Mikael Jungner

Kaikki blogit puheenaiheesta Avoin yhteiskunta

Onnellisuuden moraalista

Ihminen elää toisten ihmisten kautta halusimme sitä tai emme. Ihminen ei voi määrittää itseään vaan sen tekee aina toiset ihmiset, vaikka ihminen määriteltäisiinkin väärin.

Onnellisuuden käsite perustuu ihmisyydessä muiden ihmisten hyväksyntään, arvostukseen ja vähintään aitoon sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Kestävää onnea ei voi ostaa rahalla, vaikka sitä useimmat länsimaiset ihmiset epätoivoisesti yrittävät.

Dialogi katkeaa ja väkivalta alkaa?

Kieltämättä uskoni yhteiskuntaa kohtaan on ollut koetuksella useita kertoja. En silti ala epätoivoisia tekoja suositella muillekaan kansalaisille, vaikka niiden ansiosta voi saada laajaa julkisuutta riippumatta väkivallantekijöiden tarkoitusperistä.

Minulla ei ole Timo Soinia mitään vastaan eikä muitakaan poliitikkoja, vaikka maan tavat hallitsee yhteiskuntakulttuuria melko vahvasti. Epäilen, että oma nimenikin on jossain mustassa kirjassa, kun juuri kukaan tai mikään taho ei halua edes kiittää minua idearikkaudestani.

Kaikkihan me ajattelemme epärationaalisesti!

Miksi ihmisten jopa Suomessa on niin vaikeaa suhtautua epärationaaliseen ajatteluun, kun kaikki ihmiset ajoittain ajattelevat hyvin tyhmästi. Kuka ajattelee aina oikein omasta mielestään?

Setämiehen havaintoja ja valistusta nuorisolle!

Nuoriso on monin paikoin pystyynkuollutta länsimaissa, koska haluamme heti tappaa kaiken heidän innostuksen jo alkuunsa.

Riittää kun Suomessa käy Tikkurilan aseman alueella Vantaalla, jossa on hyvin teennäinen tunnelma. Ymmärrän, että joitakin tämä säyseä kliinisen puhdas tunnelma haittaa, josta aiheutuu myös joidenkin ihmisten hakeutuminen alkoholi- ja huumeongelmiin.

Some osana mediaa ja media osana somea!

Ehkä me tarvitaan yhteiskunnissa mediatyyppejä, joita voimme arvostella sosiaalisessa mediassa.

Argumentteja ilmastonmuutokseen liittyen

Yhteiskunnassa on käyty keskustelua ilmastonmuutoksen syistä. Vaikka se ei selviäisikään vielä tämän sukupolven voimin, argumentit ovat moninaisia syylliseksi jo julistetun hiilidioksidin puolesta kuin vastaankin. Ja todellakaan ei ole yhtään vertaisarvioitua tutkimusta, joka todistaisi ihmisestä johtuvan hiilidioksidin syypääksi ilmastonmuutokseen, tästä on vain olemassa hypoteesi, jota ei ole pystytty todistamaan todeksi.

Hacking Democracy

Itselläni alkoi syvällinen PC- ja Internet-harrastus jo lapsena ala-asteella. Internetissä aloitin 1997-1998 tienoilla ala-ikäisenä skriptikakarana verkon pimeällä puolella. Ennen sitä 1996-1997 soitin tietokoneeseeni hankitulla hitaalla modeemilla Turusta kaukopuheluita joka iltaan Mikrobitin ylläpitämään MBNet -purkkiin Helsingin 09-suuntanumeroon.

Lääkekannabis - "Yhteiskunnan silmissä olen huumeidenkäyttäjä"

Tämä Iltalehden juttu on hyvä esimerkki millaisessa yhteiskunnassa asumme. Kannabis on niin iso tabu edelleen.  https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/201808162201129599_we.shtml

Vaikka sitä laillisesti lääkkeenä käytät voit ja saakin ikävän leiman, olet huumeiden käyttäjä. Melko reilua menoa. 

 

Tämä johtuu ainoastaan kieltolaista ja sen aiheuttamasta kannabiapsykoosista. Monet ovat uskoneet kaikki valheet joita kannabiksesta on syötetty.

Onnekai muutoksen tuulet puhaltavat maailmalta ja nuoret aikuiset jos ajattelevat toisin.

Sote - kriisi systeemisenä ilmiönä: haasteet, riidat ja ratkaisut videona

Tuhansien ja tuhansien sote-kirjoitelmien rinnalle ajatusten selkeyttäjäksi tarjotaan tässä video (powerpoint myös), missä tulee esille hyvät ja pahat ja rumat. Analyysi perustuu PESTLE - viitekehykseen (Politiikka, Talous, Yhteiskunta, Teknologia, Lainsäädäntö ja Ympäristönäkökulma).

Yhteiskunta kilpailee "verisesti"; voiko kilpailuyhteiskunta viisastua?

 

Kansalainen alkaa yhteiskunnassamme kasvamaan vinoon jo koulusysteemissä, ellei peräti päiväkerhossa tai kotona.

Valistuneempaan ajatteluun kuuluisi yhteisöllisyys, yhteisen hyvän näkeminen ja rakentava asenne kaikissa suhteissa. Onko se ihan utopiaa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä