahanmuutto on välttämätöntä. Se lisäisi kotimarkkinoiden kysyntää, lisäisi vientiä, avaisi huikeasti osaamista ja intoa nopeasti ja edullisesti. Amerikkalainen tuttu professori oli vierailullaan kysynyt Helsingin Yliopiston luentosalissa, kuinka moni paikalla oleva haaveilee yrittäjyydestä. Muutama kymmenen kättä nousi monisatapäisessä salissa. Professori kysyi, kuinka moni Suomessa syntynyt oli valmis yrittämään. Käsiä nousi vain muutama. Maahanmuuttajista löytyy sitä riskinottoa, joka monelta suomalaiselta on ainakin tilapäisesti hukassa.  Mikä parasta, voimakas maahanmuutto ratkaisisi maatamme uhkaavan ikääntymis- ja huoltosuhdeongelman kertaheitolla.

Suomi avaa ovensa humanitäärisistä syistä hätää kärsiville ulkomaalaisille. Tätä toimintaa on syytä jatkaa. Sen lisäksi on ryhdyttävä aktiivisesti ja päättäväisesti houkuttelemaan maahan osaavia ja yrittäjähenkisiä uusia kansalaisia. Kysyntää nimittäin maailmalla vielä riittää. Suvaitsevainen demokratiamme, jossa infrastruktuuri toimii, houkuttaisi taatusti lukemattomia venäläisiä, kiinalaisia tai muiden vielä kehittymättömien demokratioiden kansalaisia. Maassamme opiskeleville tuhansille ulkomaalaisille olisi samoin tein avattava mahdollisuus tehdä työtä ja yrittää, jäädä maahamme vapaasti opiskelun jälkeen käyttämään osaamistaan isänmaamme hyväksi. Nythän opinahjoistamme valmistuneet EU:n ulkopuoliset opiskelijat pikemminkin ajetaan maastamme mahdollisimman nopeasti pois.    

Suurin työsarka on tietysti asenteissa. Meidän on opittava elämään monikulttuurisessa maailmassa. Suomi tarvitsee lisää hindutemppeleitä, synagogia ja minareetteja. Englanti on nostettava hallinnonkin käyttökieleksi kotimaisten kieltemme rinnalle. Tarvitsemme ohjelmia, joilla houkutella yrittäjiä yrittämään Suomeen. Esimerkiksi Kanada tarjoaa vapaan pääsyn yrittäjille, jotka ovat valmiita sijoittamaan yritykseen, jonka pääkonttori on Kanadassa. Ikäluokkiemme rajusti pienetessä voimme toki sulkea opinahjoja, irtisanoa opettajia ja purkaa opetusjärjestelmäämme. Tai sitten tarjota vapautuvia tuhansia opiskelupaikkoja ulkomaalaisille, jotka jäisivät ainakin joksikin aikaa Suomeen valmistumisensa jälkeen. Edessä oleva tehtävä monikansallisen, monikulttuurisen, elinvoimaisen ja kukoistavan Suomen rakentamiseksi on mittava, mutta ei mahdoton. Perusteollisuutemme pohja on luotu aikanaan pitkälti saksalaisten, ruotsalaisten, englantilaisten, venäläisten ja norjalaisten maahanmuuttajien voimin. Reilut kymmenen vuotta sitten suomalaisista kaupoista saattoi löytää lappuja, joissa kerrottiin että kauppaan sai tulla vain tietty määrä venäläisiä kerrallaan. Tänään lähes kaikista suuremmista myymälöistä löytyy venäjänkieltä taitava myyjä.  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (348 kommenttia)

j.olavi heikkinen

"Suurin työsarka on tietysti asenteissa. Meidän on opittava elämään monikulttuurisessa maailmassa. Suomi tarvitsee lisää hindutemppeleitä, synagogia ja minareetteja."

- suomi tarvitsee uskontoja ja niiden tunnusmerkkejä yhtä paljon kuin ahven tarvitsee katiskaa.

- kaavilainen sananlasku 2000-luvulta -

Jukka Johansson

Ihminenhän sitä katiskaa tarvitsee, koska ei osaa kalaa taikoa pöytään.

Mites se taru menikään, kaksi leipää ja viisi kalaa ja tynnyrillinen viiniä. Tai jotenkin näin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Rupusakkia Suomi vain saa, koska täällä opiskellaan ruotsia, eikä kaikkien maailman ihmisten yhteistä kieltä, englantia. Kaikki lahjakkaat siirtolaiset menevät maihin, jossa he pärjäävät englannilla.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Suomalaiset voivat harjoittaa laupeuden tekoja ja ottaa tänne pakolaisia. Jo senkin takia että ylipainoisella, laiskistuneella, rahan ja mammonan perässä juoksevalla ja univelkaisella kansalla on työvoimapula monella alalla.

Mutta me emme tarvitse tänne yhtään enempää hindutemppeleitä, synagogia ja minareetteja.

Vaan lihanhimoissa ja monissa hameissa porskuttanut ja siitä kerskaileva Mikael Jungnerkin tarvitsee Jeesuksen antamat häävaatteet pelastuakseen helvetistä,ks.Matt. 22:1-14, Ilm. 20:11-15.

Onhan mies monta kertaa rikkonut Herramme 6. käskyn:"Älä tee huorin". Ja vielä päättäjä kehtaa mediassa retostella naisasioillaan ja syventää moraalirappiossa elävän kansan syntiturmelusta.

Tänään on armonaika. Vielä on pelastuksen päivä Jeesuksen paluun lähetessä

http://mikkolahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90196-2...

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

Matti Mottonen

Pikemmin maahanmuttajat menevät maahan, jossa ei edellytetä kahden paikallisen kielen osaamista päästäkseen virkamieheksi tai valmistuakseen yliopistosta, esim. Ruotsiin.

Mihin muuten tarvitaan uskontoja ja niiden tunnusmerkkejä? Sotimiseen?

http://www.youtube.com/watch?v=-b7qaSxuZUg

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

- suomi tarvitsee uskontoja ja niiden tunnusmerkkejä yhtä paljon kuin ahven tarvitsee katiskaa.

Hieno sananlasku, oikeata herkkuruokaa :D Olen ahvenen, eli yksilön vapaan henkisen liikkuvuuden puolella.

"Suomi tarvitsee lisää hindutemppeleitä, synagogia ja minareetteja."

Kun näin lausuu Sosiaalidemokraattisen puolueen sihteeri, on syytä kysyä, ovatko demarit tunnustuksellisen uskonnon etujärjestö?

Ja moniarvoisuuden nimissä, haluatteko te demarit myös lisää pankkirakennuksia, rahauskonnon maamerkkejä?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Ehkä koko blogaus kannattaa lukaista.
Ja varmasti tätä keskustelua kannattaa seurata.

"Je n’ai rien étudié du tout, on n’a pas besoin de faire d’études pour écrire"
(Albert Cossery)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Albert_Cossery

Rekisterissä se on, Elina, sosialidemokraattinen puolue (rp).
Muustakin olen kanssasi useassa kohden eri mieltä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Elina: Varhainen lintu noukkii madon, mutta kukaan ei kysy, miltä madosta tuntuu. Tietysti Suomi tarvitsee lisää ihmisiä. Kaikenlaisia ihmisiä.

Ongelma on katiskassa eli kapitalismissa - ei ihmisissä.

Matti Palviainen

Kukas ne kaikenlaiset ihmiset elättävät?

Kaikenlaiset ihmisetkö? Siis kielitaidottomat, laskutaidottomat ja oman kolamannen maailman kulttuurinsa vangit.

Ei kapitalismi saa ketään somali-isää tappamaan tytärtään, mutta somaliyhteisön paine saa.

Selvyyden vuoksi. Start-up-yritys ei tarkoita pitserian perustamista. Niitä ei kukaan tarvitse. Oikeasti. Start-up-yritys on ITC-alan yritys, jonka perustaminen alan luonteesta johtuen on suuri uhkayritys. Mutta ne harvat jotkat onnistuvat, luovat hyvin työllisyyttä ilman suurta pääomapanosta.

Kyllä sellaiseen kannattaa valtion panna kymppitonnin kiihottimseksi. Kaiken muun maahanmuuton voikin kieltää tarpeettomana ja pelkkiä kustannuksia aiheuttavana.

Lopuksi.Jos ei ole mistä ammentaa, ei pidä ammentaa tyhjää!

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Korjaan: "tunnustuksellisten uskontojen etujärjestö."

Nähdäkseni Jungner on menettänyt viimeisenkin otteensa arkitodellisuuteen ja siihen, mikä on taustaan katsomatta opiskelijoiden työllistymismahdollisuus tai -potentiaali. Luin kirjoitusta suunnilleen kyynel silmässä: kuinka paljon voi suomalaispoliitikko polkea lokaan kansaansa monikulttuuri-ideologiansa nimissä? Jos hänen kaltaisillaan kirkassilmillä olisi piiruakaan kaukonäköisyyttä, tutustuisi hän edustamansa kansan todelliseen hyvinvointiin. Tämä savotta vaatii tekemistä, mutta ei ole mahdoton - riittää, kun kuuntelee hieman ympäristöään.

Jos (syntyperäisten) suomalaisten innovaatio- ja riskinottokyky on Jungnerin mielestä väliaikaisesti kateissa niin voisiko tätä piilevää potentiaalia harkita jotenkin kaivettavan esiin sen sijaan, että nämä kyvyttömät istutetaan kortistoon ja jyrätään jumalaisen maahanmuuton tieltä? Tämä pisti melkeinpä eniten silmään ja korvaan.

Mikä tekee suomalaisesta innovaatiokyvystä (joka on niin ikään ei-kannustavan veropolitiikan johdosta tukahdutettua ja jota ajetaan ulkomaille!) aina ja kaikkialla muuta huonomman? Onko ainoa onnistunut arkkitehtuuri minareettien pykäämistä? Onko ainoa kelvollinen ja tuettava/kannustettava säveltaide jotain etnistä sekä kiehtovaa?

M. J.:n kaltaisille omaa kansaansa vihaaville vasemmistopoliitikoille jokainen työtön suomalainen on halveksittava, "menetetty tapaus", ja kuin taikaiskusta korvattavissa jostain maagisesta pohjattomasta kaivosta annosteltavalla maahanmuutolla, joka tarjoaa vastauksen kaikkiin visaisimpiinkin pulmiin.

Jukka Johansson

j.olavi heikkinen

Nuo saamasi plussat taitavat olla tämän foorumin korkeimmat. Mutta ihan ansiosta, pitää myöntää.

j.olavi heikkinen

otinkin kommentissani tiukan rajauksen ja esitin ainoastaan mielipiteeni uskontojen tarpeellisuudesta, muutoinhan jungnerin blogissa on toki yleis(yltiö)positiivinen henki.

suomi tarvitsee minunkin mielestäni kohtuullisessa määrin maahanmuuttoa, kansainvälisyyttä ja innovatiivisuutta, määristä ja keinoista on kommenttiosiossa monenlaista tulkintaa tullutkin julki.

Petri Rautiainen

Kaikki tietävät, miten Suomi on nykyisen tilanteeseen ajutunut ja tilanne on vaiheittain muuttunut entistä kurjemmaksi.

Koko EU ja EMU ovat olleet täydellisesti Suomen tappioksi suomen liitymisestä lähtien kumpaankin. Asia otettiin vastaan kuin sika säkissä, tuskin edes tiedettiin, mihin ryhdydytään ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Lupaukset olivat alkuaikoina suuret mm. uusien työpaikkojen syntymisestä ja tuotteiden hintojen laskusta, mutta näytöt ovat jääneet kovin olemattomiksi. Toisin on käynyt. Kukaan ei tiennyt eikä edes osannut ennustaa EU:n velkakriisistä 10-15 vuotta sitten. Tietoa ei ainakaan päästetty julkisuuteen, ettei totuus paljastuisi aikaisessa vaiheessa.

Tuotannon kysynnän lasku, kaupan supistuminen, työttömyyden kasvu ovat seurauksia EU-maiden velkaantumisesta, kansallisen hyvinvoinnin heikentymisestä ja palvelujen supistumisesta, mikä näkyy kuntasektorilla monella eri tavalla. Kuntien on säästettävä menoissaan, mikä tietää palvelutason heikentymisen lisäksi veroäyrin korotuspainetta.

Pitkällä aikavälillä hallitus ei osaa varautua tai ei välitä tulevista seurauksista. Opiskelijoilla ei ole opiskelupaikkaa, missä opiskella. Jos joku onnistuu sellaisen saamaan, työttömyyskortisto kutsuu opintojen pätyttyä.

Asuntovelallisten määrä on kasvussa ja pankki ulosmittaa maksamattoman lainan asunnon maksetusta hinnasta, jos ei pysty hoitamaan maksamatta olevaa asuntolainaa tai sitten se siirtyy omaisille. Jos omaisilla ei ole tulevaisuudessa tuloja, häviävät omistusasunnot kokonaan asumismuotona.

Suuri osa veloista jää tuleville sukupolville, mikä ei paljoa naurata. Jälkipolvi jopa kiroaa, mitä heille on aiheutettu.

Petri Rautiainen

Suomi ei tarvitse mitään hindutemppeleitä, synagogia eikä minareetteja. Suomi tulee toimeen täysin omillaan.

- suomi tarvitsee katiskaa pyydystääkseen vieraat kalat pois ja
palauttamaan ne alkuperämaahansa, mistä ovat tulleet.

- suomi ei tarvitse mitää kaavilaisia sananlaskuja.

- tänään on 6.12. päivä, mikä on Suomen itsenäisyyspäivä ja suurin osa
suomalaisista haluaa säilyttää itsenäisyyden.

Kai Koikkalainen

Et kai sinä usko kaikenmaailman facebookeissa pyöriviin mainoksiin?

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Ei mainoksia kannata purematta niellä missään mediassa ;)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jungnerin tekstissä oli yksi hyvä mainos: "Yhdysvaltain huippuyliopistot tarjoavat ilmaisia stipendejä maailman lahjakkuuksille."

Tämä mainos pitää paikkansa. Sain oma-aloitteista kokemusta tästä kirjeenvaihdon kautta ja ne olivat elämäni parhaimpia vuosia! MUTTA sitten tulee se suomalainen pulma:
Suomeen palattua kohtelu oli todella nuivaa, vaikka kyseessä oli supisuomalainen maahanmuuttaja: koulutusta vastaavaa työtä hakiessa, kirjeisiin ja hakemuksiin ei vastata. Kun työtä löysi, kateus paistaa läpi, samoin kummallinen pelko siitä, että tuo "takaisin palannut näkee jotakin touhumme onttoudesta". Kehitystä jarrutetaan tietoisesti.

Kannattaisikin miettiä, mitä korjaamista Suomen kuolonkankeassa järjestelmässä ja yhteiskunnassa on, kun se toimii vastoin periaatteitaan: tuhlaa omien (jäsenkiraaa vailla olevien) kansalaisten ahkeruutta, rehellisyyttä ja potentiaalia, vaikka on aikanaan maksanut siitä ilmaiskoulutuksen kautta.

Matti Palviainen

Ei nykyään mikään koulutus ole tae työpaikasta. Aivan normaalia korkeakoultettujen työnsaannin vaikeuksia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ihmettelen, että esim. Hesari taivasteli sitä, kun joku Suomessa 4 vuotta asunut ja edelleen kielitaidoton nuori maisterismies Yhdysvalloista ei ollut saanut työtä Suomesta. Mies uhkasi lähteä takaisin Amerikkaan suomalaisen siippansa kanssa...

Reijo Tossavainen

Toissa vuonnakin maahamme tuli tuhansia somaleja. Mikäli muistan oikein, niin kuuden henkilön osalta maahantulon syyksi kirjattiin työperäinen maahanmuutto.

Pertti Väänänen

"Toissa vuonnakin maahamme tuli tuhansia somaleja."

Ihan hyvä määrä näin aluksi.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Muistat Reijo aivan oikein, työperäiset maahanmuuttajat tulevat aivan eri suunista.
Migrin tilastoista se selviää.

http://www.migri.fi/netcomm/content.asp?path=2762

Joni Pelkonen

Osasiko Freddy Wontergheim suomea muuttaessaan maahamme?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Suomen kieltä en osanut, äkkiä sen opin ei ollut sateliitti TV, oikeastaan hyvin harva puhui englanti, eikä suomenkielenkurseja.
Akku Anka oli oppikirjana, 18 kuukautta myöhemin luin Väinö Linnan "Täällä Pohjan Tähden Alle.

Marijan Mario Basic , naisen perässä tulin en tiedä paraniko elämä, ei se silloin tuntunut sille sisävessaan tottuneena, ulkohuusiin ja – 20 asteta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos oli kansanedustaja tossavaiselta valtion budjetin loppusumma niin on myös tiedot somaleista.Ensimmäiset somalit tulivat Suomeen jo -91.Tilastokeskuksen mukaan heitä on,kansalaisuuden saaneet poislukien n.6500.Virolaisia 29000,venäläisiä 28000.Jos kansaned.Tossvaisella ei ole muuta murhetta,kannattaisi pysyä kotona.Suuret ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle,heitä syntyi n.100.000 lasta vuodessa,heidän lapsiaan n.50-60.000 vuodessa.Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen,tarvitsemme tulevaisuudessa työperäistä maahanmuutoa,SIITÄHÄN Junger kirjoitti,ei niinkään pakolaisista.Joillekkin mamu asiasta näyttää tulleen elämää suurempi asia,vaikka kysymys on varsin markinaalisesta asiasta.

Petri Rautiainen

Kerropa Reijo, minkätakia Suomeen otetaan töihin somaleja tai jotain muita ulkomaalaisia, vaikka meillä itselläkin on työttömyys aika korkea.

Onko siitä jotain etua Suomelle? Ainakin valtio tai työttömyyskassat maksavat korvauksia työttömille. Eikö kannata ennemmin työllistää nämä korvausten varassa elävät kuin ottaa ulkomailta työntekijöitä ja maksaa vielä heidän asumisensa?

Dari-anne Suomalainen

Rakkauden sokaisemiin miehiin kannattaa aina suhtautua varauksella.

Maailma ei oikeasti ole sitä, miltä se näyttää vaaleanpunaisten silmälasien läpi.

kati sinenmaa

Ihminen on myös oikeasti sokea myös silloin, kun sanoo näkevänsä. Ja juuri ne ovat kaikkein sokeimpia, jotka sanovat näkevänsä oikein, koska sellaiset ihmiset tarkkaavat vain yhtä asiaa maailmastaan jolloin heidän näkönsä ei näe maailmasta mitään muuta.

Tämä asia on tarkkaan tutkittua tietoa; jokainen voi testata tämän näkemiseen liittyvän totuuden, kun vain noudattaa videon ohjeita:
http://www.youtube.com/watch?v=0grANlx7y2E

Ja kun olette katsoneet videon, niin olkaa ihan rehellisiä ja sanokaa, mitä te seuraatte maailmasta; koska jos te seuratte tiettyjä ilmiöitä, niin silloin te ette yksinkertaisesti näe mitään muuta.

Kun olen seurannut Mikael Jungnerin mielipiteitä, niin en ole voinut olla ajattelematta edellä linkitetyn videon kaltaista näkemystä maailmasta; Halu nähdä ideologiaa tekee ideologiaan uskovat täysin sokeaksi kaikelle muulle. Tästä johtuu myös se, miksi poliitikot ovat niin täysin sokeita maailmalle; Poliitikot ainoastaan laskevat omia pisteitään:
http://www.youtube.com/watch?v=vJG698U2Mvo

Juha Ritvanen

Nyt puhut ihmisyydestä, jonka kanssa me tällä maapallolla nykyisin kehittynein ihmislaji olemme aina taistelleet satojen vuosituhansien aikana.
Mene sinä pikkuihminen miettimään niitä "syntyjä syviä" niille ihmislajin ominaisille piirteille ja kuinka me ihmiskunta olemme silti selviytyneet näistä ongelmistamme huolimatta näinkin pitkälle saakka, myös huomioonottaen ns. länsimaalaisen ideologian sekä nationalismin synnyn, joka kuitenkin pitkälti keksittiin tässä meidän maanosassamme.

Ihmisen ahneus on osa ihmisyyttä ja tulee aina olemaan. Mitä sinä aiot tehdä sen suhteen?
Vasta seuraava lajikehitys homo-sapiens-sapiensista saattaa ehkä muuttaa tämän sekä biologisen että fysiologisen todellisuuden.
Sinun kommenttisi on täysin mitätön eikä kerro muuta kuin sinun omista henkilökohtaisista ongelmistasi. (= Raaka todellisuus meidän oikeiden ja todellisten ihmisten keskellä.)

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Kaikki ihmiskunnan hyvät suuret saavutukset ovat alun perin olleet vaaleanpunaisten silmälasien läpi nähtyjä unelmia...

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Kuumatka, 8-tunnin työpäivä, peruskoulu, yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, uskonnonvapaus, orjuuden poistaminen, julkinen terveydenhuolto, avoimen lähdekoodin ohjelmistot, rautatieverkko, ympäristönsuojelu...

kati sinenmaa

Wernher von Braun ei ollut varsinainen maahanmuuttaja,
vaan sotasaalis, jonka ansiota oli kuulento.

Maailmassa ei ole vieläkään uskonnon vapautta; Lapset aivopestään uskontoon. Kannattaisi puhua uskonnonvapaudesta vasta silloin, kun se olisi verrattavissa avioliittoon; Alle 18 vuotiaat eivät saa olla minkään uskonnon tai politiikan harjoittajia, eikä heille saa opettaa uskontoa tai politiikkaa.

Orjuus on nykyään vain toisenlaista. Nytkin Mikael Jungner vaatii suomalaisia olemaan rikkaiden hyysääjiä, koska muuton rikkaat kuolisivat nälkään.

Avoimen lähdekoodin yksi kunkku, eli Linus koodasi Minixin ytimen uudestaan pelkästä koodaamisen ilosta

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus johtaa aina typerien valtaan pääsyyn.

Julkinen terveyden huolto on leipätyötä

Mikään noista ei ole minkään ideologian ansiota,
jollei ideologiaksi lasketa ahneutta tai tekemisen iloa.

Käyttäjän IlkkaKakko kuva
Ilkka Kakko

Jungerin mielestä kaikki ihmiskunnan suuret saavutukset ovat tapahtunet länsimaissa ja pääosin 1900-luvulla! Aika suppea näkemys, voi voi. Suurin osa noista Jungerin listan jutuista ei ole edes toteunut 85 %:lle ihmiskunnasta! Mitenkähän tieteen tosi isot saavutukset 1500 -1800 luvuilla tai Kreikan valtakunta tai Rooman valtakunta tai kiinalainen kulttuuri ja keksinnöt kautta vuosituhansien. Tai kirjapainotaito, tai höyrykoneen keksiminen tai penisiliini. Eikö muinaisessa Kreikassa syntynyt demokratian käsite kuulu Jungerin mielestä ihmiskunnan suuriin saavutuksiin ?

Taneli Voltti

Orjuuden lakkauttaminen, otetaanpa ote kaikille rakkaasta wikipediasta

"Vaikka orjuus on kaikkialla maailmassa virallisesti kielletty, on esitetty arvio, että orjia olisi tällä hetkellä eri puolilla maailmaa 27 miljoonaa.[22] Kansainvälisen orjuutta vastaan taistelevan Anti-Slavery International-järjestön[23] mukaan nykyajan orjuutta on ihmiskauppa eri muotoineen"

Ennenmuinoin isäntä oli valkoihoinen eurooppalainen ja orja tumma afrikkalainen. Toki myös paljon tummat ottivat itselleen naapurikylän kavereita orjikseen. Nykyaikana isäntä ja orja ovat samasta maanosasta ja samaa ihonväriä.

Kun orjuutta lakkautettiin, noin 50 miljoonaa orjaa vapautettiin. Kuinkahan monta vuotta tarvitaan vielä, että nykyaikainen orjuus ylittää 50 miljoonaa? Varmastikin samoihin aikoihin, kun euro kaatuu tai liittovaltio perustetaan.

Tämä on ilmeisesti sitä kehitystä.

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

"Tai kirjapainotaito, tai höyrykoneen keksiminen tai penisiliini. Eikö muinaisessa Kreikassa syntynyt demokratian käsite kuulu Jungerin mielestä ihmiskunnan suuriin saavutuksiin ?"

+++ Eikö nuo ole ihan samanlaisia haaveita olleet? Miten yhteen pieneen listaan nyt voisi mahtua aivan kaikki?

Kirjapainotaidosta tuli mieleeni kuinka vallanpitäjät vihasivat sitä ja yrittivät kontrolloida kirjapainojen leviämistä. Vielä kun eräs katolinen munkki alkoi saarnata, että kaikkien pitäisi voida lukea raamattua selvällä saksan kielellä ja tehdä siitä omat päätelmänsä. Koko homma kuitenkin perustui unelmaan, että voidaan levittää ajatuksia painettuna sanana aikaisempaa laajemmille kansanjoukoille.

Petri Rautiainen

Kaikessa pitää olla järki ja kohtuus. Sekin järki ja kohtuus, mikä meillä on näihin päiviin asti ollut, ollaan luovuttamassa muille maille vierahille.

Puheet tasa-arvosta, demokratiasta, hyvinvoinnista, itsenäisyydestä ja monista muista asioista saadaan romuttaa. Kapitalismi jyllää eikä kansan mielipiteitä kuunnella, oteta huomioon.

Tänään on joulukuun 6. päivä, Suomen itsenäisyyden 94. vuosipäivä. Te Junger ja kumppanit aiotte viedä Suomelta sen itsenäisyyden, jonka puolesta Suomi taisteli Toisessa Maailmansodassa Neuvostoliittoa vastaan. Vaikka Suomi häivisikin tuon sodan, se säilytti tiukoilla rauhan ehdoilla itsenäisyytensä ja maksoi hävinneenä osapuolena suuret sotakorvaukset Neuvostoliitolle. Sotaveteraanien kuntouttamiseksi, joita on vielä elossa noin parikymmentä, ei ole tehty yhtään mitään. Kohta ei tarvitse tehdäkään, se on myöhäistä. HÄVETKÄÄ JUNGER JA KOKO HALLITUS kautta linjan, mitä olette tehneet ja saaneet aikaan. ISÄNMAALLINEN KUNNIOITUS PUUTTUU TEILTÄ TÄYSIN!

Olisi aika ottaa askelia taaksepäin ja miettiä menneisyyttä, miten se on nykypäivään muuttunut.

Tapio Niemi

Turussa maahanmuuton kustannukset kymmeniä miljoonia, ja siitä puuttu vielä sosiaalipuolen menot. Muutama bussikuski ja siivoja jotka sattuvat työllistymään ei suomea nosta.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/254922.html

Jukka Johansson

Ei ihan halpaa touhua.

Tämä kummastuttaa:

"Turun kaupunki on yrittänyt salata itse teettämänsä selvityksen maahanmuuton kaupungille aiheuttamista kustannuksista. Selvityksen keväällä tilannut apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä (kok.) päätti luokitella sen luottamukselliseksi."

----

"– Tästä on sovittu, että apulaiskaupunginjohtaja Kyttä omistaa raportin, joten kääntykää hänen puoleensa, ohjausryhmän puheenjohtaja Marit Holmberg sanoi."

- Miten voi omistaa raportin, jonka kaupunkilaiset ovat veroissaan maksaneet?

Käyttäjän Cimen kuva
Cimen Sohrabi

Turussa on paljon maahanmuuttajia, mutta myöskin niitä jotka tekevät töiden niin kuin sinäkin. Toi sinun "muutama" on P..KA PUHETTA.

t. piiroinen

Helsingin ja Lieksan sosiaalihuolto tarvitsevat lisää asiakkaita.
Ja Paavo Lipponen lisää äänestäjiä.

Miksei nämä nykyiset jo maassa olevat voisi ryhtyä töihin ja yrittämän?

Mitä mieltä SDP:n puoluesihteeri on Suomen velkavastuiden tuplaamisesta euron pelastamisen nimissä?

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Euro kannattaa pelastaa, mutta kyllä tällä hetkellä pelastuksen avaimet ovat pikemminkin Euroopan Keskuspankin kuin Suomen velkavastuiden tuplaamisen varassa.

kati sinenmaa

Poliitikot sanovat rakentavansa palomuuria, mutta todellisuudessa palomuuri on vain taikaseinän paranneltu versio, joka on tarkoitettu vain rikkaille; PALOMUURI kuin TAIKASEINÄ
http://urbaanisanakirja.com/word/taikaseina/

t. piiroinen

Kukas se rahoittaa EKP:n? Tämä on juuri se Olli Pusan mainitsema kikka, jolla nomenklatura markkinoi lisärahan lahjoitukset.

Maksutalkoisiin todellakin tarvittaisiin koulutettuja ja yritteliäitä intialaisia, kiinalaisia ja venäläisiä. Heitä saadaksenne te poliitikot järjestätte veropauden mallia Elop ja/tai virolainen rakennusala.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Euroa ei kannata pelastaa!

Poliittiset euroidealistimme ovat sanansa sanoneet, ja veromiljardit toisensa perään etelän kerjäläisille avustuksina kärränneet, pois omasta yhteiskunnastamme, ja sen julkisesta terveydenhuollosta, vanhustenhuollosta ym. julkisista menoista.

Tilanteen kyseenalaistamisen aika on nyt tullut.

Ainoa pelastuksemme tämän hallitsemattoman tilanteen kehityksestä enää tästä pidemmälle, on valuuttaunionin jakaminen kahteen leiriin - myöntämällä ja ymmärtämällä se tosiasia, ettei yhteinen raha ollutkaan niin hieno idea kuin alusksi luultiin. Päinvastoin.

Sen on käytäntö jo monen monet kerrat osoittanut.

Petri Rautiainen

Eurossa ei ole mitään hävittävää. Joutaa mennä. Saman tien Suomi ulos eurosta ja EMU:sta niin pian kuin suinkin. Ei siitä ole mitään muuta kuin koko ajan lisäkuluja Suomelle. Tämä putki olisi järkevintä katkaista ja maksaa ne rapsut, mitä siitä tulee. Se on kerrasta poikki!

Jokainen maa vastatkoot omista veloistaan eikä niin kuin esim. Kreikan tapauksessa. Jos Euroopan Keskuspankille eivät maksut riitä, joutaa kaatua. Velathan kasvavat korkoa korolle periaatteella. Ei minkään maan talous tällaista kestä. Suomi on pieni maa ja kansantulo niin pieni, ettei me voida olla koko EU:n tai maailman pankki.

Kun EU:hun liityttiin, ei tarkkaan ajateltu, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Lievä kansan enemmistö oli EU:ta vastaan. Se oli herroilta kansalaisia kohtaan täysi kusetus.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Hyvä Mikael

"Euro kannattaa pelastaa"

Voisitko ystävällisesti kertoa, miksi ihmeessä? Ja anna sitten jotani konkreettista, ei pelkkiä mielikuvituskauhukuvia.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

En löytänyt tälle perusteluja, ulkomaiset esimerkit eivät ole sellaisia:

"Suomenkin menestykselle maahanmuutto on välttämätöntä. Se lisäisi kotimarkkinoiden kysyntää, lisäisi vientiä, avaisi huikeasti osaamista ja intoa nopeasti ja edullisesti." (MJ)

Esimerkiksi mainitsemasi Googlen Sergei Brin muutti USA:n 6 vuotiaana ja sai koulutuksen USA:ssa. Ei tuosta ole esikuvaksi Suomeen!

Dari-anne Suomalainen

Suomi on niin suvaitsevainen maa, että jo nyt suomalainen on heikoilla lain edessä, jos syytettynä on ulkomaalainen.

Ulkomaalaisia kun ei saa loukata, se on rasismia.

Tommi Mäkinen

Uusi Suomi poistanut kommentin.

Tuomas Hako

Kaipaisin Suomeen joitain järki-ihmisiä. Tietysti on epäuskottavaa, että ulkomailta tulevat olisivat kaikki selvillä riittävästi asioista. Toisaalta monet esim. ovat todella ihmeissään esim. demarien edesottamuksista ja edustavat tervettä maalaisjöärkeä monessakin asiassa. Valitettavasti taitaa salainen poliisi seuloa kaikki järki-ihmiset pois ja suoda maahantulon vain yhteistyöhenkisille ja sanoisinko suomalaisen aivokuolleen vasemmiston kaltaisille tai sen kannalta otollisille, eliitin hullutuksia uhkaamattomille tyypeille.

Tommi Mäkinen

Tuomakselta aina hyvää settiä!!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Valitettavasti taitaa salainen poliisi seuloa kaikki järki-ihmiset pois ja suoda maahantulon vain yhteistyöhenkisille ja sanoisinko suomalaisen aivokuolleen vasemmiston kaltaisille tai sen kannalta otollisille, eliitin hullutuksia uhkaamattomille tyypeille."

Täsmälleen. Mutta koskee yhtälailla oikeiston rahaeliittiä.

Lisäksi turvapaikkasiirtolaisille opetetaan ensimmäiseksi Kelan ja Sossun kaavakkeiden täyttöä, muttei laisinkaan ennakkoperintärekisteriotteen hakua Y-tunnuksen saamiseksi, itsensä työllistämistä varten joko ammatinharjoittajana tai yrittäjänä. Turvapaikanhakijat passivoidaan heti alkajaisiksi sosiaaliturvaverkolla, syrjäytetään ilman vaihtoehtoa, pois tieltä, lähiöihin muhimaan. Ja tätä meininkiä markkinoidaan humanismina.

Pietari Vehnälä

Mikael,

Olet nyt ymmärtänyt jotain pahasti väärin.

Ne tuhannet somalit, jotka ovat tulleet tänne, niin heistä tietosi ovat aivan väärät.Heistä yli 90% prosenttia ei ole lukutaidottomia. Heidän naisensa siirtyvät heti työmarkkinoiden palvelukseen eivätkä jää kotiin synnyttämään kymmentä lasta.Heidän miehensä ovat yhtä työteliäitä kun Suomea ansiokkaasti jälleenrakentaneet mustalaiset.

Jos otat tänne esim. aasialaisia, niin voit olla varma, että he vieroksuvat työtä.Mustalaiset ja somalit sitä vastoin puurtavat suomalaisen klassisen työmiehen lailla. Nuo mainitsemasiKanadaan otetut 250 000 osaajaa eivät ole somaleja vaan pääosin aasialaistaustaisia. Kanadan maahanottovirastolla on aivan väärät tiedot käytössään.

Ihmettelen sitäkin ettei ne aasialaiset Kanadassa herätä rasistista palautetta. Yleensähän juuri he herättävät sitä.

Päinvastoin esim. äärimuslimi mies sopeutuu hyvin paikallisiin oloihin niinkuin kaikkialla on nähty.

Summa summarum: Mikael, ryhdy pikaisiin toimiin että maahamme saataisiin enemmän islamilaistaustaisia huippuosaajia.Täys stoppi työtä vieroksuville puolalaisille, venäläisille, virolaisille, intialaisille ja etenkin laiskoille saksalaisille!

Käyttäjän ElSonico kuva
Sonico Elephas

Pietari Vehnälä: "Ihmettelen sitäkin ettei ne aasialaiset Kanadassa herätä rasistista palautetta."

Puhut taas vastoin parempaa tietoa. Kanadassa Kiinalaiset nimenomaan ovat syy kaikkeen pahaan. Kalliisiin autovakuutuksiin, väkivaltaan, sosiaaliturvan väärinkäyttöön jne. Kuitenkin, peruskanadalainenkin tunnustaa, että samoin ajateltiin italialaisista 50-luvulla, kunnes he ovatkin ihan ok. Peruskanadalainen myös ymmärtää, että samoin tapahtuu kiinalaisille.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

"Perusteollisuutemme pohja on luotu aikanaan pitkälti saksalaisten, ruotsalaisten, englantilaisten, venäläisten ja norjalaisten maahanmuuttajien voimin."

Eiköhän nämä kolonialistit käyttivät täällä hyväksi yksinkertaiset alkuasukkaat.

Sosialistit ovat joskus puolustaneet suomen alkuasukkaat, heitä sanottiin muinoin työväestöksi.

Nykydemari ylistää entisajan riistäjät ja patruunat, punaisen viivan kirjoittaja kääntyy häpeästä haudassaan.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Tuo luokkataistelu on noita 1900-luvun juttuja ;)

Jukka Johansson

Ei tuo ole totta. Suomessa on edelleen luokkajako. Nykyään sitä kutsutaan työllistämistoimenpiteeksi. Pompotellaan köyhiä kaikenmaailman humpuukikursseilla ja muuta eivät saa kuin pilkkaa osakseen. Eivätkä ainakaan töitä.

Sinä kun demari olet, niin muistuuko historiankirjoista mieleen sellainen kuin Forssan kokous? Kirkko ja valtio eroon toisistaan jne. Ei sinänsä liity työllisyyteen, mutta kyllä se valtiontaloutta rauhoittaisi, jos kirkolta otettaisiin yhteisövero pois ja uskontojen kouluopetuksesta luovuttaisiin.

Niin ja mitä mieltä olet siitä, että kansanedustajien palkkio määräytyisi työssäolon perusteella? Entä entisten presidenttien valtavat eläkkeet ja turvamiehet?

Miksi entisen presidentin pitää saada suurta eläkettä, kun valtiolla töissä ollut siivooja hädin tuskin saa eläkkeellään apetta pöytään?

Harri Räsänen

Höpsis!
Luokkayhteiskunta tekee paluuta ja samalla herää henkiin myös luokkataistelu.
Maahanmuuttajat ovat keskimäärin sitä köyhintä luokkaa.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/12/04/hs-...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Suositten päivän Hesarin juttua kansan kahtijakautumisesta. Siinä en heikko signaali luokkataistelusta, vaikka kylläkin tuo heikkojen signaalien keruu yleisesti ottaen on huuhaata.

Kun luokkien ihmisten eliajoissa alkaa olla 12 vuorren ero ja tuo on syntynyt demarien avustuksella, voi vain miettiä, ketkä taistelevat ja mistä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Eivät luokat mihinkään ole kadonneet. Kyllä yhä edelleen on vastakkain maailmassa pääoma ja työ. Ja enemmän kuin koskaan ennen. 10% maailman ihmisistä omistaa 90% kaikesta. On se hiukan kummallista, jos tämä ei näkyisi kaikkialla. On turhaa harhaanjohtamista väittää, että luokkataistelu olisi unohtunut 1900-luvulle. Se on olemassa ja tulee olemaan niin kauan kuin luokat ovat objektiivisesti olemassa. Näköpiirissäkään ei ole luokkien katoaminen.

Demareillakin on ilmeisesti käynnissä puolueen sisäinen luokkataistelu, kun Iltasanomien mukaan Jungner ei hoida hommiaan:)
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/mtv3-rajua-kriti...

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Luokkayhteiskunta:

1. Valtapyramidin huipulla, omistava luokka, esim. Wahlroos ja muut banksterit
2. Rahavallan juoksupojat & tytöt (poliitikot)
3. Keskisuuret pörssipelurit, jotka eivät varsinaisesti tee työtä työn alkuperäisessä merkityksessä
4. Yrittäjät (on umpirikkaita, mutta myös tosiköyhiä)
5. Valkokaulusduunarit, jotka mieltävät mielellään itsensä arvokkaiksi "wanna-be-rich" jengi
6. Hyvintoimeentulevat tavalliset duunarit (paperimiehet, yms.)
7. Huonosti toimeentulevat duunarit (pätkätyöläiset)
8a). Kolmanteen sektoriin tippuneet duunarit, orjatöissä
8b) Kolmannesta sektorista tippuneet kastittomat
9. Vanhukset, sairaat ja lapset, jotka "eivät tuota"
10. Opiskelijat, jotka yrittävät päästä johonkin "paremmista" luokista

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei ollut aina helppoa ”kolonialisteillakaan”, mutta ilman heitä olisi esimerkiksi savolaisten Amerikka saattanut jäädä kehittymättä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hans_Gutzeit

Vanhanajan patruunat muuten nähdäkseni pitivät huolta työväestöstään muun muassa perustamalla kouluja ja kehittämällä sosiaaliturvaa. Siinä mielessä voisi kaiketi jopa sanoa, että sisällisodassa sitten omat koirat purivat.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Oikeassa Amerikassa

Ilman kolonialismi, olisivat Intiaanit edelleen ratsastaneet vapaana preerialla, Intiaanit nyt siellä reservaatissa kiroavat alempaan helvettiin se suvaitsevainen inkkari joka laski tunkeilijat maahan.

Maahanmuutto on ainakin historian valossa, ollut hyvin tuhoissa alkuperäiskansoille.

Käyttäjän Cimen kuva
Cimen Sohrabi

Mistä olet muuten alunperin kotoisin??? Oletko tehnyt sukututkimusta? etpä itsekään kovin Suomalainen ole :)

K Veikko

“kehitys on nostanut yksittäisten osaavien ihmisten vaikuttavuuden ja työtehon monituhatkertaiseksi”

Suomen osaavin ihminen on Björn Wahlroos.

“ryhdyttävä aktiivisesti ja päättäväisesti houkuttelemaan maahan osaavia ja yrittäjähenkisiä uusia kansalaisia”

Hyviä ajatuksia, mutta poliittinen todellisuus on aivan muuta.

  • Säilytetään nykyinen työvoiman saatavuusharkinta
  • tehostetaan työmarkkinoiden valvontaa
  • Arvioidaan maassa olevan ulkomaisen työvoiman määrä sekä työvoiman tuleva tarve
  • Valvovien viranomaisten, kuten työsuojelun, verohallinnon ja keskusrikospoliisin, resursseja vahvistetaan
  • jne ...
  • kotoutumista ja syrjinnän torjuntaa keskeisenä toimintana
  • hallitut työmarkkinat
  • EU:n yhteisen turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikan aikaansaamiseksi

http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/kunt...

Anssi Luoma-aho

Jungner on taas kerran väärässä. Suomi tarvitsee lisää rahaa, että nämä demareiden hullutukset voidaan kustantaa. Harva maahanmuuttaja tuo mukanaan rahaa, puhumattakaan verotuloista. Kustannuksia he kyllä aiheuttavat ihan riittävästi.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Maahanmuuttajat maksavat veronsa siinä kuin muutkin.

Anssi Luoma-aho

Olet oikeassa, työtä tekevät maahanmuuttajat maksavat veronsa siinä kuin muutkin. Sosiaalietuuksistaa maksetut verot eivät ole aitoa veronmaksua, muuta kuin demareiden papereissa.

Jukka Johansson

Mikael Jungner

Ne maahanmuuttajat, jotka saavat toimeentulotukea, eivät maksa veroja. Ja heitä riittää.

kati sinenmaa

Suurin osa maahanmuuttajista on positiivisen syrjinnän piirissä, joka tarkoittaa sitä, että he saavat palkkansa verovaroista. Esimerkiksi Bussikuskit, ja maan mainio Umaya Abu-hanna, joka toimii valtion taidemuseon taidemuseoalan kehittämisyksikön kulttuurivähemmistökoordinaattorina.

Samoin taitaa myös Jungner itse saada palkkansa verovaroista

Tuomo Molin

Niinkö? Suomessa tosiasiassa asuu paljon enemmän virolaisia kuin mitä täällä virallisesti on kirjoilla. He ovat viikot töissä täällä ja menevät viikonlopuiksi kotiinsa Viroon jossa he edelleen ovat kirjoilla ja mukamas maksavat veronsakin sine. No, jotkut saattavat tosiaankin maksaa mutta Suomelle näistä matkatyöläisistä ei ole hyötyä, ainoastaan sille yritykselle joka heitä palkkalistoillaan pitää.

Käyttäjän Cimen kuva
Cimen Sohrabi

Kiitos Mikael! Kyllä mekin maahanmuuttajat maksamme veroja Uskokaa tai älkä. Olen opiskellut Suomessa ja viimeiset seitsemän vuotta tehnyt töitä eli olen maksannut veroja ja Olen Ensihoitajana.. Siis palvelen teitä Suomalaisia ambulansissa. Maksan enemmän veroja kun mun Suomalaiset alkoholisti naapuritkin.

Jukka Johansson

"Kiitos Mikael! Kyllä mekin maahanmuuttajat maksamme veroja Uskokaa tai älkä. Olen opiskellut Suomessa ja viimeiset seitsemän vuotta tehnyt töitä eli olen maksannut veroja ja Olen Ensihoitajana.. Siis palvelen teitä Suomalaisia ambulansissa. Maksan enemmän veroja kun mun Suomalaiset alkoholisti naapuritkin."

- Miten sinun alkoholistinaapurisi liittyvät siihen, että suomalaiset maksavat mielettömiä summia vuosittain siitä, että ulkomaalaisia rahdataan tänne sosiaalituilla elämään?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Haahaahaa
Kuule Junger. Kenenkähän verorahoilla nekin verot maksetaan. Tosiasiassa ei sinunkaan työsi niin kovin tuottavaa ole yhteisen hyvin voinnin kannalta. Väittäisin että tase osaltasi on tappiollinen, päinvastoin kuin rehellisessä yrityksessä, rehellistä tuottavaa työtä tekevän henkilön. Silti palkkasi tulee julkisista varoista, joista myös verosi maksetaan.

Petri Rautiainen

Tässä Jungerin jutussa piilee taas yksi "haudattu koira". Rahat menevät ihan toiseen tarkoitukseen kuin alunperin annetaan olettaa. Sitä, minne rahaa menee ja kuinka paljon ei kerrota kansalle. Asia paljastuu myöhemmin, kun velka tulee maksuun ja pitää tehdä leikkauksia.

Tapio Temisevä

Mamutuksella tiliä vääntävät sossut tarvitsevat näitä itiksen seinänkannattajia ja harkinnanvaisella sossurahalla kotimaissaan lomailevia ja terroristijärjestöille rahaa lahjoittelevia "pakolaisia". Suomalainen veronmaksaja ei sen sijaan heitä tarvitse, ei sen enempää kuin teitä sossujakaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kuka ne elättää, Jungnerko?

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Elättää? He elättävät itsensä ja aika monta muuta siinä sivussa työtä tekemällä ja yrittämällä.

Juhani Klaus

Ihmettelen suuresti sinun "toritason" heittojasi.Minäkin haluaisin factoja sinulta,katu-uskottavuutesi on pahasti hukassa täällä netissä.Mutta toisaalta arvostan että julkitoit suhdannesosialistien jo Koiviston aloittaman ja Lipposen ja Halosen ajaman ajatusmaailman istuttamisen Suomalaiseen kulttuuriin.Tiedän äärimmäisen harvoja Eliitti-Demareita ketkä toimivat yrittäjinä,liki kaikki julkishallinnon palveluksessa "suojatyöpaikoissa",ja niitähän riittää.Minulla ei tosiaankaan ole mitään vastaan ihmisiä ketkä tulevat maahamme tekemään töitä,mutta nykyinen maahanmuuttopolitiikka on kestämätöntä.Tiettyjen tahojen bisnes ikävä kyllä ja on taannut lisää näitä kyseenalaisia virkoja ym.Olisi todella mukava nähdä selkeitä lukuja siitä mitä yhteiskuntamme maksaa tästä kulttuurimme "rikastuttamisesta" ynnä muista arvoista.Toki tarvitsemme ikääntyvän väestön avuksi ulkopuolisia tekijöitä,se on selvää mutta ei tätä väkeä ketä tuodaan lisäämään rasitteita veronmaksajille,tietystä katkeruudesta puhumattakaan.Pahaa pelkään että talouden taantuman myötä ongelmat Suomessa lisääntyy.Oletko valmis menemään Torille kansan pariin puolustamaan ajatusmaailmaasi?

Käyttäjän parre58 kuva
Per Wikholm

Elättämisestä sen verran, että kuvaasi katsoessa lasisi näyttävät
normaaleilta, mutta ilmeisesti niissä on sisäpuolella jokin ihmeellinen
kalvo, kun et ilmeisesti näe niitä tuhansia somaliasta tulleita
elintasopakolaisia, joita me Suomalaiset elätämme.

Siis sossun tai kelan tuen turvin olevat somalialaiset eivät elä tä itseään,
vaan me Suomalaiset ne elätämme.

Pakko nostaa hattua Cimen Sohrabi:lle verojen maksusta, mutta ei pidä
unohtaa sitä, että Hän on vain murto-osa maahanmuuttajista tai täällä
töissä olevista jotka maksavat veronsa tänne Suomeen.

"Ymmärrän" kyllä herra Jungerin halun saada maahanmuuttajia tänne, koska
syy on erittäin selvä.

Katsokaas, kun tänne tulee/tuodaan näitä esim. somaliasta ammattitaitoisia
työntekijöitä, niin hehän pääsevät täysin nauttimaan sossun ja kelan
palveluista sekä sieltä saatavilla vastikkeettomista rahoista, jolloin
heidän "ansiotaso" nousee jo johtajien palkkojen tasolle.

Entä mitä tapahtuu keskiarvolle, kun ihmismäärä lisääntyy, mutta köyhien
määrä pysyy samana?

Siinähän tietysti keskiarvon mukaan ansiot on kasvanut ja köyhyys vähentynyt.

Tähän tämä sdp pyrkii ja jälleen voivat kehua kuinka ovat vähentäneet
köyhyyttä.

Tosin bruttokansantuote ei ole noussut yhtään:(

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Suorastaan uskomattomia ja naiveja väittämiä, joissa poliitikkomaiseen tapaan toivottu esitetään todellisuutena.
Fakta on se, että ulkomaalaisperäisten keskimääräinen työttömyys on 40%, ja esimerkiksi somalien 80%.
Fakta on myös se, että nykyisellä maahanmuutolla em. tilastolukuihin pohjautuen vain lisätään työttömyyttä, ja yhteiskunnan sosiaalikuluja.

Petri Rautiainen

Uudensuomen kirjoituksen mukaan Suomi haalii tänne työntekijöitä muualta maailmasta. Kun he tulevat Suomeen, he saavat todeta karun totuuden eli sen, ettei heille olekaan tarjolla täällä työtä. Tämä on saanut aikaan ennen näkemättömän ilmiön, Suomeen työnteon uskossa tulevat ulkomaalaiset palaavat takaisin kotimaahansa tai sinne missä töitä on tarjolla, koska he haluavat tehdä työtä.

Mistä sitä työtä tarjoaa, koska maa on velkaantunut ja talous on ajettu ihan alas? Jotkut yrittävät houkutella peruspäivärahan palkalla töihin, mikä on täyttä työntekijän hyväksikäyttöä. Kaikki työnantajat eivät tarjoa sitäkään, koska ei ole kauppa vedä.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122022-huippuosaaj...

Käyttäjän pekkasaarinen kuva
Pekka Saarinen

Työperäisellä maahanmuuttajalla ja sosiaaliperäisellä maahanmuuttajalla on eroja. Pohjois-Afrikasta tuotavat moniosaajat näkyvät kansantaloudessa nykyään satojen miljoonien - ehkä jopa miljardin euron - vuosittaisena kuluna, joka rahoitetaan lisää velkaa ottamalla http://patriootti.blogspot.com/2011/10/maahanmuutt.... Jos tämä hirvittävän kallis turvapaikkaturismi lopetettaisiin, lopahtaisi jäljelle jääneen markkina- ja työperäisen maahanmuuton kritiikki murto-osaan nykyisestä.

Käyttäjän pekkasaarinen kuva
Pekka Saarinen

Jungner toteaa: "Mikä parasta, voimakas maahanmuutto ratkaisisi maatamme uhkaavan ikääntymis- ja huoltosuhdeongelman kertaheitolla."

Kysytäänpä nyt valtiovarainministeripuolueen puoluesihteeriltä vielä yksinkertaisesti: Kuinka paljon itäisestä Afrikasta viimeisen 20 vuoden aikana tuodut turvapaikkaturistit ovat ratkaisseet huoltosuhdeongelmaa? Vastaus toivotaan euroina tai huoltosuhteen muutoksena.

Käyttäjän pekkasaarinen kuva
Pekka Saarinen

Vastauksen saamattomuus ei ihmetytä. Jokainen ylemmässä viestissä olevan linkin jutun ajatuksella lukenut tajuaa, että maahanmuuttopolitiikkamme on taloudellinen katastrofi. Jungnerkin lienee tajunnut asian ja sen tuhovoiman omalle puolueelleen.

Maahanmuutto voisi olla ihan hyväkin juttu, jos maahanmuuttajat valikoitaisiin taloudellisin perustein ja palkittaisiin todellisen panoksensa mukaisesti. Nyt vain on juuri päinvastoin. Mitä tuottamattomampi moniosaaja, sitä parempi palkinto.

Petri Rautiainen

Oma kansamme ikääntyy vauhdilla ja eläkemaksujen määrät tulevat lisääntymään. Junger ei puhu sanallakaan oman maan ikääntyneestä väestöstä, mitä niille tehdään, jos maahan tuodaan siirtolaisia?

Syntyykö eläkkeiden maksussa tulevaisuudessa ongelmia, jos tänne tuodaan siirtolaisia. Eläkelaitosten mukaan varat on käytetty loppuun nykytahdilla 40 vuodessa.

Jos bruttokansantuote ei nouse eikä ole töitä kansalle, tulevaisuudessa ei ole varoja, mistä maksaa eläkkeitäkään.

Kai Koikkalainen

Olen ihmetellyt, että miksi kaikki mamut pitää sijoittaa kehäIII sisäpuolelle?

Muutenkin pk-seudun vuokrat ovat huipussaan ja täten työssäkäyvät pienituloiset joutuvat muuttamaan lähikuntiin. Eikö näitä asuntoja voisi "säästää" työssäkäyville, olivat he sitten mistä maasta tahansa.

(Vuosaaressa asuneena tiedän mistä puhun)

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Parempi olisi rakentaa uusia asuntoja. Työllistäisi vahvasti!

Jukka Johansson

Parempi olisi rakentaa uusia asuntoja pakolaisille, joiden vuokrat maksaa sosiaalitoimisto?

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Herätys! Rakennusala työllistää vain raksamiehiä. Se ei ole mikään ratkaisu muiden toimialojen työttömyydelle eteenkään maassa, missä mikäkin toimiala vaatii vähintään 3 vuoden koulutusta työllistäkseensä siihen uudeksi työntekijäksi.

Petri Rautiainen

Junger totesi: "Parempi olisi rakentaa uusia asuntoja. Työllistäisi vahvasti!"

Tarkkoitikohan Junger työllistämisessä suomalaisia vai ulkomaalaisia työntekijöitä?

Itse en ainakaan omalla koulutuksellani pääsisi rakennusalalle, vaan nykyisin pitää olla alan ammattitutkinto. Koskee jopa siivousalaakin, mikä tuntuu kaikista yksinkertaisimmalta työltä. Koska tänä päivänä on varaa, mistä valita, työnantaja haastattelee useita hakijoita, joista valitsee mielestään soveliaimman.

Se ei työllistä kuin yhden alan työntekijöitä, muut jäävät työttömiksi.

Harri Räsänen

Kyllä Suomessa on jo nyt ulkomaalaisomisteisia yrityksiä erityisesti rakennus- ja ravintola aloilla. Ihan sujuvasti niistäkin osa jättää verot ja jopa palkatkin maksamatta. Jungnerin kannattaa kysäistä demarien ammattiyhdistyssiiveltä jos on jotakin epäselvää.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Harmaata taloutta vastaan pitää taistella tiukasti riippumatta siitä, mistä lakia rikkovat ovat kotoisin.

Jarkko Simonen

Ei Mehiläinenkään rikkonut yhtäkään lakia. Silti verottaja sai 40 miljoonan liikevoitosta alle yhden prosentin. Demareiden luoma lainsäädäntö mahdollisti tämän.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Olen aidosti hyvilläni Jungnerin ulostulosta.
Suureen osaan hänen esittämistään ongelmista olen usein törmännyt.

Lasteni ja lastenlasteni arvelen niihin törmäävän päntiönään.

Ongelmanratkaisuistakin olen enemmän Jungnerin kuin aika rankkaa kieltä käyttävien vasta-keskustelijoiden kannalla. ("Ahven katiskassa" jne)

Mutta, mutta: tämä on todella hyvä ja tarpeellinen keskustelu.
US-blogien aiempien keskustelujen kaltainen toki.

Muistelen vieläkin usein J-P Roosin aikaa.
Taisi syntyä joltinenkin burn-out.

Käyttäjän jussipussi kuva
juhani rantala

Älä ole lipevä, typerä psykiatri.Luuletko olevasi Sigmund Freud.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Älä ole typerä, Rantala. Luuletko olevasi Laing vai Jung.
Takaisin asiaan, toivon.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Suomenkin menestykselle maahanmuutto on välttämätöntä."

Tämä on aika ällistyttävä lausunto, kun oman maan kansalaiset elävät työttöminä köyhyysrajan alapuolella, johon myös AAA - luokitukseen tähyily olennaisesti vaikuttaa.

Demokratia on todellakin karannut poliittisesta päätöksenteosta tuuliin ja pilviin puolueesta riippumatta.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Maahanmuutto lisää kasvua ja vähentää köyhyyttä.

Jukka Johansson

Olet aivan oikeassa. Maahanmuutto lisää Suomen väkilukua ja vähentää köyhyyttä pakolaisten osalta. Entä me muut?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Maahanmuutto lisää kasvua ja vähentää köyhyyttä."

Tällä väittämällä, ei taida olla todellisuuspohjaa. Reaalitalouden kulutus ja tuotto, siirretään markkinatalouden lakien mukaan virtuaaliin finananssitalouteen. Tuloerojen suurentuessa ja muutamien muiden tekijöiden yhteisvaikutuksesta, heikoimmassa asemassa olevien, oman maan kansalaisten asema heikkenee entisestään.

Petri Rautiainen

Ei pidä paikkaansa!

Suomessa on tällä hetkellä noin 200000 työtöntä, miten se köyhyyttä vähentää, jos tänne otetaan lisää väkeä? Omistakaan ei pystytä pitämään huolta ja tarjoamaan heille töitä.

Kun Suomen Kreikalle myöntämät velat tulevat ensi vuonna maksuun, täällä on oikein massatyöttömyys.

Työttömistä suurin osa on pienituoloisia ja köyhiä. Lisäksi ongelmana on väestön vanheneminen.

Eivät ulkomaalaiset eläkeläisiä ja työttömiä hoida. Tiedot Suomen eläkekassojen varoista kertovat, että ne on loppuun kulutettu 40 vuoden sisällä.

Ulkomaalaisista tulee aikanaan uusi köyhien ryhmä, kun talous takkuilee!

Seppo Hildén

Kuule Mikael, yrittäisit nyt ennen ulkomaalaisten työllistämistä tehdä omaa työtäsi ja SDP:n puoluesihteerinä yrittää saada puolueesi presidenttiehdokkaalle töitä.

Eiköhän siinäkin ole ihan tarpeeksi tekemistä. Voisit vaikka tehdä tällaisten maahanmuutto on rikkautta-blogien sijaan mainosblogeja Lipposesta, tai ainakin jonkinlaisia kannatusblogeja.

Jos oot meinaan unohtanut, mitä puolusihteerin toimenkuvaan kuuluu.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Kaipaamasi juttu Lipposesta löytyy tämän päivän Aamulehdestä. Ahkera ehtii moneen ;)

Seppo Hildén

Et sitten katsonut tarpeellliseksi jakaa samaa Aamulehdelle kirjoittamaasi Lippos-juttua blogiisi kaikkien luettavaksi?

Mikael, Aamulehtihän ei tule joka talouteen Suomessa, joten Lippos-juttusi kannattaisi varmaan jakaa myös sosiaalisen median kautta.

Muistaakseni olet kovasti juuri tämän uuden teknologian luomista viestintämahdollisuuksista innostunut.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Joo, Lippos-juttu jaettu linkkinä Facebookissa, Twitterissä ja Google+:ssa...

Seppo Hildén

"Joo, Lippos-juttu jaettu linkkinä Facebookissa, Twitterissä ja Google+:ssa..."

Mikael, eipäs nyt kierrellä vastauksissa kun jäädään housut kintuissa kiinni. Tarkoitinkin, että miksi katsoit aiheellisemmaksi tehdä maahanmuutto on rikkaus-kirjoituksen US-puheenvuoroon, etkä laittaa kirjoittamaasi Lippos-tekstiä tänne.

Mikael, ihan rauhassa ja omin sanoin...

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Siksi että Aamulehden juttu oli Aamulehdelle. En yleensä jakele samaa blogia/kolumnia/juttua eri mediataloille.

Eila Jokimaa

Jos maahanmuuttajat kerran ovat niin kamalan kovia yrittämään, niin miksi heillä on kantaväestöä huomattavasti korkeampi työttömyysprosentti ja huonompi taloudellinen huoltosuhde? Nykyisellä maahanmuutolla saamme vain halpatyövoimaa ja multikielitaitoisia sossupummeja. Sinänsä onhan siinäkin ajatuksessa jotakin varsin dynaamista, että tänne saadaan ahkeria aasialaisia siivoamaan suomalaisten paskat puoli-ilmaiseksi.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Siksi että suomalainen järjestelmä ei juuri tue maahanmuuttajia yrittämään.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Suomalainen järjestelmä ei tue kenenkään yrittämistä.
Kokemuksia on sekä maahanmuutosta ja yrittämisestä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Se ei tue ketään yrittämään.

Petri Rautiainen

Eila Jokimaalta tosi hyvä pointti, miksi maahanmuuttajilla on kantaväestöä selvästi korkeampi työttömyysprosentti ja huonompi huoltosuhde, jos he ovat kamalan hyviä yrittämään ja kovia tekemään
töitä? Junger vastasi tähän kysymykseen, ettei suomalainen järjestelmä tue ulkomaalaisten työllistymistä.

Eikö asiassa ole toimittu väärässä järjestyksessä tai väärällä periaatteella? Ensin pitää saada Toimeentuloasiat sellaiseen järjestykseen, etteivät ne ole esteenä työnteolle. Sitten vasta aloittaa työnteko, kun toimeentulo on turvattu. Keinoja tässäkin on varmasti useita. Ei ole yhtä oikeaa tapaa toimia.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Sergei Brinin on venäjän juutalainen, ei venäläinen.

Demaritarinasta unohtui Stanfordin ylistys, olihan Herra Puoluesihteeri siellä pelaamassa olutpeliä....

“Sergey Brin and Larry Page . . . in our high school!” one of the students proudly recalled. What had brought the world’s most famous tech duo to this Israeli high school, of all places?

The answer came as soon as Sergey Brin spoke. “Ladies and gentlemen, girls and boys,” he said in Russian, his choice of language prompting spontaneous applause. “I emigrated from Russia when I was six,” Brin continued. “I went to the United States. Similar to you, I have standard Russian-Jewish parents. My dad is a math professor. They have a certain attitude about studies. And I think I can relate that here, because I was told that your school recently got seven out of the top ten places in a math competition throughout all Israel.”

This time the students clapped for their own achievement. “But what I have to say,” Brin continued, cutting through the applause,

“is what my father would say—‘What about the other three? ’ ”5

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Jungner on oikeassa. Eurooppa wanhenee vauhdilla, ja Suomen väestön ikärakenne on huonommasta päästä maanosassamme suurten ikäluokkien pian jäädessä eläkkeelle.

Ilman maahanmuuttoa monet palvelut jäävät tekemättä/saamatta, ja lisäähän maahanmuutto myös aina tarpeellista kilpailua työmarkkinoillemme.

Petri Rautiainen

Sehän on tätä luonnollista elämisen kiertokulkua. Samaan aikaan, kun vanhempia kuolee pois, niin uusia synty tilalle. Pitkällä aikajaksolla ikärakennekin tasapainottuu, jos se on jossain vaiheessa kansantaloudellisesti epäsuosiollinen. Mikään ei tapahdu hetkessä.

Päättäjillä on se paha vika, että kaiken pitäisi tapahtua nyt ja "simsala bim".

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Jungner. Demarit eivät osaa lukea aikain merkkejä. Todella suuri jytky on vasta tulossa.
Lipposen johdolla te toteutitte äärioikeustolaista politiikkaa ja veitte Suomen euroon ja emuun vastoin kansan tahtoa.
Euroon liittyminen olisi pitänyt käsitellä perustuslain säätämisjärjestyksessä.
Nyt demarit,kokoomus,rkp ja vihreät haluvat tuoda Suomeen uuden hapatyövoimaluokan, joka kilpailee kataväestön kanssa vähenevistä työpaikoista.
Valtapuoleet eivät edes halua puuttua harmaaseen talouteen tosissaan. Se nakertaa Suomea kuin syöpä.
Jokaista avointa työpaikkaa kohti on noin 80 työnhakijaa. Aivan oikeasti.
Kyllä maaseutu-Suomessa ihmiset tietävät asioiden todellisen laidan.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Ei harmaalle taloudelle ja halpatyövoimalle. Kyllä eurolle, maahamuutolle ja kasvulle. Näistä se parempi huominen kasvaa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kiitos Mikaelille, että kommentoit keskustelua. Siitä pisteet.
Samaa toivoisin usealta muultakin kansanedustajalta.

Käyttäjän vesakauhajarvi kuva
Vesa Kauhajärvi

Kiittämistä on sitten kun Jungner keskustelee oikeasti, eikä vaan lainaa Vihreiden puolueohjelmasta mantroja.

Matias Härkönen

Suomi ei ole, eikä tule millään konstilla olemaan se houkuttelevin kohde parhaille osaajille. Voimme toki helpottaa parhaiden osaajien tulemista, mutta tulijat voidaan laskea kymmenissä, ehkä sadoissa.
Sen sijaan turvapaikkashoppailua pitäisi rajoittaa! Nämä vain heikentävät huoltosuhdettamme ja saamme samat ongelmat kuin muuallakin euroopassa! Ei kuljeta taas silmät ummessa!

Juuso Uotila

Jugner taitaa olla vähän aikaansa jäljessä. Kaikki nuo argumentit on kumottu jo aikaa sitten ja moneen kertaan. Lueskelisit edes vähän blogeja niin ei tarvisi käydä jokaisen ihmisen kanssa erikseen jankuttavaa keskustelua aiheesta.

Kooste:

1. OIKEASTI KOULUTETTU MAAHANMUUTTO ON HYVÄ ASIA -> Suomessa on valmiiksi kova koulutustaso eli maahanmuuttajan pitää tulla jostain jossa koulutustaso on vähintää samaa luokkaa ollakseen hyödyksi tässä asiassa Suomelle -> SOMALIASSA EI OLE LÄHELLEKKÄÄN niin korkea koulutustaso kuin Suomessa. Eli humanitäärinen maahanmuutto ei ole tältä kannalta katsottuna hyvä asia.

2. Mitä tulee huoltosuhteeseen niin kouluttamaton maahanmuuttaja ei pysty kilpailemaan työmarkkinoilla koulutetun kantaväestön kanssa. -> kouluttamaton maahanmuuttaja jää herkemmin TYÖTTÖMÄKSI -> LISÄÄ TYÖTTÖMYYTTÄ -> HEIKENTÄÄ huoltosuhdetta. EI paranna. Kuuntelisit Heinäluomaa välillä...

3. Muut argumenttisi ovatkin pelkkää käsienheiluttelua aiheesta.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Höpsistä. Jos koulumme avataan maahanmuuttaville ja heidät päästetään valmistuttuaan tekemään työtä Suomessa, niin sittenhän meillä on osaavia uusia tekijöitä. Suomen pienenevät ikäluokat kun uhkaavat jättää nykyiset opinahjot vaille opiskelijoita.

Jukka Johansson

Mitä sinulla on sadoille tuhansille suomalaisille työttömille tarjota?

Jukka Poikela

Höpsistä ja pöpsistä ja pilvilinnakin on rakennettu kivestä - eiköstä juu. On se sitten hienoa, että oikein johtava demaripoliitikko argumentoi minun kaltaiseni Suomen viimeisen rasistin syvälle lappilaiseen lettosuohon väittämällä suomalaisten jotenkin estävän kelaperäisten pakoloisten työllistymistä.

Mitä sitten tulee suomalaiseen koulutuspolitiikkaan, niin Suomen loistava menestys Pisa-testissä perustuu puhtaasti siihen, että meillä toistaiseksi on vähän maahanmuuttajia - debiileistä poliitikoista huolimatta. Elintasopakoloisten koulumenestys on arabinaapurissamme Ruotsissa todella surkealla tasolla.

Avataanpa tosiaan ne koulut maahanmuuttajille. Aikanaan ansiokkaasti johtamasi YLE on jatkanut johdonmukaisella linjalla. Totuus saa väistyä ainoan oikean "totuuden" eli multikultin rinnalta. Radio Jerevan oli aikoinaan vitsi - valitettavasti siitä on tullut ikävää totuutta Suomessa vuonna 2011.

Ettei tulisi tuulessa huulia heiluteltua, niin otetaapa esimerkki sieltä koulumaailmasta.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/10/ruotsalaise...

YLE oikein asiasta tehden haastatteli tuon eliittikoulun rehtoria televisiossa.

Totuus on sitten tässä:

http://www.dn.se/sthlm/rinkebyskolan-inte-vard-sin...
Genomsnittligt meritvarde: 154,4 (max 320) Sijoitus: 1411 / 1445
Andel elever som fått godkant i alla amnen: 29,3 %Sijoitus: 1424 / 1451
www.skollistan.se/grundskola/rinkebyskolan-stockholm

Jos minulta kysyttäisiin, niin mieluummin lopettaisin ne koulut kuin täyttäisin ne islamilaisilla moniosaajilla. Loppupeleissä se tulee kansantaloudelle huomattavasti halvemmaksi. Propangansuoltamislaitos, jota myös YLEksi kutsutaan, joutaisiin heittää sinne historian roskakoriin Radio Jerevanin seuraksi.

Matias Härkönen

Höpsistä vaan! Olisiko joku malli missä näin olisi käynyt? Ruotsissa on koulut auki, mutta kolmannes maahanmuuttajista ei läpäise edes peruskoulua. Monissa lähiöissä Ruotsin kunnalliset koulut on sulkeneet omat koulunsa, kun maahanmuuttajat ei laita lapsiansa sinne. Tilalle on tullut islamilaiset koulut.
Oletko joskus tutustunut Göteborgin, Tukholman tai Malmön alamaailmaan? Kaupunkia hallitsee nykyisin maahanmuuttajajengit. Näistä ei puhuta suomessa eikä muuallakaan. Tälläinen pumpulipilvillä kulkeminen ei edistä mitään. Ota selvää faktoista!

Juuso Uotila

Niin eli meinasit pistää kaikki maahanmuuttajat iästä riippumatta kouluihin ja odottelemaan että heistä joskus jotain tulisi. Ensinnäkin heistä kukaan ei osaa suomea tänne tullessaan -> tarvitaan lisää koulutusta. Jos tätä kieliongelmaa ei olisi ja heidät voitaisiin suoraa kouluttaa samalle tasolle suomalaisten kanssa niin eikö heillä myös menisi koulutustason saavuttamiseen tuo 12 vuotta mitä peruskoulun ja ammatillisen peruskoulutuksen käyneellä menee? Vai väitätkö että maahanmuutajat ovat niin fiksuja että he pystyvät oppimaan kaiken saman muutamalla pikku kurssilla? Jos luulet että oppivat niin mitäs luulet että onko samallainen illuusio kaikilla niille työnantajilla kun katselevat kyseisen maahanmuuttajan CV:tä? Jos taas koulutat yli kakskymppistä nuorta alusta loppuun suomalaiselle koulutustasolle niin tämä nuorihan on jo keski-ikäinen kun pääsee koulunpenkiltä pois. Sitten kun taas tämä työnantaja katsoo miehen CV:tä ja hän on lähes nelikymppinen ja vasta saanut koulutuksensa valmiiksi niin miksi ihmeessä hän palkkaisi vanhan kokenemattoman nuoren kokeneemman sijaan? Onko sillä värillä tässä tapauksessa väliä?

Mitäs väliä sillä on jos opinajot pienevät? Eikö tällöin myös niistä koituvat kustannukset pienene? Sitäpaitsi ottaen huomioon suuret ikäluokat ja heidän työllistymiset niin heistä iso osa on suojatöissä ja joita ei edes olisi normaaleilla työmarkkinoilla.

Harri Lehtimäki

No huhhuijaa! Kuinka pihalla voi olla puoluesihteeri? Nykyisin läheskään kaikki SUOMENkieliset eivät pääse haluamiinsa opiskelupaikkoihin, koska RUOTSINkielisillä on kiintiöt. Pitäisiko hra Puoluesihteerin mielestä vielä laittaa maahanmuuttajillekin kiintiöt, jotka ohittavat suomenkieliset opiskelijat? Hyvinpä on Freudenthalin opit menneeet perille demareille!

Matti Palviainen

"Mitä sitten tulee suomalaiseen koulutuspolitiikkaan, niin Suomen loistava menestys Pisa-testissä perustuu puhtaasti siihen, että meillä toistaiseksi on vähän maahanmuuttajia - debiileistä poliitikoista huolimatta."

Suomen PISA-menestys perustuu osaltaan siihenkin, että Suomen betrefolk-vähemmistö on pieni.

http://www.saunalahti.fi/~eiry/index.html

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

PISA-menestys on pelkkää fuulaa, mittaa vääriä asioita:
http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54358-pisa-m...

Toisekseen menestys perustuu heikoimman tason pasremmuuteen verrattuna muihin maihin. Sosiaalisesti tietenkin hyvä asia, mutta saavutettu parhaiden kustannuksella. Heikot eivät ratkaise Suomen tulevaisuutta.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Sekä Nokia että Koneen loi Axel Gottfrid Strömberg (17. joulukuuta 1863, Utajärvi – 3. toukokuuta 1938) oli insinööri, teollisuusmies ja Oy Gottfr. Strömberg Ab:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Nykyjään ydin on osa ABB:ta

Suomi tarvitsee lisää Utajärveläisiä!

Suomi tarvitsee lisää Utralaisia!

Vilho Väisälä (alun perin Weisell, 28. syyskuuta 1889 Utra, Kontiolahti – 12. elokuuta 1969 Helsinki) oli suomalaisen tieteen uranuurtajia ja Vaisala Oyj:n perustaja.

Yrjö Väisälä (6. syyskuuta 1891 Utra, Kontiolahti – 21. heinäkuuta 1971) oli suomalainen geodeetti, tähtitieteilijä ja fyysikko.

Kalle Väisälä (19. elokuuta 1893 Utra, Kontiolahti – 16. syyskuuta 1968 Helsinki) oli suomalainen matemaatikko. Hän toimi professorina Turun yliopistossa ja Teknillisessä korkeakoulussa, Helsingin yliopiston dosenttina sekä Munkkiniemen yhteiskoulun matematiikan opettajana. Hän oli myös koulumatematiikan uudistaja ja suomalaisuusmies sekä esperanton harrastaja. Tohtoriksi hän väitteli 22-vuotiaana Helsingin yliopistossa aiheenaan viidennen asteen yhtälöt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Ikäluokkiemme rajusti pienetessä voimme toki sulkea opinahjoja, irtisanoa opettajia ja purkaa opetusjärjestelmäämme." Näin kirjoittaa Jungner.

70-luvun alun jälkeen syntyvyys maassaamme on vuosittain vaihdellut 55.000 - 65.000 välillä ollen keskimäärin 60.000 vuodessa. Vuonna 2010 syntyvyys oli esim. yli 60.000 lasta. Missä se ikäluokkien raju pieneneminen näkyy?

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Se näkyy tämänpäivän parikymppisissä. Siellä ikäluokat pienevät tuhansilla edellisiin ikäluokkiin verrattuna. Siksi esimerkiksi ammattikoulutuksen aloituspaikkoja leikataan tuhansilla, samoin armeija sopeuttaa varusmieskoulutustaan pienempiin ikäluokkiin. Pieniä lapsia syntyy taas runsaasti, mutta kestää parikymmentä vuotta ennen kuin he ehtivät työikään...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Esittämäni luvut ovat suoraan syntyvyystilastoista, joten väitteesi ei pidä paikkaansa! Tämä vastaus oli Jungnerille!

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Sopeutus johtuu siitä ettei nykyaikaisessa sodankäynnissä tarvita suuria mieslukuja, vaan kalusto, varusteet ja koulutus ovat yhä tärkeämpiä. Oppilaitoksissa taas sisäänotot ovat olleet (ja ovat edelleen) aivan liian suuria, käsittääkseni siksi kun hallitus on kuvitellut näin tuotettavan kaikista huippuosaajia. Toisin kävi, nyt tulee korkeakouluistakin vain keskinkertaista porukkaa ja huiput jäävät ilman asianmukaista opetusta.

Demarilogiikalla jujuna lienee ollut että korkea koulutus helpottaa työllistymistä, mutta ei ole huomioitu sitä miten työmarkkinat reagoivat, eli ts. nyt korkeakoulutettujen ylitarjonnan vuoksi vaaditaan AMK tai parempi tutkinto sellaisiinkin hommiin, joihin jopa pelkkä peruskoulu tai viimeistään ammattikoulu olisi jokseenkin yhtä pätevä koulutus.

Sakari Lehtonen

Kestääkö kantti Mikael Jungner vastata kysymykseeni: Mitä hyvää esim.somalit ovat tuoneet Suomelle?

Miten ihmeessä olen joskus erehtynyt äänestämään puoluetta jonkä Puoluesihteeri on näin sekaisin.

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Jungner, miksi Suomessa kannattaa yrittää? Kallis työvoima, jota ammattiyhdistysliikkeen demarijohto yrittää kokoajan tehdä itsekkäiden tarkoitusperiensä vuoksi vieläkin kalliimmaksi. Korkea palkka-, yritys- ja välillinenverotus, jossa on valtavat korotuspaineet huoltosuhteen heikentyessä. Vai lisätaakaksi tulleet ympäristö- ja energiaverot, koska Suomi on yksin muuttamassa maailman "ilmastonmuutoksen".

Sosialistinen kateusverotus on tullut tiensä päähän. Miltä näyttää uutisointi, oletko huomannut ulkomaisten tai kotimaisten yritysten investoivan Suomeen viimeaikoina? Olen todella huolissani millaiseen Suomen me olemme jättämässä seuraaville sukupolville. Nykymeno ja tällaiset avautumiset kuin blogisi ei todellakaan anna lupauksia tulevaisuuteen. Kun pitäisi oikeasti innovoida arvojohtajan johdolla uusia tapoja kannustaa uusiin pelinavauksiin, on oleellisinta hössöttää vähemmistöistä ja suvaitsevaisuudesta. Silloin kun yhteiskunnassa voidaan hyvin ja talous vetää, typerät ja turhat kärjistykset eri ryhmien välillä vähenevät.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Yrittäjyyden suurin ongelma ei ole verotus, vaan alhainen riskinottokyky, puuttuvat pääomat, monopolisoitunut kotimarkkina jne.

Juuso Uotila

Mistähän luulet että puuttuva pääoma johtuu? Ei ainakaan suuresta verotuksesta vai miten se progressiivinen verotus menikää? Riskihän olisi pienempi jos olisi pienempi verotus. Pieni verotus -> paljon yrittäjyyttä.

Käyttäjän jussipussi kuva
juhani rantala

Jungner, et taida olla tänään keskustelu päällä, vaan vittuilupäällä, niin surkeita kommennttisi ovat.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Amerikka on monikulttuurinen maa, mutta siellä on vuosisatojenkin jälkeen edelleen rasismia. Monikulttuurisuus toimii vauraiden ja älymystön keskuudessa, ei rahvaan ja työväenluokan.

Olin vaihtarina Amerikassa New Yorkin osavaltiossa maaseudulla. Koulussani oli mustia, latinoita, italialaisperäisiä, WASP:eja, aasialaisia jne. Edeltävänä vuonna koulussa oli ollut kriisi, koska rasismi valkoisten junttien ja mustien välillä oli kasvanut pahaksi ja johtanut joukkotappeluihin. Rasismi on Amerikassa syvällä etenkin maaseudulla ei-koulutetun ja ei-liberaalin väestön keskuudessa. Siitä huolimatta, että aikaa on ollut vaikka kuinka kauan saavuttaa tasa-arvo etnisten ryhmien välillä. Itselläni oli kouluvuoteni aikana aasialalaisia, mustia, valkoisia ja latinokavereita, mutta sai kyllä tarkkailla jännitteitä.

Mikäli Suomeen halutaan lisää maahanmuuttajia, on heidät kaikki sijoitettava yhdelle alueelle ja annettava heille rajoitettu liikkumisen vapaus, joka rajoittuu vain esim. Uudelle maalle tai PK-seudulle. Näin synnytetään kanta-Suomi ja globaali-Suomi. Tämä siksi, että konservatiivisten kantasuomalaisten mielenterveys ei kestä monikulttuurisuutta ja tämä purkautuu aggressioina. Globaali-Suomi olisi monivärinen, monikulttuurinen kosmopoliittien Suomi, joka toimisi talouskasvun veturina. Konservatiivien pää kulttuuriin katsomatta tuskin kestäisi siellä asumista, jolloin heidän paikkansa olisi asua kanta-Suomessa yhtenäiskulttuurissa

Rasismia ja monikulttuurisuutta on tutkittava tilastoiden ja teorioiden valossa. On ymmärrettävä, mikä synnyttää rasismin, mikä johtaa monikulttuurisuuden toimimattomuuteen ja millaisissa konteksteissa se voi toimia. Tällä hetkellä tehdään aivan liikaa päätöksiä arvausten pohjalta.

Matti Palviainen

"Globaali-Suomi olisi monivärinen, monikulttuurinen kosmopoliittien Suomi, joka toimisi talouskasvun veturina. Konservatiivien pää kulttuuriin katsomatta tuskin kestäisi siellä asumista, jolloin heidän paikkansa olisi asua kanta-Suomessa yhtenäiskulttuurissa."

Asuvatko osaajat etnisesti värikkäillä alueilla USA:ssa? Eivät.

Muuttavatko Suomeen tulleet ulkomaiset osaajat Vuosaaren Mogadishuun monikulttuuriselle alueelle saadakseen viriokkeitä? Kukaan ei sinne muuta. Paitsi somalit, jotka toivovat sen muuttuvan kokonaan Mogadishuksi.

Ruotsalaiset eivät kestä Malmön monikulttuurisuutta. Ilmeisiä rasisteja koko kansa. Tai sitten vain ihan ihmisen normikäytöstä.

Ykiskään tosiasia ei puolusta monietnisyyttä, vaan kaikki faktat ovat monikulttuurisuuden "ihanuuden" vastaisia.

Dari-anne Suomalainen

Perusongelma kai on se, että meidän on pakko supistaa menoja tällä hetkellä, koska meidät on ajettu ahdinkoon, olemme veloissa ja vastuissa yli hiusrajan.

Vaaleanpunaiset linssit voivat näyttä siltä, että otetaan lisää velkaa ja maahanmuuttajia, asiat korjaantuvat ja markkinavoivat reagoivat suopeasti kuin jumala enkelit.

Enkeleitä ei kuitenkaan ole, eikä suvaitsevainen sinisilmäisyys taida johtaa taivasten valtakuntaan, vaan yhä syvemmälle allikkoon.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Suomi voi nyt valita polkunsa. Me voimme säästää, leikata ja supistaa. Se johtaa synkkään kuihtumisen kierteeseen. Tai sitten me voimme kasvaa, yrittää ja tsempata. Se johtaa innostavaan menestyksen kierteeseen. Maahanmuuton lisääminen tukisi jälkimmäistä.

Juuso Uotila

Kun säästetään supistetaan ja leikataan niin voidaan avata verotusta pienemmäksi ja näin luoda edellytykset talouskasvulle. Suomessa on hölmö tapa luulla että pelkästään verotusta nostamalla saadaan lisää verotuloja.

Matti Palviainen

"Suomi voi nyt valita polkunsa. Me voimme säästää, leikata ja supistaa. Se johtaa synkkään kuihtumisen kierteeseen. Tai sitten me voimme kasvaa, yrittää ja tsempata. Se johtaa innostavaan menestyksen kierteeseen. Maahanmuuton lisääminen tukisi jälkimmäistä."

Ei siinä maahanmuuttoa tarvita historian opetuksen mukaan.

Suomi (mm valtio) panosti kovasti 1980-luvulla ICT-teollisuuteen. Se kantoi hedelmää 1990-luvulla, jolloin Suomi nousi televiestinnän ykköseksi Nokian johdolla.

Ei se ollut maahanmuuton tai ulkomaalaisten ansiota.

2000-luvulla Nokia kansainvälistyi (monietnistyi) ja on menettänyt asemansa korealaisille, (joskin Microsoftin Nokian valtaamisella on markkinaosuuden laskuun paljon vaikutusta). Ja heidän yrityksensä ovat totaalisen kansallisia monoetnisiä yhteisöjä.

Ja siellä ei maahanmuuttoa siedetä kuten ei Aasiassa yleensäkään paitsi tarkasti säänneltynä eli oman talouden lähteenä. Tyhjätaskuilla siipelijöillä ei ole mitää asiaa ko maihin.

Muuten. Kun USA loi suuruutensa ja suurimmat teknologiset saavutuksensa (esim. kuulennot), se oli yksikulttuurinen ja monoetninen yhteiskunta, jossa vähemmistönä oli mustat, jotka kuitenkin siihen aikaan jakoivat valtakulttuurin arvot ja pyrkivät sen täysjäsenyyteen.

Kauko Aatos

Jugner tietää vallan hyvin, kuten käytännössä jokainen, että maahanmuutto nykymuodossaan aiheuttaa selkeästi enemmän ongelmia kuin ratkaisee niitä. Haittamaahanmuuton tyypilliset piirteet: lähiöghettoutuminen, etniset jengit, koulujen eriarvoistuminen ja white flight ovat arkipäivää suomessa. Ja huoltosuhde huononee ja rajusti. Jo näinkin pienellä maahanmuuttajamäärällä!

Lisäksi meillä on räjähdysmäisesti kasvava tuontirikollisuus (vankilat ovat todella monikulttuurisia paikkoja), pimeä matalapalkkatyö jota kela subventoi, veronkiertoyrityksiä sekä julkisen sektorin ylimääräinen kuormittuminen. "Maahanmuuttajat" ovat terveys- ja tukipalvelujen suurkuluttajia, siellä sitä asiakaslähtöisyyttä tulee.

Totta helvatissa olisi hyvä juttu, jos meille tulisi osaajia (kuten jugner, HAH) tai pääomasijoittajia maailmalta, mutta maailman kylmintä pääkaupunkia ei houkuttelevaksi saa millään -etenkään sosialidemokraattisen verotuksen kanssa.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Suomen suhtautuminen maahanmuuttoon on nykyisin niin nihkeää, että maahanmuuttajat, joilla on vaihtoehtoja, valitsevat helposti jonkin muun maan jossa tehdä työtä ja yrittää. Siksi nihkeä suhtautuminen maahanmuuttajiin kannattaa muuttaa.

Jukka Johansson

Mikael Jungner

On jäänyt epäselväksi keitä maahanmuuttajia sinä tarkoitat. Niitäkö jotka tulevat tänne töihin, vai niitä, joiden elämisen suomalainen yhteiskunta maksaa. Siis me veronmaksajat.

Jokunen päivä sitten täällä oli kirjoitus vietnamilaisista miehistä, jotka olivat tulleet töihin Suomeen, mutta maahanmuuttovirasto eväsi heidän perheiltään oleskeluluvan, koska siellä katsottiin että tulot eivät riitä perheen elatukseen.

Mitä mieltä olet tästä?

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Vailla asennemuutosta on yli kaiken Suomen valtio itse mm. SDP:n ajamaa työvoiman saatavuusharkintaa tulee lopettaa, koska se ajaa Suomeen sitoutuneita tekijöitä pois Suomesta.

Pietari Vehnälä

Mikael,

Kaikki maahanmuuttajat eivät ole niin hurmaavia kuin avustajasi.

Oletko rakastunut?

Keskity nyt keksimään jotain tulevaisuutta näille Suomen työttömille nuorille. Ja ajat voivat pahetakin.

Miksi nyt keksit ruveta tuomaan tänne huippuosaajia tallomaan meidän nuoria?

Mikael,irjoitteletko tätä nyt aamukrapulassa?

ps. Muakin keljuttaa kun Robert ei eilen tyrmännyt.

Harri Rautiainen

Olen joskus kokenut aiheelliseksi jopa puolustaa Jungnerin näkemyksiä eri keskustelupalstoilla. Miksi se nyt tuntuu niin vaikealta?

Mikael, teetätä cashflow-raportti somalien maahanmuutosta Suomeen.
Paljonko on pantu rahaa sisään ja mitä on tullut ulos. On koittanut aika lyödä faktaa pöytään naminami-puheiden asemesta.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Jahas, tämä vuodatus oli somelainen vastaus aiheisiin:

Pääkirjoitus 3.12.2011 Iltalehti

Syyllisten metsästys on jo alkanut. Demarin pakinoitsija Timo Roos kertoi 29.11., että vaalikentillä "puoluesihteeri on kovin näkymätön. On kuulemma ulkoistanut vaalityön vetämisenkin".

SDP:n mainetta on tuskin vahvistanut tieto siitä, miten Turun toki erotettu apulaiskaupunginjohtaja (sd.) oli hankkinut veroeuroilla stringit ja pierupussin - kestityksistä puhumatta.

Jungner muuttaisi kentän
sunnuntai 04.12.2011 Ilkka.fi

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner on saanut lunta kuistilleen omilta puoluetovereiltaan. Jopa Demarissa (29.11.) häntä kuvaillaan puoluesihteeriksi, joka ei tee kunnolla työtään.

Voihan se olla totta ja jopa tarkoituksellista, sillä Jungnerin mukaan paras johtaja on sellainen, joka osaa delegoida tehtäviä. Nyt delegoinnin väitetään menneen liian pitkälle. Puoluesihteeriä ihan omassa persoonassaan kaivataan kentälle tekemään vaalityötä.

Seinäjoelle puoluesihteeri tuli. Hänen viestinsä oli, että kentän pitää muuttaa merkittävästi toimintatapojaan. Pelkkä aate ei enää riitä. Sellainen peli ei Jungnerin mukaan vetele, että puolueen jäsenet vain selittelevät oikeinpäin johdon tekemisiä, maksavat jäsenmaksujaan ja jakavat mainoksia.

Jopas nyt jotakin. Yhteen hiileen puhaltaminen ei näemmä olekaan demaripiireissä näinä aikoina mistään kotoisin. Puoluesihteeri haluaa ruohonjuuritason muuttuvan ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Tässähän voi käydä niin, että Jungner saa sitä mitä tilaa. Ehkä kenttä terästyy ja panee ensitöikseen Jungnerin vaihtoon.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

On olemassa eräs strateginen megatrendi, jota Jungner ei välttämättä ole vielä tiedostanut. Tämä strateginen megatrendi on tietotyön koneellistaminen. IBM:n tämän vuoden alussa julkistama DeepQA-ohjelmalla pyörivä Watson-tietokone on yksi signaali siitä, että ihmisaivojen tietotyöprosessit ovat korvattavissa koneilla. Watson päihitti kaikkien aikojen parhaat ihmiskilpailijat Jeopardy! visailuohjelmassa. Watson kykenee tulkitsemaan sille esitetyn kysymyksen, käsittelemään miljoonan kirjan edestä tekstiä sekunnissa, muodostamaan vastausvaihtoehtoja, hakemaan evidenssiä vastausvaihtoehtojen tueksi ja laittamaan vaihtoehdot järjestykseen. Tämä yksinkertainen prosessi voi korvata hyvinkin ison osan lääkäreiden, asianajajien ja muiden asiantuntijoiden työprosesseista.

Seuraavana vuorossa voi olla tekstin tuottaminen. Applelta on tullut jo toimiva puheentunnistusjärjestelmä, joka osaa antaa yksinkertaisia vastauksia, mutta ei mene välttämättä 10 vuottakaan, kun tietokone kirjoittaa ja varsin laadukkaita esseitä ja artikkeleita rajatuista aihealueista hyödyntäen koko internetiä tietokantanaan. Siitä saattaa alkaa mm. journalistien ja konsulttien ammattien katoaminen.

Ihminen on talouden näkökulmasta vain tuotantotekijä ja kuluttaja. Tuotannontekijä rooli on seuraavan 20 vuoden aikana merkittävästi laskemassa. Robotiikka ja tekoäly tulevat jyräämään ihmisen usealla alalla ennen vuotta 2030, isoja muutoksia nähtäneen jo ennen vuotta 2020. IBM:n uuden toimitusjohtajan 5 vuoden tavoitteisiin kuuluu mm. Watsonin kaupallistaminen ja ensimmäisiä kohteita ovat asianajajien ja lääkäreiden työprosessien koneellistaminen.

Tästä kaikesta seuraa se, että luonnonvarat ja väestön vähyys tulevat olemaan kansallisvaltioille kilpailuvaltteja. Runsas väestö ja niukat luonnonvarat sen sijaan tulevat olemaan turmion tie. Väestön rooli työvoimana tulee hiipumaan ja luonnovarojen ja pääoman rooli korostumaan. Se maa, millä on eniten luonnonvaroja, koneellistunein tuotanto ja vähiten ruokittavia suita, vie voiton. Suomi ja etenkin Venäjä ovat toistaiseksi vahvoja ja Kiina ja Japani heikoilla, mutta miten on tulevaisuudessa?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ei tällä ole yhtikäs mitään tekemistä tietotyön kanssa.

"Watson päihitti kaikkien aikojen parhaat ihmiskilpailijat Jeopardy! visailuohjelmassa. "

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Todellakin on. Kyse on yhdestä prosessista, joka ilmenee tietotyössä: kysymyksen tulkinta, aineiston luku ja tulkinta, vastausvaihtoehtojen generointi, niiden arviointi ja järjestykseen laittaminen. Kun näitä ihmisaivojen tietotyöprosesseja aletaan tunnistamaan ja määrittelemään lisää, ne voidaan koneellistaa ja myöhemmin yhdistää rinnakkain toimiviksi algoritmikimpuiksi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Höpöt. Tuollainen prosessi on inhimillisen työn irvikuva. Atk-väelle tietenkin heidän perusformaattinsa ja siksi systeemit eivät toimi.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Höpöt. Tuollainen prosessi on inhimillisen työn irvikuva. Atk-väelle tietenkin heidän perusformaattinsa ja siksi systeemit eivät toimi.

Kun tuhansia, jopa miljoonia algoritmeja laitetaan toimimaan rinnakkain, alkaa se TIETOTYÖN osalta tietyissä prosesseissa saamaan kiinni ihmistä tuotoksessa. Tietotyössä kuten muussakin työssä on olemassa toistuvia ja systeemisiä elementtejä. Käyttäytymistieteet, kognitiivinen psykologia ja neurotiede tarjoavat teoreettisia viitekehyksiä sille, millaisia tuotannon kannalta hyödyllisiä prosesseja ihmisaivot tuottavat. Jos koneellistetut prosessit ovat riittävän laadukkaita ja riittävän halpoja verrattuna ihmistyön panos/tuotos-suhteeseen, yritykset alkavat korvaamaan ihmisiä tietotyössä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Avainsanana Watsonissa on strukturoimaton teksti. Tähän mennessä koneet ovat olleet riippuvaisia strukturoidusta aineistosta, eivät tulevaisuudessa. Koneet kykenevät tulkitsemaan strukturoimatonta tekstiä tuotannon kannalta relevantilla tavalla.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Minulla oli jo 980-luvun lopussa systeemi, joka haki vapaamuotoisesta tekstistä:
http://www.kolumbus.fi/lauri.grohn/yk/inet/vanhat/...

Kun tuohon yhdistä Weizenbaumin Elisan jonkin moderneista muunnoksista, saadaan näyttäviä demoja, ei muuta.

Ja ihmistyössä on kyse ihan vallan muusta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Luin tuon sinun tietokantatekstisi sivuiltasi. Käsittääkseni kuvaat lähinnä hakukoneen toimintaa eli kysymys on Googlen ja Yahoon päätuotteiden toimintalogiikoista. Ihmistyössä tuo korvaa kirjastonhoitajan, joka hakee sinulle hakusanoja vastaan kaikki kirjat, missä hakusanasi esiintyvät, mutta ei osaa antaa vastausta mihinkään kysymykseen, vaan joudut itse tulkitsemaan tekstistä piileekö siinä mahdollisesti vastaus.

DeepQA käy nuo samat kirjat läpi, tulkitsee, onko niissä vastausta annettuun kysymykseen, muodostaa vastausvaihtoehtoja ja hakee niille evidenssiä, jolla kunkin vaihtoehdon varmuusarvo määräytyy. Kyse on siis huomattavasti monimutkaisemmasta prosessista ja DeepQA-projektissa oli mukana n. 5 vuoden ajan muutama kymmentä henkilöä insinööreistä kielitieteilijöihin. DeepQA:ssa ei toimi mikään yksi maaginen algoritmi, vaan useat algoritmit rinnakkain ja siinä se salaisuus piileekin.

Watson kykenee diagnosoimaan vihjeistä paremmin kuin lääkäri, koska se käy jokaisessa tapauksesa lävitse esim. miljoona lääketieteellistä journaalia sekunnissa ja hakee evidenssiä diagnoosivaihtoehdoilleen. Watson tekee myös asianajajien työn helpommaksi, kun relevantit oikeustapaukset löytyvät käden käänteessä. Ei tarvita lakifirmoissa enää traineeta palvelemaan senioreita tiedonhaussa. Watson osaa esittää myös tarkentavia kysymyksiä.

Summa summarum: Google on korvannut autistisen kirjastotädin. Watson on korvannut autistisen asiantuntijan. 20 vuoden sisällä koneet korvaavat normaaleja akateemisesti koulutettuja tietotyöläisiä ja asiantuntijoita. Kaikki analyysit ja arvioinnit voidaan tehdä vaikkapa pilvipalveluissa. Päätäntävalta voidaan jättää ihmiselle tai säästää siinäkin aikaa ja rahaa, ja antaa koneiden tehdä päätöksiä, kuten ne jo tekevätkin pörssissä osto- ja myyntipäätöksiä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Weizenbaud ei sitten tuttu. Näytäviä demoja ei muuta. Ja liioittelua a la Ray Kurzweil.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tästä olen Lampellon kanssa täysin samaa mieltä, mutta pidän ongelmaa samankaltaisena kuin mitä Jungnerin tekstissä on: Mikä tahansa skenaario siitä, mitä tulevaisuudessa tarvitaan, ei voi olla mitään muuta kuin arvailua ja korkeintaan puoliksi totta ja minkä tahansa skenaarion esittäminen totuutena on valehtelua ja propagandaa. Voidaan keskustella ainoastaan todennäköisyyksistä. Pidän Lampellon näkemystä todennäköisempänä, sillä tulevaisuus on jo olemassa, prosessin hitain vaihe on olemassaolevan valtavirtaistamisessa.

Minusta kaikkein loogisinta olisi, että jos tosiaan aiotaan kasvattaa Suomen alueen väkilukua houkuttelemalla jokaista suuren ikäluokan ihmistä kohti maahanmuuttajan/maahanmuuttajia, meidän on kestävän kehityksen nimissä alasajatteva nykyisenkaltainen kulutusyhteiskunta.

Mutta Lampelto puhuu (jälleen) viisaita, tässä meneillään olevassa vallankumouksessa vaille töitä eivät tule jäämään enää orjat, vaan myös herrat. Sen voi tietysti nähdä hyvänä tai huonona, mutta ihan varmasti se ei tule olemaan siistiä katseltavaa.

kati sinenmaa

Tässä on tulevia sosiaalidemokraatteja;
osaavat jo nyt toistaa kiltisti kaikki oikeat lauseet:
http://www.youtube.com/watch?v=TphFUYRAx_c&feature...

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Itsekin työskentelin 80-luvulla noiden tekoälyjuttujen parissa, silloinkin oletettiin, että viimeistään 20 vuoden päästä tekoäly tulee jyräämään ihmisen.

Osittain tästä visiosta johtuen olemme edes saaneet lohdutukseksi Terminator elokuvat, mutta muuten ovat tulokset olleet varsin laihoja ihmisen korvaamisessa. Toki eihän se tutkimus turhaa ole ollut, mutta tuloksia on tullut perinteisillä tietotekniikan alueilla.

>Tästä kaikesta seuraa se, että luonnonvarat ja väestön vähyys tulevat
>olemaan kansallisvaltioille kilpailuvaltteja. Runsas väestö ja niukat
>luonnonvarat sen sijaan tulevat olemaan turmion tie.

Tässä kai oletetaan, että tekoälyiset koneet hoitavat maanpuolustuksen? Jos näin ja ne oikeasti ovat älykkäitä, niin miksi ne puolustaisivat ihmisiä?

Jos taas oletetaan, että maat jossa on paljon väestöä, suostuvat hiljaa kuolemaan pois, ei ymmärretä ihmisluontoa pätkääkään.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tämä blogi on Jungnerin mielestä "hieno blogi" (twitter):
http://www.finnwill.fi/

Se juuri sitä samaa roskaa, jossa ei tajuta, että yrittäjyysasiat eivät ole skaalautuvia. USA:ssa on yhtä fiksua suomalailaista kohden 50 fiksua amerikkalaista ja markkinat ovat satakertaiset. Ei Stanfordin malli ole tuotavissa Suomeen. Ja tuota roskaa ollaan nyt jakelemassa Aallossa.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Aalto loistaa toivon majakkana muutoin kovin synkässä Suomessa!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Majakan pitäisi suojata karikoilta. Aalto johdattaa niihin. Lapsiyrittäjät, jotka yrittävät opintorahoilla tuhlaavat kansallisia resursseja. Heidät pitäisi asettaa syytteeseen petoksesta.

Suosittelen, että luet edellisen viestini ajatuksella. Voisit päästä muutamasta harhasti ja ryhtyä pohtimaan mitä SUOMESSA pitäisi tehdä.

Dari-anne Suomalainen

"Toteutuneet vaaleanpunaiset unelmat"

"Kuumatka, 8-tunnin työpäivä, peruskoulu, yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, uskonnonvapaus, orjuuden poistaminen, julkinen terveydenhuolto, avoimen lähdekoodin ohjelmistot, rautatieverkko, ympäristönsuojelu..."

Noh noh !!! Nyt on järjenkäyttökin jo vaaleapunaista ja mitä uskonnonvapauteen tulee niin se on ristiriidassa rasismin vastaisuuden kanssa. Meillä on rasistisia uskontoja.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olet oikeassa,kristinusko,historian valossa pahin niistä,vai pidätkö ristiretkejä humanitäärisinä eleinä ihmiskuntaa kohtaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Lähes täydet pisteet blogin sisällöstä täältä yritysmaailman keskiöstä. Erityisen hyvä potentiaali piilee yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa olevista ulkomaisista opiskelijoista ja tutkijoista. Siinä on sekä mahdollisuus rekrytoida osaamista ja/tai saada uuden jakelukanavan avaimia haltuun. Näin on jo onnistuneesti tehty täällä Joensuun seudulla, mutta asian voisi moninkertaistaa. Miettikäähän porkkanoita!!

mikael torppa

Evoluutio (sopeutuminen/muuntelu) on luonnossa aina eliön perimää rappeuttava tapahtuma. Jungnerin kirjoitus jossa Suomea tuli muuntaa kulttuurievoluutiolla kansainvälisemmäksi on myös rappeuttava tapahtuma. Jungnerin kuvailemat asiat rappeuttavat Suomen itsenäisyyttä. Jungnerin kuvailemat asiat tulevat muuntamaan Suomea itsenäisyyttä ja Suomalaisuutta rappeuttavasti.

Itsenäisyyden rappeutumisella tarkoitan sitä että pitkällä skenaariolla muutokset joita Jungner esittää saavat sen aikaan että Suomen kansalaiset koostuvat (polveutuvat) enemmän ja enemmän maahanmuuttajista eli Suomesta on tullut monikansallinen valtio.

Jungnerin kuvailemien asioiden tarkoitus on muuntaa Suomen perinteisiä arvoja. Perinteiset arvot rappeutuvat Jungnerin kuvailemien asioiden kautta eli kuttuurievoluutio jyllää ja rappeuttaa Suomea pois perinteisestä Suomalaisuudesta muuntamalla sitä.

Skenaario Suomesta jossa toteutuu Jungnerin kuvailemat asiat on sellainen jossa Suomen enemmistö koostuu (polveutuu) maahanmuuttajista ja Suomesta on tullut suurelta osin muslimivaltio ja kristinusko on menettänyt asemansa. Suomea kutsutaan edelleen Suomeksi vaikka perinteistä Suomea ei enään ole.

Suomi on edelleen itsenäinen valtio mutta Suomen perinteiset itsenäiset arvot on muutettu monikansallisiksi arvoiksi. Suomella on siis sama kehys mutta sisältö on täysin muutettu eli tuhottu kulttuurievoluution rappeuttavan vaikutuksen kautta sellaiseksi ettei Suomi enään edusta Suomalaisuutta vaan monikansalaisuutta ja niiden mukana tuomia arvoja joita kehutaan kansainvälisiksi.

Ironista onkin että hallituksessa istuu ihmisiä edustamassa Suomea ja samalla he ovat esityksillään muuntamassa Suomea suuntaan jossa tarkoituksena on tuhota perinteinen Suomalaisuus. Tämä ei ole enään vain päämiesten tavoite vaan melko suuri osa kansasta myös haluaa eroon perinteisistä konservatiivisista arvoista. Tämä on tämän ajan henki ja se on surullista sillä minä rakastan Suomalaisuutta ja perinteisiä Suomalaisia arvoja.

Jukka Johansson

Samaa mieltä siitä, että Lähi-idästä tullut paimentolaisuskonto on rappeuttanut suomalaisia.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Suomi ei elä tyhjiössä ja aina vain globalisoituneemmassa maailmassa kannattaa asennoitua kansainvälisyyden lisääntymiseen täällä Pohjolan perukoillakin.

kati sinenmaa

Unohdit, että jo 10 prosentin muslimiväestö alkaa esittää vaatimuksia, kuten sharialakia ja että ristilippu on vaihdettava puolikuuhun. Vrt. Sveitsi. Ristilippu on rasismia, kuten on valkoinen paperi, joka halutaan jo Englannissa kieltää. Jopa vasen käsi on tietyn uskonnon mukaan saastainen. Samoin suomalaiset vessaklosetit eivät saa tulevaisuudessa osoittaa mihin tahansa, joten jo vessaklosettien uudelleen asentaminen työllistää aivan valtavasti maahanmuuttajia.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Juuri noita järjettömyyksiä moni tulisi mielellään Suomeen pakoon. Miksi ihmeessä he vääntäisivät Suomesta samanlaisen ahdasmielisen ja suvaitsemattoman paikan, josta alkujaan lähtivät itse pois?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Mikael ... Tuo viestisi asettaa järjenkäyttösi omalaatuiseen valoon ...

Jukka Poikela

@ Mikael Jungner

"Juuri noita järjettömyyksiä moni tulisi mielellään Suomeen pakoon. Miksi ihmeessä he vääntäisivät Suomesta samanlaisen ahdasmielisen ja suvaitsemattoman paikan, josta alkujaan lähtivät itse pois?"
*
*
Erittäin hyvä kysymys. Valitettavasti kaikkien kertyneiden todistusaineistojen nojalla voi sanoa, että tuollainen mainitsemasi vääntö alkaa vääjäämättömästi islamilaisen maahanmuuton kautta.

Ensimmäisen maahanmuuttajasukupolven kanssa ei juurikaan ongelmia tule. Radikalisoituminen alkaa toisessa ja kolmannessa polvessa. Pitemmältä aikajanalta ei vielä kokemuksia juurikaan ole, mutta mikään ei anna olettaa, että tilanne jotenkin muuttuisi.

Naapurimaassamme Tanskassa kaduilla partioi shariapoliisi. Ruotsissa muslimit joutuvat pakenemaan uudelleen fundamentalistisia muslimeja, jotka tekevät etnolähiöistä bagdadilaisemman kuin Bagdad on itse. Pitää olla sosiaalidemokraatti tai muuten päästään vialla, jos haluaa samanlaista kehityskulkua Suomeen.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Täydellistä roskaa:

"Evoluutio (sopeutuminen/muuntelu) on luonnossa aina eliön perimää rappeuttava tapahtuma." (MT)

Mutta evoluutiolla on tekemistä tässä ketjussa? Ei mitään.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Tuo sinun ideologia kulttuurievoluution rappeuttavasta vaikutuksesta ei ole suomalaisen kulttuurin tuote. Se on tuotu tänne maailmalta. Olet ajatuksinesi kävelevä ristiriita ;)

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Luusereita pelottaa nähtävästi ihan kauhiasti terve lisääntyvä kilpailu työmarkkinoilla.

Käyttäjän gemini63 kuva
Riku Lehtola

Uusi Suomi poistanut kommentin.

Matti Palviainen

"Luusereita pelottaa nähtävästi ihan kauhiasti terve lisääntyvä kilpailu työmarkkinoilla."

Suomen pahimpia luusereita - suomenruotsalaisia - pelottaa jo terve yhdenvertaisuuteen perustuva kilpailu korkeakoulutuspaikoista. Heillä pitää olla alhaisin pääsypistein kiintiöidyt aloituspaikat ja vain heille tarkoitetut korkeakoulut.

http://www.saunalahti.fi/~eiry/index.html

Pasi Manner

"Edellä kerrotuista syistä maailmalla on syntymässä tiukka kisa osaajista ja yrittäjistä. Tässä kisassa on kaksi osapuolta: maat joista muutetaan ja maat joihin muutetaan. Edelliset kuihtuvat ja jälkimmäiset kukoistavat."

Yllämainittu käsitys pitää kyllä paikkansa. Maailman kehittyneimmät alueet ovat aina sijainneet siellä, missä erilaisten käsitysten ja ihmisten vuorovaikutus on ollut vapaata. Yksi esimerkki oli mm. maurilaisessa Espanjassa sijaitseva Toledon kaupunki, jossa kristittyjen, juutalaisten ja muslimien kulttuurit tekivät hedelmällistä kehitystyötä lähes täydessä sopusoinnussa. Tiede ja sivistys kukoisti. Sitten tulivat ensin fanaattiset äärimuslimit ja myöhemmin fanaattiset kristityt uskonvainoineen, ja kaikki rommahti.

Tämä vapaa ja hedelmällinen ihmisryhmien vuorovaikutus ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että raahaamme tänne massoittain veronmaksajien kustannuksella ihmisiä savimajoista ja keskiaikaisista olosuhteista. Nämä tuskin ovat niitä osaavia yrittäjiä. Hedelmällinen vuorovaikutus ei tarkoita sokeaa poliitikkojen ohjaamaa maahanmuuttoa. Ei Toledossakaan näin tehty. Vuorovaikutuksen pitää olla luonnollista.

Dari-anne Suomalainen

Eurooppa ei pysty kilpailemaan halpatuontimaiden kanssa, siinä se.

Massat määräävät ja massoilla ei ole riittävästi ostovoimaa ranskalaiseen, italialaiseen tai suomalaiseen tuotteeseen.

Rikkaita ei ole niin paljon, että eurooppalaisella hintasolla mikään maa selviäisi kilpailussa.
Maahanmuutajien rahatkin virtaavat Kiinaan ja Koreaan.

Jos täällä joku keksii innovatiivisestii jotain uutta, kohta sen valmistus on Kiinassa, jossa palkka on alle euron päivässä ja köyhiä jotain 60 miljoonaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tuohon voitaisiin vaikuttaa tulleilla...mutta ei haluta.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Palo Altossa Kaliforniassa paikallisen teknoyrityksen johtaja kertoi, että he avaavat toimipisteen Espanjaan koska "Espanjassa hyvän insinöörin saa palkattua edullisemmalla kuin Kiinasta".

iPhone maksaa noin 600 euroa. Se kootaan Kiinassa. Kokoamisesta jää Kiinaan 2 euroa ja 50 senttiä. Loput rahat menevät Kaliforniaan, markkinointiin, jälleenmyyjille ja verottajalle länsimaissa.

Maailma ei ole noin yksioikoinen.

Matti Palviainen

Eipä maailma ole yksioikoinen.

Nokian kohdalla Kiinaan on siirretty ensin tuotantoa ja sitten tuotekehitystä. Pontimena on ollut Kiinan hallituksen vaatimus: jos ei investointeja tapahdu Kiinaan eipä ole asiaa laajeneville markkinoille. Ja tätä mallia Kiina soveltaa hyvin laajasti. Ja esimerkki on tarttunut moneen muuhunkin maahan, joka järjestelmällisesti rakentaa kansantalouttaan.

Entäs se WTO-sopimus? Sillä voi pyyhkiä takapuolensa. Sitäkään sopimusta ei noudata kuin Suomi.

Sakari Lehtonen

Esitin kysymyksen Sinulle Mikael Jungner etkä ole suvainnut vastata. Toistan - mitä hyvää esim. somalit ovat tuoneet Suomelle? Eikö ole kanttia! Ryhdistäydy ja vastaa.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Torstaina tulin bussilla Espoosta Helsinkiin. Kuski vaikutti ulospäin afrikkalaisperäiseltä. Kovasti ystävällinen ja kyyti oli vakaata. Suomi kiittää!

Jukka Johansson

Ovatko suomalaisperäiset bussikuskit mielestäsi tylyjä? Minä en ole sellaisia nähnyt kuin joskus 1980-luvulla.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Espoossa on hyvät kuskit busseissa, niin suomalaiset kuin maahan muuttaneetkin. Ainakin Länsiväylän linjoilla ;)

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Suomi kiittäisi vielä enemmän mikäli Mikael Junger ryhtyisi itse matalapalkaiseksi bussikuskiksi ja antaisi maahanmuuttajalle YLE:n ylipalkatun toimitusjohtajan paikka.

Ari Anttila

Jungner, vastaisitko tähän:

Miksi maapallon tekeminen monikulttuuriseksi menee kulttuurien säilyttämisen edelle, miksi tähän pyritään ja kenen etu tämä on?

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Nykymaailmassa monikulttuurisuus ja kulttuurien säilyminen kulkevat käsi kädessä.

Suomalaisuus on vahva ja omaleimainen kulttuuri, vaikka suurin osa kulttuurimme aineksista (kristinusko, lainsäädäntö, hyvinvointivaltio, joulunvietto jne.) on tuontitavaraa muualta, lähinnä Ruotsista, Saksasta ja Venäjältä.

Käyttäjän gemini63 kuva
Riku Lehtola

Jugnerilla on tähtäimessä Freudenthalin svekomaani- palkinto. "Kun toi Paavokin sen sai..."

Tuula Saskia

Voi ei, hyvä Jungner. Tähän väitteeseesi eli ensimmäiseen lauseeseen et usko itsekään.Niin tyhmä et voi olla.

Ja mitä tulee länsimaisiin vaikutteisiin, niitä sopii kyllä tulla valikoidusti edelleenkin; myös Venäjältä kulttuuriosio on tervetullutta. Muu malli pysytelköön rajan takana.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hyvä kysymys.

Neuvostoliitossa monikulttuurisuus, siis eri kansojen (yli 100) rauhanomainen rinnakkainelo tarkoitti poliittista monokulttuuria, joka tukahdutti kansallisia erityispiirteitä, tapoja ja kieliä. Tuo unioni pysyi kasassa vain totalitarismin avulla, koska kansallisuudet eivät halunneet sekoittua keskenään uudeksi ihmiseksi, homo sovjetikukseksi. Tarkoitushan oli kasvattaa ihmisistä hyviä, suvaitsevia ja nöyriä, jotka elävät rinta rinnan yhteisen tavoitteen eteen, maailmanrauhan. Tavoitteleeko myös länsimainen monikultturismi kenties samaa unelmaa?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

EU:ssa kenties, homo eurotikuksi?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Freddy, homo euroticus on hyvä:D

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksi Demarit on näin hukassa..ei voi kuin ihmetellä. Olette niin kokkarien vietävissä aina,kun hallitukseen menette samaan aikaan.

Myytte jopa äitinne vain saadaksenne valtaa..vai oletteko vain sokeita ettekä nää tätä.

Ensinnäkään tälläiset puheet eivät ole mistään kotoisin eli täysin vailla mitään faktaa :

"Ei harmaalle taloudelle ja halpatyövoimalle. Kyllä eurolle, maahamuutolle ja kasvulle. Näistä se parempi huominen kasvaa."

"Maahanmuutto lisää kasvua ja vähentää köyhyyttä."

TYÖNTEKO EI LISÄÄ KASVUA,EIKÄ MAAHANMUUTTO,EIKÄ EUROSSA PYSYMINEN,EIKÄ HALPATYÖVOIMA. Vain ja ainoastaan velkaantuminen lisää kasvua.

Missä on talouden osaamisesi Jungner,jos oikeasti puolueesi jonakin korkeampana tahona tulet laskeutumaan tänne kansan tasolle niin yritä edes jotenkin olla totuudellinen. Maahanmuuttoa halutaan laskemaan palkkoja ja joko SDP tietää tämän tai leikkii solidaarisuuttaan taas.

Kuten täällä joku aikanaan fiksusti kommentoi:

"Rahvas näyttäytyy eliitille vain joukkona valittavia luusereita, kun mamut pelkonsa ja mukautumishalunsa ajamina tekevät kaiken halvalla ja paremmin. Eliitti käyttää psykologisesti hyväksi sitä, etteivät he haluja palata häviäjinä köyhiin kotimaihinsa. He ovat veitsi kurkulla.
Tätä eliitti sitten joukolla ihastelee "hienona työmoraalina", ja käyttää omaa rahvasta vastaan, jollla tällaista kulttuurimotivaatiota ei ole, koska on syntynyt täällä. Oma rahvas ei tunne olevansa veitsi kurkulla kirjaimellisesti, eikä tunne että sen tarvitsisi todistaa mitään, ja sekös eliittiä vituttaa."

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

"Ei harmaalle taloudelle ja halpatyövoimalle. Kyllä eurolle, maahamuutolle ja kasvulle. Näistä se parempi huominen kasvaa."

Selkeitä suoria lauseita!

Käyttäjän gemini63 kuva
Riku Lehtola

Tuon kun näkisi... Voitte aloittaa Helsingin ja Tampereen rakennustyömailta. Siellä olisi paaaaaljon tutkittavaa ja vero€uroja haettavissa.

Mutta ai niin joo. Kokoomus ja RKP:hän eivät oikein ilahtuneet ajatuksesta. Kun se pienentää "hyvien veljien" siivua siitä jaettavasta kakusta!

Rakennusala on varsinainen mätäpesäke nykysuomessa. Niin palkka- kuin ne vähät vero€urot, siitä harmaasta voitosta puhumattakaan, matkaavat rajojemme ulkopuolelle. Paremminhan oli ennen, kun SUOMALAISET tekivät "pimeällä palkalla" nuo työt. Silloinhan he kuluttivat elämiseen nuo harmaat €urot ja raha jäi kiertoon päätyen lopulta erilaisina välillisinä veroina valtion kassaan.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Omat kokemukseni rakennusalalta ovat vallan erilaiset kuin Riku Lehtolalla. Virolaiset työmiehet tekevät ripeämmin laadukasta kohtuuhintaan verot maksaen. Eli suunnilleen 180 astetta eri startegialla, kun useat myös hyvin tuntemani suomalaiset rakennusmiehet.

Käyttäjän gemini63 kuva
Riku Lehtola

Jos Kansikas ottaa sen silmän sieltä jostain käteensä, ja lukee tekstini uudelleen. Sitten Kansikas kertoo, että missä kohtaa tekstissäni käsitellään tai arvostellaan virolaisten tahi muiden ulkomaalaisten ammattitaitoa?? Ja kertooko Kansikas vain kuluttajan näkökulmasta asiaan liityen, vai onko Kansikkaalla omaa kokemusta alan yrityksen pyörittämisestä?

Juu, halvalla varmasti tekevätkin, siitä ei epäilystä. Vaan yritäppä siinä sitten kilpailla suomalaisella firmalla maksamalla kaikki mahdolliset verot...

Suomessa en ole rakennusalaa harjoittanut, mutta Tukholmassa v.1990-2006 pyöritin alan yritystä. Kaikki oli hyvin tuonne 2000- luvun alkuun asti, vaikkakin ammattiliiton jokavuotiset korotukset ammattimiesten palkkoihin kasvavien sosiaalimaksujen kera tekivätkin tilanteen hankalaksi jo 90-luvun lopulla, koska laskutusta ei saanut nostaa samassa tahdissa. Tuolloin alkoi jo suuremmassa mittakaavassa liikkua alueelle työvoimaa Baltian maista ja Puolasta. Ja minulla väki väheni yli viidestäkymmenestä alle kahdenkymmenen.

2000- luvulle tultaessa koko homma alkoi räjähtää käsiin. Jos hinnoittelukilpailu menee siihen, että yhdestä kirvesmiehestä alkaa jäämään nettona firmalle alle 10%, niin liikutaan sillä alueella, että yhden miehen poissaolon omavastuu vie koko viikon "voiton" firmalta. Eli sillä hetkellä näki, että metsään mennään ja lujaa... Ja niinhän se oli vain ajan kysymys. Monta vuotta sitä kuitenkin jaksoi vastaan taistella. Ja Tukholman Gallerian kiinteistö tuli tutuksi. Noiden vuosien aikana remontoitiin/ peruskorjattiin koko Gallerian kortteli, jotkut osat useampaankin kertaan.

Meidän virkaveljemme tuolta etelänsuunnasta kun sitten taas omaavat aivan oman "voittoprosentin", kun näennäisesti "rehellisiä" tilejä nostellaan pankkiautomaatilta "henkivartijan" saattelemana ja näin saadaan se oma kate pikkuisen kohtuullisemmaksi. Sillonhan on helppoa niitä hintoja alas painaa. Ja kun kuusi kuukautta on mennyt, niin taas uutta firmaa kehiin ja sama ralli jatkuu uudestaan ja veroja ei ainakaan Suomeen jää sentin senttiä. Eli tämänlaistako rakennustoimintaa se Kansikas haluaa ja ihannoi??

Ja ainakin Tukholmassa on tänä päivänä suuri ongelma tuotannon laadun kanssa. Nämä ihmetyömiehet kun väliin asentelee esim. sähköt siten, että alakeran valoa sytyttäessä syttyykin yläkerran valo jne... Kuitenkin erittäin suuri plussa vaikka puolalaisille betonimiehille. Heitä on todella paljon siellä ja huonoon sellaiseen en vielä ole törmännyt. Toisaalta Råsundan uuden jättistadionin työmaalla, jossa ruotsalaisia ei varmaan ole muualla kuin päällystössä, on jo muutamia kokonaisia kerroksia romahdellut... Nooh, jännityksellä odottelen, kun se uusi ydinvoimala joskus? otetaan meillä käyttöön. Koska siellä jos jossain, on vaikka hitsisaumojen laadulla melkoisen suuri merkitys. Voi olla vaarallinen paikka käyttää sitä halpatyövoimaa.

Kannatan kyllä rakennustyövoiman tuontia ulkomailta. Mutta se ei saisi tapahtua tämän päivän mallilla, jolloin sillä suomalaisella/ ruotsalaisella pienyrittäjällä ei ole samanlaiset lähtökohdat kilpailla rehellisesti. UGH! Olen puhunut =)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

""Ei harmaalle taloudelle ja halpatyövoimalle. Kyllä eurolle, maahamuutolle ja kasvulle. Näistä se parempi huominen kasvaa."

Selkeitä suoria lauseita!"

Mahdoitko lukea kommentistani jotain muuta kohtaa kuin oman kirjoituksesi? Saati sitten ymmärtää..

Pekka Heliste

Heh, mutta mitä hyötyä noista iskulauseista on kun SDP seisoo tumput suorana eikä tee mitään asin korjaamiseksi ?

Sanahelinää ja unelmahöttöä on helppo viljellä mutta teot ovat niitä joilla on merkitystä.

Valitettavasti SDP:n teot puuttuvat,SDP:n johto on joukko tyhjänpuhujia

Petri Rautiainen

Harmaa talous on luonnollisesti lisääntynyt talouden heikentyessä eikä Teillä näytä olevan tarkoitustakaan tehdä sen eteen mitään. Puhutte vain jotain lämpimiksesi.

Euro on täysin keinotekoinen, poliittisesti kehitetty valuutta. Se joutaa meren pohjaan. Se ei ratkaise talousongelmaa. Valtio velkaantuu koko aika lisää, mikä vie valuutalta A+++ kelpoisuuden.

Vaikka väki maassa muuttuisi täysin, se ei ratkaise perusongelmia, mistä talouden lasku johtuu. Ensin on ratkaistava ne.

Ei ole tuotantoa, ei yrityksiä, ei kysyntää tuotannolle, yritytoiminta ei kiinnosta kansalaisia, niin miten voi talouskaan parantua? Ei mitenkään!

Aki Mönkkönen

Kuinka harmaa talous ja halpatyövoima torjutaan esim. OL3 työmaalla?
Kuinka euro pidetään kilpailukykyisenä valuuttana, jos se ei kellu?
Miten parikymmentä vuotta sitten alkanut maahanmuutto Suomeen on luonut/kasvattanut parempaa nykyisyyttä?
Onko tarkoitus muuttaa laadullisia tai määrällisä kriteerejä maahanmuutossa tästä eteenpäin?

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Miksi Suomen pitäisi ryövätä kehitysmaista osaajat pois?. Eikö se aiheuta lisää ongelmia esim. Somaliassa jos kaikki osaavat, yrittävät ihmiset lähtevät pois!.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hyvä pointti joka kaataa muuten demareiden solidaarisuutta..

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Totta, pitäisi kaikin voimin saada olosuhteet sellaiseksi, ettei tarvitsisi lähteä pois kotiseudultaan ja -maastaan.

Ei siis massamuuttoon kannustamista mm. Somaliassa. Oikeasti, se on erittäin katala temppu, kun väestön aloitekykyisin, fiksuin ja tarmokkain porukka lähtee, erityisesti heidän pitäisi pysyä siellä.

Täällä jo muutoinkin ylikansoitetussa Euroopassa näistä tulee sitten helposti paarialuokkaa; se että kuolutetuimmillekin löytyy vain jotakin siivoustyötä tai tulkinsuojatyötä, ja suuri(n) osa elelee sosiaalituilla, on hyvin yleistä, ja aiheuttaa katkeroitumista.

Paljon parempi vaihtoehto olisi saada arvostusta omassa yhteiskunnassansa, yhteisössä ja kulttuurissa - osallistumalla sen tervehdyttämiseen ja infrastruktuurien ym. rakentamiseen sekä demokratian ja oikeudeudenmulaisuuden kehittämiseen ja puolustamiseen kotimaassa.

Tästä jopa sosiaalidemokraatti lienee yhtä kanssani?

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Minusta vapaaehtoinen muutto maassa ja maiden välillä on hyvästä. Se tekee maailmasta paremmin erilaisuutta ymmärtävää, antaa sijaa yksilöiden toteuttaa unelmiaan ja vähentää eriarvoisuutta. Tapasin viime kuussa lukuisia Yhdysvalloissa asuvia suomnalaisia. Kovasti vaikuttivat viihtyvän ja vankasti vaalivat suomalaisia juuriaan.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Kiina ja Venäjä eivät ole kehitysmaita. Varmasti moni somali voi auttaa hätää kärsivää kotimaataan myös ulkomailta. Erityisesti Suomen kaltaisessa demokratiassa eläminen voi auttaa avaamaan silmiä myös hennomman demokratian kotimaassa. Yksinvaltiaat karkottaneissa arabimaissakin länsimaista paluumuuttaneet ovat suureksi avuksi, kun demokratiaa rakennetaan.

Pekka Heliste

Nuo köyhistä maista tulevat lähettävät liikenevän rahan kotimaahansa , joten he vain huonontavat vaihtotasetta ja kun eivät kuluta rahojaan tällä niin eipä synny juuri uusia työpaikkojakaan

Ja mitä tulee demokratiaan niin kuuntelin juuri uutisia ja Suomen johto odottelee kuumissaan, mitä Saksa ja Ranska ovat päättäneet EU:n tulevaisuudesta

En ole vielä kertaakaan päässyt äänestämään Saksan enkä Ranskan vaaleissa, joten Euroopassa on kyllä suuridemokratiavaje.

Afrikkalainen sovellus europpalaisesta demokratiasta voisi olla, että Somalian asioista päättävät Kenian ja Sudanin presidentit???

Käyttäjän Syvari kuva
Juho Syväniemi

EI tarvita. ei ei ei. Perustelut löytyvät keskusteluketjusta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hyvä että Jungner ehtii kommentoimaan (toisin kuin monet muut poliitikot, joiden kirjoituksiin ei pahemmin saa omaa kommenttiaan laittaa).

Varsin rohkeasti moneen muuhun poliitikkoon verrattuna ehtii usein vastailemaankin (vaikka tiedossa etenkin näissä mielipiteissä ja tässä ajassa on, että tulee pitkälti pelkkää haukkumista vastaan, ainakin alussa...).

Jos en nyt aivan jokaisessa asiassa olekaan samaa mieltä, niin hyvä että otetaan kosketuspintaa ihmisiin näinkin (jos häviät netin puolella, häviät jatkossa muuallakin.. on tainnut teilläkin näkyä suosiossa vai mitä). Keskustelua olisi kannattanut vain harjoittaa jo vuosia sitten ennen kuin lukuisat ihmiset ovat jo muodostaneet varmat ja vähemmän varmat mielipiteensä milloin faktojen, milloin faktoiksi luulemiensa asioiden pohjalta.

Matti Palviainen

"Venäläisen Sergei Brinin puoliksi perustama Google on luonut 10 vuodessa maailmaan enemmän arvoa kuin yli 5 miljoonaisen Suomen kansan vuodessa kokoon saama bruttokansantuote."

Kirjoitat Googlen pörssimarkkina-arvosta ja rinnastat sen arvon kansantuotteeseen.

Googlen markkina-arvolla ei voi kukaan elää päivääkään. Suomen kansantuotteesta eli käytännössä Suomen kansan työstä elää viisi miljoonaa.

On meillä siinä TYÖväen puolueen sihteeri!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Sittäpaitsi Sergei Brin muutti USA:n 6 vuotiaana ja sai koulutuksen USA:ssa. Ei tuosta ole esikuvaksi Suomeen! Suomi ei skaalaudu USA:ksi, vaikka hömppäkonsultit kopioivat oppejaan USA:sta Suomeen.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Vain työ luo uutta arvoa, mutta työn hedelmät pelataan pois niiltä, joille ne kuuluvat.

Softaa ei voi syödä.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

http://ebolakani.blogspot.com/2011/06/kumpi-tulee-...

"Rahan kierto alkaa vasta sitten, kun joku menee pankkiin, lainaa sieltä rahaa ja kuluttaa sen eteenpäin. Tämä taas tarkoittaa sitä, että raha tulee ennen työpaikkaa. Velka = Ostovoima = Työpaikka."

Kalle Lehtonen

Sellaista porukkaa on tulossa kuin vetovoimatekijät vetää. USAhan ja Englantiin porukkaa huippuyliopistoihin huimista lukakausimaksuista huolimatta. Suomeen taas KELAn etuuksien toivossa.

Tuomas Raappana

Maahanmuuttajissakin on eroja. Toiset haluavat maahan jossa on pienet verot ja heikko sosiaaliturva ja toiset maahan jossa korkeat verot ja hyvä sosiaaliturva.

Eduskunnassa voisivat miettiä kumpaa porukkaa nämä Suomen vetovoimatekijät houkuttelevat. Tyovoimapulasta on turha puhua kun on selvää että ensiksi loppuvat palkanmaksajat. Thaikuista tulevat marjanpoimijat osoittavat että maailmassa tulijoita riittää jos duunia on tarjolla.

Matti Palviainen

"Mikä parasta, voimakas maahanmuutto ratkaisisi maatamme uhkaavan ikääntymis- ja huoltosuhdeongelman kertaheitolla."

Tähän saakka maahnamuutto on vain pahentanut huolto-ongelmia. Joka on suoraan tultu elätiksi tai parhaassa tapauksessa poljettu palkkatasoa (ja laskettu verotuottoa) tarjoamalla esim. virolaista työtä pilkkahintaan.

Kun maahantuova yritys ei maksa veroja eikä sen tuoma työntekijä maksa veroja, on mukava polkea suomalaisen työläisen elintasoa.

Sakari Lehtonen

Alkaa pelottaa jos Mikael Jungerin mielipiteet peilaavat SDP:n virallista linjaa jossa Suomen afrikkalaistaminen on hyväksytty koska sen muka tuo talouden kasvua ja hyvinvointia meille suomalaisille. Uskallan olla eri mieltä.

Vielä kerran, mitä hyvää esim. somalit ovat tuoneet suomelle Mikael - paitsi yhden afrikkalaisen bussikuskin. Kerro nyt kunnolla kun on tilaisuus, ole hyvä.

Matti Palviainen

"Käytettävyys on nykyisin suurin menestystekijä palveluille ja tuotteille. Käytettävyys syntyy sitä paremmin, mitä monipuolisemmassa ja monikulttuurillisemmassa ympäristössä sitä kehitetään. Ei ole sattuma, että juuri Kalifornia on maailman vahvin alue käytettävyysosaamisessa tai että New York on nousemassa paikaksi jossa markkinointi, tietotekniikka ja kulttuuri kohtaavat."

"Monikulttuurisemmassa ympäristössä"? Ovat esim. Microsoft ja Nokia monikulttuurisia ympäristöjä?

Eivät ole. Jos toteutat etnisyyttäsi kertomalla (esim bramiinina) työtoverillesi, että minä en sinun (kastittoman) kanssa ole missään tyekemisissä, niin kenkäähän siitä tulee.

Niinpä sitten näemme esim. USA:ssa ja Intiassa työpaikkojen ulkopuolella ihmisten asuvan monoetnisesti ja etsiytyvän monokulttuurisesti pääsääntöisesti omiensa seuraan.

"Käytettävyys syntyy sitä paremmin, mitä monipuolisemmassa ja monikulttuurillisemmassa ympäristössä sitä kehitetään."

Mikähän tästä on näyttönä? Microsoftin tuotteetko? Tuskin.

1990-luvulla Nokian puhelinten käytettävyys oli maailman huippua. Ne kehitetiin Suomessa. Täysin yksikulttuurisessa ympäristössä.

Nyt N9-puhelin käytettävyys on maailman paras. Ja korealaisten puhelin käyettävyys on myös maailman huippua (miltei N9:n tasoa).

Missä Korean ja Japanin tuotteiden käytettävyys syntyy? Totaalisen yksikulttuurisessa ympäristössä.

Amerikan on jauhettava monikulttuurisuuden ja monietnisyyden ihanuutta, vaikka ko maan ongelmat (velkaantuneisuus mukaan lukien) johtuvat pojimmiltaan kasvaneesta piittaamattomuudesta eli ihmisten yhteenkuuluvuuden puutteesta eli pirstaloitumisesta.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Ei tarvitse kuin katsoa väestöennustetta, niin ymmärtää maan tarvitsevan lisää väkeä. Tarvitsisimme enemmän eurooppalaista maahanmuuttopolitiikkaa, sitä kannattaisi pohtia vaikkapa Schengen-sopimusta viilattaessa. Kototuttamispanostakin voisi lisätä. Asenteet muuttuvat kun koko väestä alkaa työelämässä tulla pulaa.

Matti Palviainen

Sittenhän ne eivät muutu koskaan.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Missähän ne avoimet työpaikat viipyvät. Iso joukko suuria ikäluokkia on jo siirtynyt suorasääristen yhteiskuntaan, mutta ei ole pahemmin uusia työpaikkoja löytynyt, kun samaan tahtiin rationalisoidaan ja viedään työpaikkoja halvemman työvoiman maihin. Lähmmäs markkinoita niin kuin termi kuuluu.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tuo lisäväen tarve perustuu VM:n mallien peruuspeilinäkemykseen. Ongelman ydin ei ole väen määrässä, vaan julkisessa velanotossa. Jos se saadaan aisoihin, saadaan kestävyysvaje myös aisoihin. Velka saadaan aisoihin palauttamalla varallisuusvero ja lisäämällä verotuksen progressiota rutkasti.

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55116-teolli...

Jos ja kun lisäväkeä tarvitaan, kohteena ovat palvelut melko vähän ammattitaitoa vaativissa tehtävissä.

Dari-anne Suomalainen

USA:ta käytetään aina esimerkkinä monikulttuurisuudesta, mutta ei sitä voi verrata Suomeen, koska USA:ssa ei ole minkäänlaista sosiaaliturvaa, eikä taatusti mitään kotouttamisoperaatioita.

Jokainen on oman onnensa seppä ja useat tekevät monta työtä selvitäkseen.

Harri Rautiainen

USA:ssa moni asia ulkoistetetaan, paitsi kotoutuminen. Sen maahanmuuttajat älyävät oman etunsa vuoksi sisäistää.

Tuomo Molin

Tässä keskustelussa turvaudutaan vanhaan kikkaan eli niputetaan kaikki maahanmuuttajat yhteen sumppuun ja oletetaan että olet joko 100% maahanmuuttomyönteinen tai -kielteinen. Jos vastustat luku- ja kirjoitustaidottomien täysin mahdottomien työllistettävien maahanmuuttoa niin silloin vastustat myös ulkomaalaisten IT-insinöörien maahanmuuttoa.

Harri Rautiainen

Niputetaan kaikki maahanmuuttajat yhteen nippuun, minkä jälkeen toistetaan nimiä Finlayson, Fazer, Stockmann ja Gutzeit. Osahan näistä ei edes ollut maahanmuuttajia.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Juuri eilen toitotettiin televisiossa, että meillä on jo nyt huutava pula mm. sairaanhoitajista ja muista hoitajista. Tulevaisuudessa pula vain kasvaa.

Eli rekrytoitakoon vaikkapa thaityttöjä. Oppivat nopeasti kielen. Ammatinkin. Ja peräkamarin pojat saavat vaimon.

Kärjistäen mutta täysin tosissani tämän sanon.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

"Maahanmuuttajista löytyy sitä riskinottoa, joka monelta suomalaiselta on ainakin tilapäisesti hukassa."

Toki starttirahan ja sosiaalitukien avulla aloittavia "yrittäjiä" löytyy. Maahanmuuttajilla ei ole minkäänlaisia, normaaaliin yritystoimintaan sisältyviä riskejä, joten tuollaiset "yrittäjät" ovat yhtä tyhjän kanssa. Starttirahat tuhlattuaan he palaavat muutaman kuukauden kuluttua jälleen sosiaaliavustuksia nostaviksi loisiksi.

Heikki Kosalainen
Aki Mönkkönen

Todellakin, riskinottoa kun on niin monenlaista, kuten tiedän käytettävän laittomasti maassa oleskelevia "sukulaisia" pimeästi töissä, tietenkin heiltä puuttuu alan koulutus ja mm. hygieniapassit. Veronmaksu on myös tuntematon käsite näille hemmoille "mikä vero?, mitä sinä tarkoittaa?" Kaikenlaisten sääntöjen noudattaminen tuntuu olevan hyvin vaikeaa juuri näillä ulkomaalaistaustaisilla "yrittäjillä". Olisi tosiaan Mikaelilla aihetta perustavanluonteiseen keskusteluun puolueensa ammattiliittosiiven kanssa.

Kuinka mahtanevat rikastuttaa Lieksan yrityselämää nämä somalit, jotka neljän vuoden päästä putoavat kaupungin syliin valtion tuen loputtua? Varmaankin innovatiivisuus on huipussaan?

Käyttäjän tuomasaarni kuva
Tuomas Aarni

Ehkä Suomi tarvitsee monikulttuurisuutta, kuten Jungner mainitsee. Suomen ei kuitenkaan tarvitse olla maailman sosiaalitoimisto.

Suomen ja kirjoituksessa mainittujen maiden välillä on yksi selkeä ero: muissa kirjoituksessa mainituissa maissa tarjotaan selkeitä porkkanoita, että kannattaa tulla tekemään töitä ja on mahdollisuus menestyä. Suomen tämänhetkinen ykkösporkkana tulla elämään sosiaaliturvalla humanitäärisistä syistä, ja maksamaan eurooppalaisittain hyvin korkeita veroja.

Kirjoitan nämä terveiset Singaporesta, jossa olen opiskellut edelliset noin puoli vuotta. Erään käymäni kurssin vetäjä on toiminut pelialan työntekijänä ja yrittäjänä useammassa maassa ja maanosassa, mutta valinnut nyt Singaporen yrittäjämyönteisen ilmapiirin ja yhteiskunnan tarjoamien porkkanoiden vuoksi. Ko. mies on kotoisin Saksasta ja nykyään yrittäjä Singaporessa.

Dari-anne Suomalainen

Jungner'lle kymmenen pistettä siitä, että hän ilmeisesti lukee kommentit koska myös vastailee niihin.

Eräät poliitikot ovat jopa myöntäneet, etteivät lue kommentteja, koska niissä on niin paljon törkyä.

Henry Hammar

Jungner on varmaan äskettäin piipahtanut Ruotsissa tapaamassa aatetovereitaan, näitä älyn jättiläisiä Mona Salinia ja Håkan Juholtia.
Matkailu avartaa, joten nytpä sitten on Suomeenkin saatava näitä demareitten kehittämiä maanpäällisiä paratiiseja kuten Rosengård Malmössa
ja Rinkeby/Tensta Tukholmassa, jossa kymmenettuhannet moniosaajat odottaessaan töihin pääsyä, ryöstävät ja raiskaavat alkuperäisväestöä, sekä ammuskelevat toisiaan paremman tekemisen puutteessa.

Ruotsissa muuten massamaahanmuuton nettokuluja on suoraan hieman vaikea laskea, mutta on arveltu, että se on jossain 40 - 100 miljardin luokkaa vuositasolla.

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

En Ruotsissa. Piipahdin San Franciscossa, Seattlessa, Vancouverissa ja New Yorkissa. Siellä menee hyvin ja maahanmuuttokin on vilkasta.

Heikki Kosalainen

Yli 45 miljoonaa ihmistä elää USA:ssa ruoka-avun turvin, joten huonostipa tunnet tilastot.

Heikki Kosalainen

http://en.wikipedia.org/wiki/Supplemental_Nutritio...

Joka 4. amerikkalainen saa ruoka-avustusta. Se on mielestäsi hyvin menemistä?

Käyttäjän TaruJousia kuva
Taru Jousia

Ruotsi on alkanut houkutella maahan osaavia ulkomaalaisia siten, että yli 10000 euroa ( tai kruunua, en ole aivan varma kummasta valuutasta kyse) kuukaudessa ansaitsevien ulkomaalaisten veroprosentti on 25 %. Saattaa houkutella jokusen suomalaisenkin lähtemään naapurimaahan.

Heikki Kosalainen

Tyhmiä ne kansat, jotka kohtelevat alkuperäisväestöä huonommin kuin maahanmuuttajia.

Pekka Heliste

Vastaava eto on Suomessakin eli jos olet ulkomaalainen hyvätuloinen asiantuntija niin maksta keveämpää veroa kuin suomalainen

Ruotsin ja Suomen asaiatuntijoiden kannattaa vaihtaa työpaikkaa keskenään

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tuo Rinkeby-juttu on ihan höpöhöpöä. Ruotsissa maahanmuuttoa demonisoi vain pieni marginaaliporukka.

Tanskassakin ongelmat jututtamieni paikallisten mukaan vähenevät koko ajan. Tästä syystä maahanmuutosta ei tullut siellä minkäänlaista teemaa syksyn vaaleissa.

Jukka Poikela

Ihan näin asioita seuranneena kysäisisin, että onko sinulla aivan oikeaa faktaakin ladata näiden mielipiteidesi taakse vain onko kyse siitä kuuluisasta kummin kaima-ilmiöstä?

Jos vilkaistaan ihan pienellä pikaluikkaisulla Ruotsin valtion rikostilastoja, niin ne kyllä kertovat omaa korutonta kieltään.

Väkivaltarikokset Ruotsissa v.2009 100 000 asukasta kohti

Hela landet;;
Våldsbrott;1200;

Malmö kommun;;
Våldsbrott;1760;

Lisätäänpä vielä noita kaupunginosia:

Malmö kommun;;
Rosengård stadsdel;;;;
Våldsbrott;.;2157;

Stockholm kommun;;
Rinkeby-Kista stadsdel;;
Våldsbrott;.;2753;

Tämä on osa rasistien pölkkytestiä. Lukijan arvattavaksi jää miettiä mamuvaltaisinta asutuskeskittymää. Tehtävän oikein suorittaneilla on luvassa jatkotehtävä, jossa ilmineerataan juoppojen suomalaisten puukkojunkkarien rikollisuus:

Haparanda kommun;;
Våldsbrott;1085;

Mitä sitten Tanskaan tulee, niin siellä maahanmuuton ongelmat eivät todellakaan ole vähentyneet. Tietysti joku voi ajatella, että shariapoliisien ilmestyminen kadulle tarkoittaa ainakin juoppous- ja juutalaisongelman pienentymistä. Tosiasiassa maahanmuuton vastaiset voimat saivat kiristettyä maahantuloa tarpeelliseksi katsomansa verran. Toivottavasti Suomessakin tullaan tolkkuihin ajoissa ennen Perussuomalaisten diktatuuria.

Pertti Väänänen

Olen asunut Ruotsissa noin 20 vuotta. Ns. ongelmien ratkeaminen maahanmuuton osalta on vain vahvoin poliisitoimien avulla aikaan saatu ulkosivun siivoaminen. Myöskin sosiaalisista syistä tapahtuvaa maahanmuuttoa on rajoitettu. Tietenkin Ruotsissa on lisätty koko ajan pitkälti ammatillisesti erikoistununeen työvoiman maahanmuuttoa.

turunen (nimimerkki)

Jututtamieni paikallisten mukaan mainittu "Rinkeby-juttu" ei ole "höpöhöpöä". En liene pahasti väärässä, jos veikkaan ettei Markku Huusko ole koskaan astunut jalallaan Rinkeby-Tensta -alueen lähiöihin. Minä olen. Tunnen siellä asuneita. Niitäkin, joilla on "Rinkeby-juttuun" pitkän ajan mukanaan tuomaa perspektiiviä - sitä Huuskon "höpöhöpöä".

Huuskolle kysymys: Milloin viimeksi kävit Rinkebyssä/Tenstassa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Turussa oli 70-luvulla todella huonossa maineessa oleva lähiö nimeltään Jyrkkälä.Ulkomaalaisia siihen aikaan oli suomessa vain nimeksi.Jyrkkälän huono maine oli siis täysin kotikutoista kyllä me suomalaiset itsekkin osaamme lähiöiden maineen pilata,nykyisin hyvin rauhallinen nukkumalähiö.Suomalaisia pidettiin yhtä vähän arvossa 60-luvun Ruotsissa kun Somaleita nyt Suomessa,Slussenin sisseiksi nimittelivät.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Näihin pariin yllä olevaan sanoisin, että jotkut Suomessa näyttävät olevan kauheasti enemmän huolissaan Ruotsin ja Tanskan maahanmuutosta kuin ruotsalaiset ja tanskalaiset itse.

Jukka Poikela

@ Markku Huusko
"Näihin pariin yllä olevaan sanoisin, että jotkut Suomessa näyttävät olevan kauheasti enemmän huolissaan Ruotsin ja Tanskan maahanmuutosta kuin ruotsalaiset ja tanskalaiset itse."
*
*
Näyttää vahvasti siltä, että ne peräänkuuluttamani faktat ovat jostakin syystä hieman hakusessa. Minä en muuten todellakaan ole huolissani Ruotsin ja Tanskan tilanteesta. Olenhan eutanasian vankka kannattaja.

Mitä sitten muuten tulee noiden maiden maahanmuuttotilanteeseen, niin eikö ole suoraan sanottuna rikollista, jos me emme ota noiden maiden maahanmuutosta esimerkkiä?

Jos käytännön kokemukset osoittavat, että kuumille hiilille istuminen saattaa aiheuttaa kyseisiin istumalihaksiin kirveleviä rakkoja, niin onko meidän jokaisen pakko mennä tuo asia kokeilemaan käytännössä? Ymmärtäisin yskän, jos kyseessä olisi joku kaukainen maa toisella puolella palloa. Meillä on nyt naapurissa arabimaa nimeltään Ruotsi ja sieltähän me olemme apinoineet suurin piirtein kaikki aina peruskoulua myöten. Miksemme siis ottaisi opiksi naapurimme loistavista kokemuksista monikulttuurin kivikkoisella polulla?

Käyttäjän gemini63 kuva
Riku Lehtola

Markku Huusko:
Itse 80- luvulta 4v Rinkebyssä, ja 22v Solnassa (naapuri) asuneena voin todeta, että aihetta huoleen on. Tässä on hieman sama asia, kun meidän eliitti puoltaa maahanmuuttoa (vaikkakin mielestäni se TYÖPERÄINEN sellainen on hyvästä) Vaan mikäs sitä puoltaessa, kun itse asuu Kauniaisissa tai jossain muussa "turvasatamassa", josta kaikki lieveilmiöt puuttuvat. Sijoitetaan nyt aluksi vaikka seuraavat 5000 somalia sinne Kauniaisiin, ja sitten katsotaan, mitä tapahtuu.Pysyykö meidän oma pikku eliittiryhmä yhtä positiivisena.

Ruotsalaiset taas ovat maailman piilorasistisin kansa, mitä maa päällään kantaa. Se on tullut kyllä noiden 26v aikana hyvin selväksi.Vielä tänä päivänäkin se ilmenee jopa meitä suomalaisia kohtaan niin monella eri tavalla. Ja ruotsalaisethan ovat edelläkävijöitä (liekö sieltä oppi Suomeen?) "piilottamaan" kaikki negatiiviset ongelmat maahanmuuttoon liittyen valtamedioilta...

Vaan yhtä suuri turhautuneisuus kytee myös Svea- mamman maalla, kuin meilläkin. Erona vaan on se, että siellä sitä varallisuutta ja rahaa on enemmän kuin meillä. Mutta se päivä, kun sosiaaliperäinen maahanmuutto alkaa vaikuttamaan kantaväestön etuuksiin, tulee sille varmastikin loppu. Vaan se taitaa olla liian myöhäistä. Siksi paljon he ovat kerinneet jo vastaanottamaan väkeä joka ei kykene, eikä edes halua, integroitua yhteiskuntaan, vaan elävät omana "heimona" näissä pikku ghetoissa Tukholmassa, Malmössa ja Göteborgissa.

Heikki Kunttu

Kyllä suomalaisillakin on samat vehkeet kuin kanien lailla lisääntyvillä erään nimeltä mainitsemattoman uskomattoman uskonnon harjoittajilla, tai oikeastaan ei ole kysymys harjoittamisesta, ovat mokomat ihan tosissaan? Uskomatonta, uskovaiset immeiset.

Mitähän olisi tapahtunut jos moniosaajiin ja kaiken maailman pakoloisiin käytetyllä rahalla olisi sponsoroitu suomalaisia lisääntymään?

Vakituisessa työssä käyvälle oikeus neljään vaimoon, työttömät saavat tyytyä yhteen. Moniosaajillahan on jo neljä vaimoa, kaikki KELA:n ruokittavana.

Sosiaaliturvamme naidaan hajalle tulokkaiden toimesta, Englannissa ongelma tunnustetaan, milloin Suomessa?

Suomalaiselle,- eihän se sovi että suomalaista autettaisiin.
10 000 €uron kappalehintaisia huusseja Afrikkaan samaan aikaan kun suomalaisia kuolee nälkään laitosten henkilökuntapulan takia.

Oikeita pakolaisia pitää ilman muuta auttaa, mutta on älytöntä haalia tänne ihmisiä joilla ei ole aikomustakaan integroitua yhteiskuntaamme.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Millään matematiikalla suomalaisia ei saada lisääntymään riittävästi. Valitettavasti.

Matti Palviainen

1,9 lasta naista kohden ei ole riittävästi?

Jukka Poikela

Eipä tästä ole kovinkaan pitkä aika, kun tilastonikkarit sun muut pellet väittivät naama pokerina, että Suomen väkiluku ei tule koskaan ylittämään viiden miljoonan rajaa. Minun muistini eikä netinkään muisti jaksa kantaa tuonne kauas historian hämärään, mutta todennäköisesti asialla on ollut kaiken "rehellisen" uudisoinnin leppeä isä aurinkoinen YLE.

Jukka Poikela

Suomi tarvitsee Jungnerin mielestä maahanmuuttoa. Jokaisella on tietysti oikeus mielipiteeseensä. Ne vain valitettavasti ovat todistusarvoltaan samanarvoisia kuin se reikä, minne päivä ei paista. Meillä jokaisella on yksi sellainen ja sitä käytetään tarpeen niin vaatiessa. Jungner nyt käyttää omaa "reikäänsä."

Työvoimapulasta on hehkutettu jo kymmenkunta vuotta. Tuloksena tähän asti suurten ikäluokkien eläköitymisestä huolimatta on 186 000 työtöntä. Kannattaisiko sosiaalidemokraattienkin alkaa pikku hiljaa miettimään tuon armeijan työllistämistä ulkomailta tuotujen moniosaajien tilalta?

Mitä sitten humanitaariseen maahanmuuttoon tulee, niin sitä Suomi tarvitsee yhtä paljon kuin ihminen tarvitsee syylää takapuoleen. Nuo kultamunat eivät tule koskaan olemaan miksikään hyödyksi Suomelle. Kun Ruotsin kuningas aikoinaan hoiti romaniongelman kippaamalla nuo ihmiset harvaanasutetulle valtakunnan itärajalle, niin noista tulijoista muodostunut elatusvelvollisuus on toistaiseksi kestänyt noin viisisataa vuotta. Niin pienelle kansalle kuin Suomi on ei tarvitse enää yhtään lisävelvoitetta lykätä. Mielestäni me olemme kansainvälisen solidaarisuuden hoitaneet ottamalla hartioillemme tuon ruotsalaisten niskaamme lykkäämän taakan.

Kelaperäistä maahanmuuttoa suosimalla me saamme tänne kelaperäistä maahanmuuttoa. Suomi maksaa tällä maailmanennätystukia noille tulijoille. Perheenyhdistäminen onnistuu myös toissijaisen suojelutarpeen perusteella oleskeluluvan saaneelle vastoin kansainvälisiä sopimuksia. Tuollaisen yhdistämisen asettaa outoon valoon se, että toissijaisen suojelun perusteella maahan tulleita pitäisi jossakin vaiheessa myös palauttaa. Mikä ihmeen kansainvälinen sosiaalitoimisto me oikein olemme?

Käyttäjän TaruJousia kuva
Taru Jousia

Olipa positiivinen yllätys, että Jungner käy täällä keskustelua, toisin kuin valtaosa kollegoistaan. Ensimmäinen askel kohti onnistunutta maahanmuuttoa!

Pekka Heliste

Jungner on herkkähipiäinen eikä kestä arvostelua. Facebookissakin hän blokkasi kaikki arvostelijat ulos

Suuri ego on tehnyt hänestä isäaurinkoisen, jota saa vain ylistää

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Taidat Pekka sekoittaa Mikaelin siihen persaukisten johtaja-möhömahaan.

Matti Palviainen

"Aapon" kommentit kertovat lähinnä hänestä itsestään (ja yleisemmin betrefolkista).

Kaisa Pispala

"Taidat Pekka sekoittaa Mikaelin siihen persaukisten johtaja-möhömahaan."

Onhan noissa persaukisten Ville Niinistössä ja huijareiden Jungnerissa hiukan samaa näköä.

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Jos ammattitaitoinen, osaava ja luova maahanmuuttaja muuttaa Suomeen, niin eikö se ole lähtömaan osaamispotentiaalista pois? Jos Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, niin eikö niitä tarvitse myös se maa, josta tänne muutetaan?

Ylivoimaisesti suurin osa Suomeen kohdistuvasta maahanmuutosta tulee meitä köyhemmistä maista. Onko oikein että houkuttelemme osaajia pois kehitysmaista?

Jos Mikael Jungner muuttaa Singaporeen, onko se Singaporen voitto? Jos Mikael Jungner muuttaa pois Suomesta, onko se Suomen tappio? Vai onko tällainen muuttoliike win-win-tilanne? Jos poismuutto on rikkaus, pitäisikö meidän sanoa myös että Suomi tarvitsee maastamuuttoa?

Käyttäjän mikaeljungner kuva
Mikael Jungner

Jos joku on lähteäkseen hän lähtee. Suomi ei kisaa lähtömaan kanssa vaan maahanmuuttajia havittelevien maiden kuten Kanada, Singarore, USA jne. kanssa

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Ei siis ole meidän ongelmamme, jos kehitysmaan huoltosuhde heikkenee meidän houkutellessa työntekijöitä sieltä pois?

Tosiasiallisestihan kuvio menee aivan liian usein niin, että "humanitäärisen" maahanmuuton ollessa kyseessä me houkuttelemme kehitysmaassa työteliään ihmisen tänne elämään sosiaaliturvalla. Lose-lose-tilanne.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

MJ "Suomi ei kisaa lähtömaan kanssa vaan maahanmuuttajia havittelevien maiden kuten Kanada, Singarore, USA jne. kanssa"

"Eniten ulkomaisia työntekijöitä vetävät Kiina, Intia ja Brasilia. Suurimpia lähtömaita ovat Britannia, Yhdysvallat ja Australia."
http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2011/12/0...

Pekka Heliste

"Mikä parasta, voimakas maahanmuutto ratkaisisi maatamme uhkaavan ikääntymis- ja huoltosuhdeongelman kertaheitolla."

Maahanmuutto ei paranna huoltosuhdetta. Maahnmuuttajien työttömyysaste on 25 % ,siis nelinkertainen kantaväestöön verrattuna

Suomessa olevista vierasmaalaisista vain n 35 % on työelämässä , kantaväestöstä n 50 %.

Vierasperäisestä työvoimasta vain n 60 % maksaa veroja ja sosiaaliturvamaksuja Suomeen, suuri osa on tänne rekisteröitymäntöntä

Maahanmuutajan palkka on vain n 60 % suomalaisen palkasta ja he ovat sijoittuneet pienipalkkaisin töihin

He polkevat suomalaista palkkatasoa ja pienipalkkaisina notkuvat sossun luukulla.

Meillä on jo nyt TEM työllisyyskatsauksen mukaan 380000 työttömäksi työnhakijaksi rekisteröitynyttä

Jungner on pihalla kuin lumiukko maahanmuuton todellisuudesta .

Mistä noin tyhmiä löytyy ??

Henry Hammar

Niin muuten, mitä tähän maahanmuuttoon tulee, niin jahka Ruotsi jatkaa nykyistä mamu politiikkaansa, niin tulemme taatusti näkemään senkin ihmeen, että syntyperäisiä ruotsalaisia muuttaa Suomeen saatuaan kylläkseen "omasta kotimaastaan".

No hehän ovat kielitaitoisia, omaavat jonkin ammatin ja tulevat omillaan toimeen.
Pärjäävät varmaan erinomaisesti ruotsinkielisillä rannikkoseduilla.

Tätä siellä on jo ilmassa ja enenevin määrin.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola
Pekka Heliste

"Taidat Pekka sekoittaa Mikaelin siihen persaukisten johtaja-möhömahaan."

Näkemykseni perustuu henkilökohtaiseen kokemukseen

Kalle Lehtonen

Eipä vain taida nykypäivän Gutzeitit ja Fazerit Suomeen suunnata, tänne pyrkivät "humanitääriset" ovat aivan muuta maata - päinvastoin yritteliäät ja tuottavimmat ihmiset jättävät maan (ks Linus Torvalds). Tämä on todellinen ongelma, ja sitä sietäisi miettiä Mikaelin kuin muidenkin maahanmuuttointoilijoiden mieluummin kuin yksisilmäisesti niputtaa kaikki maahanmuutto samaan koriin.
Vanhusteenhoitoon meillä voi olla tarvetta saada ulkomaista pätevää työvoimaa, mutta asia nyt vain sattuu olemaan niin että varaa ei näihin filippiinohoitajiin ole samanaikaisesti 1/2 miljoonan työttämän ylläpidon kanssa. Paitsi pienellä varakkaalla vähemmistöllä, johon ehkä Jungnerkin laskee itsensä kuuluvaksi. Runsas privaatti-eläke lienee turvattu?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Edelleen täydet pisteet erityisesti Mikaelin halulle ja kyvylle kommentoida varsin hyviä kannanottoja puoleen tai toiseen. On 100 % selvää ettei ilman merkittävää maahanmuuttoa selvitä nykyisellä hyvinvointitasolla jos sittenkään kuin muutama vuosi eteenpäin. Miksi Lieksaan, Varkauteen, Liperiin, Joensuuhun ja mm. Outokumpuun on viimeisen viiden vuoden aikana jouduttu hakemaan kissojen ja koirien kanssa muualta työvoimaa vaikka työttömyys nakuttaa yli 10 %:a. Soittakaa hyvät veljet ja siskot lähinnä olevan työvoimatoimiston päällikölle niin syy kyllä selviää. Uskoisin, että yritysmaailma työntekijöineen tervehtii Jungerin näkemyksiä suurella tyytyväisyydellä. Suomessa ja erityisesti Helsingin liepeillä merkittävä osa lapsista tänään ja huomenna syntyy monikulttuuriseen perheeseen. Ja se on hyvä se? Kyllä härämäläisyys aina pärjää sekoittuessaan..

Matti Palviainen

Mitä työvoimaa? Mitä on tarjottu palkaksi?

Henri Kangas

Voi hyvänen aika mikä idiootti. Ei mene nyt Tannerin puolueella hyvin.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"MTV3:n kyselyn mukaan SDP:n piirihallitukset ovat tyytymättömiä Mikael Jungnerin toimintaan.

Lähes joka neljännen mielestä Jungner on onnistunut puoluesihteerin tehtävässään huonosti.

-No, hän ei tee mitään. Eli kysymys on siitä. Eli pelkkä netissä heiluminen ei ainakaan meidän kannattajakuntaa palvele, toteaa SDP:n Hämeen piirin puheenjohtaja Minna Lintonen sanoo MTV3:lla."

LÄHDE: MTV3

Juha Petri Heinola

Mikael Junger: "Suurin työsarka on tietysti asenteissa. Meidän on opittava elämään monikulttuurisessa maailmassa. Suomi tarvitsee lisää hindutemppeleitä, synagogia ja minareetteja"

Suurin työsarka on ehdottomasti niiden työpaikkojen luokinen. Siis sellaisten, joista maksetaan ihan palkkaakin. Ja jos joku demari sen taikakeinon keksii, jolla lisää oikeita työpaikkoja maahamme saadaan, niin niitä kyllä hakee muutama satatuhatta suomalaistakin työtöntä ja pätkätyöläistä.

En äänestä ikinä demaria. En koskaan.

turunen (nimimerkki)

Lisää vaan näitä tällaisia avauksia, niin saadaan SDP:n kannatus ankkuroitua tukevasti sinne jonnekin vihreiden ja kepun väliin.

Keijo Räävi

Suomi ei tule selviämään työvoimapulasta ilman maahanmuuttoa. Täällä Lapissa kaivosalalla on huutava pula pätevästä työvoimasta ja maahanmuuttajat tekevät lisäksi niitä töitä jotka eivät jostain syystä kantaväestölle kelpaa.

Edes Jussi Halla-aho ei vastusta työperäistä maahanmuuttoa vaan haluaisi jopa lisätä sitä. Hänkin tunnustaa maahanmuuton merkityksen yhteiskunnalle.

Pekka Heliste

Kysymyshän on vain työehdoista. Jos markkinataloudessa tulee pulaa työvoimasta niin maksetaan riittävän korkeaa palkkaa ja jo vain ilmestyy työn tarjoajia jonoksi asti

Henri Kangas

Työvoimapulasta on nyt jauhettu neljäkymmentä vuotta. Vielä se ei ole toteutunut. Itse en usko, että Suomeen tulee _koskaan_ oikeaa pulaa työvoimasta - suurempi huoli on se, että loputkin työpaikat häviävät halpatuotantomaihin. Varmaan jossain vanhusten hoidossa on tarve työntekijöille, mutta millä rahalla heitä siihen palkataan?

Joka tapauksessa mahd. työvoimapulaa ei millään tavoin voiteta sillä, että otetaan maahan ihmisiä lähiöihin syrjäytymään. Tälläiset teot ovat vastuuttomia.

Ennustan, että parinkymmenen vuoden päästä Suomeenkin tullaan perustamaan jonkinlainen totuuskomissio, joka selvittää kenen idea oli maahanmuuton kautta tuhota hyvinvointivaltio.

Risto Keränen

Hyvä MJ,
saitpa hyvän keskustelun aikaan.
Mihin unohtuu näissäkin kommenteissa ja keskustelussa se, että niin kantaväestö kuin maahanmuuttajat eivät ole yksi kokonaisuus,eikä saisi yleistää.
Kun työtä tarjotaan sitä ei halua tehdä kantaväestöön kuuluva kun palkka on liian pieni tai työ ei miellytä kun se on niin "paskaa" tai työttömyyskorvaus ja edut putoaa,vaikka palkka on TES:in mukainen. Kaikki haluavat päällikön paikan ja palkan.
Tai kun "en jaksa herätä niin aikaisin".
Kun palkkaat maahanmuuttajan,joka on ammattitaitoinen,se ajetaan asiakkaan toimesta pois työkohteesta kun se on "käkkäräpää" eikä puhu ymmärrettävää kieltä,vaikka puhuu neljää-viittä kieltä ja osaa työnsä.
Ne meidän asenteet!
Miten me selvitään jatkossa kun varsinainen TYÖNTEKO on epämiellyttävää likaista ja raskasta eikä se kiinnosta ketään
.
Työ kun ei aina ole "pelien kehittämistä" ja netissä notkumista. Me tarvitaan erittäin
iso määrä varsinaista "rukkasväkeä" ja mm hoivatyötä tekeviä.
Olisi aika jo herätä kun väestön ikärakenne muuttuu.
Kaikki jotka haluavat tehdä työtä ja maksaa veronsa ovat tarpeen ja tervetulleita.

Pekka Heliste

Jos palkalla ei elä niin ei palkalla alle torihintojen kukaan lähde töihin.

Ihmiselläkin on minimikäyttökulu eikä niin hullua koneen omistajaa ei ole, että tekisi sillä töitä alle kulujen
Esim ei taksi tarjoa kyytejä ellei saa bensarahaa ja jotain päällekin.Alle polttoainene hinnan ei kukaan voi ajaa

Sama sääntö pätee ihmisiin.

Olen palkannut ihmisä seitsemässä maassa esi Indonesiassa eikä sielläkään tultu töihin millä palkalla tahansa

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

AHAA!

Jungnerin tarkoituksena olisi tuoda tänne satojatuhansia mitään osaamattomia pakolaisia ja maahanmuuttajia, vaikka töitä ei ole suomalaisillekaan ja maa on kohta konkursssissa hölmöläisten politiikan ansiosta!

Nämä kouluttamattomat pakolaiset ja maahanmuuttajat sitten kiitollisina äänestäisivät demareita ja näin hupeneva kannatus saataisiin taas nousuun. Samalla ne turhakkeet jotka työskentelevät maahanmuuton parissa suojatyöviroissaan, pysyisivät myös demareiden kannattajina. Tuplavoitto johon demareiden kannattaa satsata kaikin keinoin, vaikka maa ajettaisiin konkurssiin, niin poliittisesta vallasta joka tuottaa elitistisen ökyelämän, ei haluta luopua!

Pohjan Akka

Ensin on nopeasti ja tiukasti huolehdittava siitä, että JOKAINEN Suomessa asuva kouluttautuu rivakasti sellaiseen osaamistasoon, jolla Suomi kilpailee viennissä ja hoitaa omat vanhuksensa ja muun terveydenhuollon sekä opetuksen.
Ammatillinen koulutus pian tehokkuusremonttiin!
Oppilasmääriä on myös lisättävä, mutta oikeille aloille kohdentaen. Ammattikoulussa on usein kolmas vuosi turha, koska työpaikan on kuitenkin koulutettava nuorta vuosi.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Työvoimapulasta kuulin ensimmäisen kerran 35 vuotta sitten, kun eräs nuori kokoomuslainen professori kannusti sen puheen avulla nuoria opiskelemaan 5-7 vuotta ja valmistumaan. Heidän valmistuttuaan kuulemma olisi pulaa työntekijöistä, varsinkin korkeasti koulutetuista. Pakkoa kituuttaa opintolainalla professori perusteli sillä, että on mukavaa, kun elintaso valmistuttua kohoaa.

Samoihin aikoihin kuulin keskustalaisen professorin luennollaan kertovan, että kannattaa opiskella: jokaiselle löytyy hänen mukaansa oma paikka ja työ. Perusteluna prof. Vilkuna käytti omia perheenjäsentensä kokemuksia. En epäile yhtään: heille on varmaankin kaikille löytynyt työtä.

Nuo stoorit osaa jättää omaan arvoonsa. Sen ajan opiskelutovereistani aniharva on päässyt työhön omalle alalleen. Jonkin aikaa työssä olleista likimain kaikki ovat nyt työttömiä. Opinnot olivat pitkät ja rankat.

On kuitenkin todella huolestuttavaa, kun SDPn puhetorvesta alkaa kuulla samaa soopaa.

Hauskaa sinänsä, että lappilainen korkeapalkkainen virkamieskin käy täällä peesaamassa kirjoittajaa. Tätä ennenhän mies on kertonut blogissaan, että hän ei toivonut Jungneria tämän nykyasemaan. Mikä on muuttanut äänen kellossa? Vanhuus, vallanhimo vai lähestyvät vaalit? Vai rahako ratkaisee, tavalla tai toisella? Sama herra psykiatri on käyttänyt täällä kirosananaan "dosenttia" ja leveillyt palkallaan. Työttömyydestä hän ei ole kertaakaan kirjoittanut muussa mielessä kuin että on usein syyttänyt työttömiä sairaiksi.

Miljoonan köyhän ja kasvavan suurtyöttömyyden Suomessa tämä on työväenpuolueen keulamiehiltä iljettävää. Jos se todella on kantanne, toivon että teette sitä joka tuutista tiettäväksi. Jos haluatte olla pellejä, olkaa niin, että jokainen sen tietää ja näkee.

Pekka Heliste

Meillähän on Ihalaisen tilastojen mukaan 380000 työttömäksi työnhakijaksi rekisteröityä eli työvoimareserviä on jo siinä tarpeeksi

Ja jos työuria pidennetään niin jokainen vuosi työuraan lisää työn tarjontaa n 60000-70000 eli tuo viiden vuoden tavoite tuo markkinoille n 300000-350000 uutta työn tarjoajaa

Nämä työvoiman tarjonnan lisäykset merkitsevät, että tarvitaan lisää työpaikkoja

Tavoitteen mukainen työuran pidentäminen edelyttäisi, että kykenemme nopeasti luomaan 700000 uutta työpaikkaa eli nostamaan työpaikkojen määrän 2.4 miljoonasta yli 3 miljoonan

Ja jos tuodaan vielä suuria määriä työn tarjoajai ulkoa niin uusien työpaikkojen vaatimus vain kasvaa

Mikäli toteutetaan vain työvoiman lisäykset niin vain työttömys kasvaa ja se merkitsee itse asiassa työurien vain lyhentymistä

Ei taida Jungnerilla olla lääkitys kohdallaan ??

Käyttäjän Terol kuva
Tero Leino

Vaan maahan mieleni vetääpi tuollaisten ajatusten lukeminen kansaedustajalta. Onko kyseessä tahallinen provokaatio, vai hyväpalkkaisen viranhaltijan sokeus. Ainakin sait minut harkitsemaan tarkkaan puoluekantaani.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

sattuu vaan olemaan niin että suomi on syrjässä, täällä ei saa edes miljardia riskirahaa ilman takuita.

Elikkä voidaanhan sitä unelmoida ulkoa tulevista pelastajista, siinä vaan ei ole mitään realismia. Tai no tulihan tuo Elop, ylivertainen nero kun suomesta ei löytynyt tyyppiä joka olisi pystynyt puolittamaan Nokian arvon ja nollaamaan tuotekehityksen.

Ja tietysti venäjältä lääkäreitä kun omia 500 000 työtöntä ei haluta kouluttaa lääkäreiksi.

Olisi ehkä fiksumpaa kouluttaa oma väki ja verottaa sitä niin kovasti että oltuaan viisi vuotta johtavassa asemassa, muuttaisivat muualle muodostaen globaalin yläluokan.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset