Mikael Jungner

Kaikki blogit puheenaiheesta EKP ohjauskorko

Suomi leikkaa samalla kun EKP elvyttää massiivisesti. Minne rahat menevät?

Euroopan keskuspankki, EKP on ”painanut” rahaa eli elvyttänyt taloutta kuluvana vaalikautena ostamalla pääasiassa Euroopan julkisen sektorin, kuten Suomen pankin, arvopapereita tuhansilla miljardeilla. Tällä on pyritty pelastamaan EU:n hiipuvaa taloutta. Rahan saatavuutta on lisätty laskemalla ohjauskorko nollaan. Kun tämä ei ole auttanut, on ainoaksi keinoksi jäänyt rahan määrän massiivinen lisäys.

https://lounge.fim.com/2-500-miljardin-euron-talouskokeilu/

Olli Rehn kauppasota

Suomen pankin uunituore pääjohtaja Olli Rehn kuullostaa maikkarin aamuteeseessä paatuneelta poliitikolta.

 

Esitetyt kysymykset kierretään täysin ja vastaus päättyy oman työhistoriansa ja saavutustensa kertaamiseen.

 

Yhteenkään kysymykseen ei minkäänlaista vastausta.

Kuullosti ihan kokoomuslaiselta poliitikolta, joka vastaa kysymykseen, että miksi tarpeeksi rikkaiden ihmisten ei tarvitse enää maksaa veroja.

 

Outo tilanne finanssimarkkinoilla: miinuskorko talouden syöpä

Outo tilanne finanssimarkkinoilla

 - ovatko vapaat finanssimarkkinat enää ohjailtavissa; onko ratsu karannut ohjastajilta? -

*

EKP euroa tuhoamassa?

Viime päivinä markkinat ovat vuoroin hermoilleet ja olleet hurmoksessa erityisesti pankkiosakkeissa ja niiden velkakirjoissa keskuspankkien viestien mukaan. Keskuspankeilla yleisin tehtävä on säädellä inflaatiota. Se on myös Euroopan keskuspankin EKP:n tehtävälistalla. EKP ei ole päässyt neljään vuoteen tavoitetasoonsa.

Saksa: Suurpankki rosvoaa tallettajien rahat

Taloussanomat uutisoi tänään, että saksalainen suurpankki Commerzbank on alkanut perimään maksua suuryritysten ja instituutioiden talletuksista. Pankki ei täsmentänyt kuinka paljon se tulee korkoa talletuksista perimään, ja vakuutteli että yksityisasiakkaat sekä pk-yritykset eivät (toistaiseksi) joudu maksamaan talletuksistaan. 

Ekonomistien pallo hukassa?

EKP:n käyttämä keskuspankkirahan ohjauskorko on 0,25 %, mikä on poikkeuksellisen alhainenarvo ja kuvaa omalta osaltaan talouden heikkoa tilaa. Nyt osa suomalaisista ekonomisteista vaatii harkitsemaan liikepankkien keskuspankeissa pitämille talletuksille jopa negatiivista korkoa, jotta euroalueen kasvua voitaisiin tukea ja innostaa pankkeja saattamaan raha liikkeelle niin ettei se turhaan makaisi keskuspankissa (Talouselämä 10.1.2014 ja Taloussanomat 18.1.2014).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä