*

Mikael Jungner

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 8 min 32 s sitten

Stubb kertoo totuutensa ”VMP”-legendasta

14 min 28 s ago

Euroopan investointipankkiin varapääjohtajaksi lähtevä Alexander Stubb kertoo tuoreessa kirjassa Alex (Otava, 2017) oman versionsa siitä, kuinka syvälle suomalaisten tietoisuuteen iskostunut kirjainyhdistelmä ”VMP – EVVK” syntyi.

Asialla oli jopa poliittista kiinnostavuutta, sillä yhdistelmää on käytetty häntä vastaan myös poliittisessa keskustelussa.

Seitsemästä kirjaimesta olisi vain kaksi Stubbin mukaan oikein.

Stubb paljastaa kirjassa salaisen keskustelun Orpon kanssa – Lopulta kuitenkin ”iski tyhjyys”

1 tunti 1 min ago

Viime vuonna kokoomuksen puheenjohtajan paikalta syrjäytetty Alexander Stubb kertoo tuoreessa kirjassa Alex (Otava, 2017) elämäntarinansa pikkupojasta pääministeriksi.

Toimittaja Karo Hämäläisen avulla toimitettu kirja keskittyy hänen uraansa, mutta siinä käydään läpi kiinnostavalla tavalla myös Suomen ja Euroopan poliittista lähihistoriaa.

Keskustalaiset riemastuivat Seinäjoen Ruokavirastosta: ”Todella hienoa että hallitus alueellistaa”

2 tuntia 8 min ago

Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat Lasse Hautala, Antti Kurvinen ja Mikko Savola ylistävät maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) esitystä valita uuden Ruokaviraston päätoimipaikaksi Seinäjoki.

Keskustalaiset pitävät ”erittäin tärkeänä, että Ruokaviraston pääpaikka tulee sijoittumaan Ruokaprovinssin ytimeen Seinäjoelle”. Keskustalaisille ministerin esitys edustaa kauan kaivattua aluepolitiikkaa.

– Ensinnäkin on todella hienoa, että hallitus nyt alueellistaa valtion toimintoja. Viime vuosina alueellistamisia on tehty vain vähän, Hautala sanoo tiedotteessa.

Haukutulle Antti Rinteelle kiitos ja ehdotus: ”Lapsiperheille lisää verovähennyksiä ja parempi eläke”

3 tuntia 29 min ago

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen avaus ”synnytystalkoista” aiheutti äläkän sosiaalisessa mediassa eikä tyydyttänyt edes puoluetovereita, vaikka moni myöntää syntyvyyden laskun ongelmaksi. Sen sijaan kristillisdemokraattisten nuorten puheenjohtaja Jiska Gröhn esittää Antti Rinteelle kiitoksen hyvästä keskustelunavauksesta.

”Kaurismäkeläisestä tunnelmasta” viimein eroon? CHL hakee nostetta uudella formaatilla

3 tuntia 41 min ago

Jääkiekon mestareiden liiga Champions Hockey League (CHL) käynnistyy torstaina. Keski-Euroopassa CHL:n peleissä on käynyt läpi, kun sarjan nykymuotoinen versio aloitti 2014. Suomessa yleisöä on ollut kuitenkin paljon vähemmän kuin SM-liigan peleissä ja tunnelmaa on irvailtu jopa ”kaurismäkeläiseksi”.

”Donald Trump lähetettävä pikaisesti psykiatrille” – Demokraatit kyseenalaistavat jo USA:n presidentin mielenterveyden

4 tuntia 52 min ago

Yhdysvalloissa keskustelu Donald Trumpin sopivuudesta presidentin tehtävään kiihtyy.

Osa demokraateista kyseenalaistaa nyt julkisesti Trumpin mielenterveyden ja henkisen kyvyn toimia presidenttinä, verkkolehti Politico kertoo.

– [Trump] on osoittanut, että hänen henkinen kapasiteettinsa ja epävakaa käytöksensä ovat ongelma, josta meidän tulee olla huolissamme kansallisen turvallisuuden kannalta, sanoo Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen Jackie Speier Politicolle.

Risikko Ylellä: 5300 turvapaikanhakijaa ”kadonnut” Suomessa

6 tuntia 6 min ago

Kaikkiaan noin 5300 turvapaikanhakijaa on ”kadonnut” turvapaikkaprosessista ja viranomaisten silmistä vuodesta 2015 lähtien, sisäministeri Paula Risikko (kok.) kertoi Ylen aamutelevisiossa torstaina.

Katoaminen tarkoittaa sitä, että henkilö on poistunut vastaanottokeskuksesta kesken hakemuksensa käsittelyn eikä hänen tiedetä varmasti poistuneen maasta. Ministerin mukaan viranomaisten arvio on, että ”kadonneista” ainakin puolet on poistunut Suomesta esimerkiksi muualle Eurooppaan tai lähtömaihinsa.

Suomi tavoittelee tosissaan paikkaa lentopallon olympiaturnaukseen

23.8.2017 23:54

Suomi aloittaa urakkansa lentopallon miesten EM-kisoissa torstaina ottelulla Viroa vastaan. EM-kisoissa Suomi on jo kuudetta kertaa peräkkäin. Lisäksi Suomi on mukana MM-tasolla 2018 toista kertaa peräkkäin.

Lentopalloliiton urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi kertoo seuraavien asioiden olevan menestyksen taustalla:

Mika Kojonkoski kertoi keinoista, joilla Suomen olympiaurheilun tasoa nostetaan

23.8.2017 23:09

Suomalaisen huippu-urheilun tukijärjestelmä muuttuu. Olympiakomitea tiedotti tiistaina, että jatkossa tukea keskitetään niille urheilijoille, joilla on mahdollista menestyä.

Tiedotustilaisuudessa käytettiin termiä podium-urheilija, mikä tietysti tarkoittaa urheilijaa, jolla on arvokisoissa mahdollisuuksia mitaleille.

Vielä ei ole päätetty lajeja, joihin tukea kohdistetaan enemmän. Kaikki lajiliitot eivät tule olemaan tyytyväisiä, koska toiset lajit menettävät tukea.

Eeli Tolvasella hurja alku Jokereissa, heti kolme maalia

23.8.2017 22:27

Jokerit aloitti kautensa jääkiekon KHL-liigassa keskiviikkona Valko-Venäjällä. Vastassa ollut Dynamo Minsk oli kahden erän jälkeen 1-2 -tappioasemassa, mutta putosi kolmannessa erässä kyydistä Jokereiden voittaessa peräti 6-1.

Yksi mies varasti shown. Jokereiden 18-vuotias hyökkääjä Eeli Tolvanen teki kolme maalia, jotka kaikki kolmannessa erässä. Lisäksi Tolvanen merkkautti syöttöpisteen.

Kesällä spekuloitiin, miten nuori Tolvanen pärjäisi KHL:n kaltaisessa ”äijäliigassa”. Hyvin näytti pärjäävän ainakin Minskin ottelussa.

Muslimijärjestö: Turun puukotukset johtaneet useisiin ”kostoiskuihin” – Poliisilla ei havaintoja

23.8.2017 20:53

Muslimijärjestö Nuoret muslimit ry kertoo Turun sarjapuukotusten johtaneen Suomessa niin sanottuihin ”kostoiskuihin”, joissa kantasuomalaiset uhkailevat ja syyttelevät muslimeja. Helsingin jaoston puheenjohtaja Nahla Hewidy kertoo havaitsemastaan ilmiöstä tarkemmin Uudelle Suomelle.

Puukkoiskun tutkinnanjohtaja 2 uudesta miehestä: ”Oli pakko ottaa kiinni” – etsintäkuulutettu yhä karussa

23.8.2017 19:13

Keskusrikospoliisi (KRP) selvittää vielä tänään kahden uuden kiinni otetun miehen yhteyksiä aiemmin Turun puukotuksesta vangittuihin. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo lisäksi Uudelle Suomelle, että aiemmin etsintäkuulutettu henkilö on yhä karussa.

Granrothin mukaan vielä tänään selvitellään kiinni otetun parivaljakon yhteyttä muihin miehiin. Hän ei yksilöi tarkemmin, millaista yhteyttä miesten välillä epäillään.

–Nyt sitä tarkennetaan, mitä se tarkoittaa. Millä tavalla he tietävät tai tuntevat tai ovat olleet tekemisissä, hän sanoo Uudelle Suomelle.

Näkökulma: Li Anderssonin ja Touko Aallon liitto

23.8.2017 16:57

On kohtuullisen hyödytöntä keskustella siitä, olisiko Turun järkyttävä veitsi-isku kyetty estämään lainsäädännöllä, joka olisi antanut poliisille paremman tiedustelukyvyn.

Tällaista spekulointia ovat harrastaneet myös tutkijat mutu-pohjalta. Valtava määrä Turun tragedian yksityiskohtia on auki.

Turvapaikanhakijan myöntämään hirmutekoon ei pidä hakea syyllisiä sen enempää Suomen nykyisistä kuin aikaisemmistakaan päättäjistä, lainsäädännöstä kuin kansalaisistakaan. Opiksi toki voi kaikista kokemuksista, järkyttävistäkin, ottaa.

Turun pääepäillyn hämärä rikostausta – Supo: Pahoinpitely ulkomailla tuskin nostaisi uhka-arviota

23.8.2017 16:09

Pahoinpitely tai varkaus toisessa maassa ei todennäköisesti vaikuttaisi henkilöstä tehtyyn terrorismin uhka-arvioon, kerrotaan suojelupoliisista (supo) Uudelle Suomelle. Turun puukkoiskusta vangitulla oli mediatietojen mukaan Saksassa aiempaa rikostaustaa, josta ei tullut tietoa Suomeen.

Poliisi: Uusia kiinniottoja Turun puukotuksissa

23.8.2017 15:06

Keskusrikospoliisi on tehnyt keskiviikkona aamupäivällä Turussa kaksi uutta kiinniottoa perjantaisiin puukotuksiin liittyen.

Kaksi miestä otettiin kiinni, koska syytä epäillä -kynnys terroristisen teon valmistelurikoksessa on heidän osaltaan ylittynyt, keskusrikospoliisi tiedottaa.

Poliisin tiedotteen mukaan miesten kansallisuudesta ei ole varmuutta, koska he ovat antaneet siitä ristiriitaista tietoa. Suomen viranomaisille miehet ovat ilmoittaneet olevansa algerialaisia, Ruotsin viranomaisille marokkolaisia.

USA:n ex-tiedustelupomo järkyttyi Trumpin puheesta: ”Kauanko meidän täytyy kärsiä tästä painajaisesta?”

23.8.2017 14:48

Sekä republikaani- että demokraattipresidenttejä edustanut Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun ex-johtaja James Clapper on tyrmistynyt presidentti Donald Trumpin tuoreimmasta puheesta.

Clapper kyseenalaistaa julkisesti Trumpin kyvyn toimia presidenttinä.

– Todella epäilen hänen kykyään ja sopivuuttaan toimia tässä virassa – ja alan myös epäillä hänen motivaatiotaan tehtävään, Clapper sanoo CNN:lle.

Kansanedustaja: Dublin-menettely ei toimi – hälytyskellojen soitava koko Euroopassa

23.8.2017 13:39

Oppositiopuolue SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen ihmettelee Turun puukotusten epäiltyjen taustoista saatuja tietoja. Räsäsen mukaan tiedot osoittavat Euroopan unionin niin sanotun Dublin-menettelyn ilmeisen toimimattomuuden.

Hallituksesta varovaista vihreää valoa palautuskeskuksille ja tiukemmalle valvonnalle

23.8.2017 11:08

Hallituspuolueista löytyy varovaista kannatusta palautuskeskusten käyttöön ottamiselle eli kielteisen päätöksen saaneiden entisten turvapaikanhakijoiden valvonnan tiukentamiselle.

Palautus- tai internointikeskukset nousivat takaisin keskusteluun Turun joukkopuukotusten vuoksi. Terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista epäilty päätekijä on Suomeen turvapaikanhakijana tullut marokkolainen ja edustaa lehtitietojen mukaan riskiryhmää: kielteisen päätöksen saaneita.

”En unohda koskaan ylilääkärin lausuntoa pari tuntia iskun jälkeen”

23.8.2017 10:26

Perhe- peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) vaikuttui Suomen terveydenhuoltojärjestelmän ja muiden viranomaisten toiminnasta Turun veritekojen jälkeen.

– Minulle turvallisuuden tunteen keskeinen takaaja on suomalainen terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut. Se tulee todeksi hädän hetkellä. Saamme apua, kun tosi on kyseessä, Saarikko kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Poliisi varoittaa: Pankkikortteja varastettu setelihämäyksellä Otto-automaateilla

23.8.2017 09:47

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa setelitempusta, jonka avulla ikäihmisiltä on varastettu pankkikortteja pankki- ja Otto-automaateilla eri puolilla Suomea. Myös pankkitunnusten kyseleminen puhelimitse on yhä johtanut rahan päätymiseen huijareille poliisin lukuisista varoituksista huolimatta.

Kaakkois-Suomessa poliisille on ilmoitettu tänä vuonna yhdeksästä tapauksesta, joissa ikäihmisiltä on yritetty viedä rahaa kysymällä pankkitunnuksia puhelimitse tai sieppaamalla pankkikortti pankkiautomaatilla asioinnin yhteydessä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset