Mikael Jungner

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvä hallintotapa

Kaikki vaalit järjestettävä samana päivänä

Lähiaikoina on tiedossa monia vaaleja, sillä ensi keväänä pidetään ainakin eduskunta- ja europarlamenttivaalit. Maakuntavaaleja on siirretty jo monta kertaa, ja niidenkin toteutuminen keväällä lienee ainakin mahdollista. Näiden sekä kaikkien muidenkin vaalien järjestäminen samaan aikaan, sikäli kuin se on mahdollista, palvelisi demokratiaamme.

Apulaispormestari Sinnemäki istuu kahdella tuolilla

Tarkastuslautakunta arvioi Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) omistajanohjauksen. Lautakunta totesi, että omistajanohjaus on ollut tarkoituksenmukaista, mutta apulaispormestarin kaksoisrooli hallituksen puheenjohtajana ja konsernijohdon edustajana voi olla haasteellinen.


”LAUTAKUNTA TOTEAA, ETTÄ: 

  • omistajaohjauksen selkeyden kannalta olisi parempi, että konsernijohtoon kuuluvat kau­punginhallituksen tai sen konsernijaoston jäsenet, pormestaristo ja viranhaltijat eivät toimisi tytäryhteisöjen johdossa.

kaupunginkanslian tulee

Majesteettirikos saatava Suomenkin lakeihin?

Päivän uutisia lukiessa ei voinut välttyä tajuamasta miten suuret erot maiden välillä on edelleen auktoriteettien kunnioittamisessa. Tarkoitan lailla säädettyjä vaatimuksia enkä vain vapaaehtoista kunnioituksen osoittamista. Thaimaassa on meneillään hautajaiset. Paljon kunnioitettu kuningas on vaihtunut uuteen. Vanhan kuninkaan merkitystä esikuvana ei kukaan halua kiistää eikä hänen hyviä aloitteitaan. Mutta on myös perusteltuja syitä esittää kysymyksiä ja arvostelua.

Mikä ihme on osa-aikainen kokeilutoiminnan erityisasiantuntija?

Pikku-Mustan yliopiston talonmies kopautti portailla istunutta filosofia olalle.

- Katso mitä minä löysin! hän iloitsi ja näytti puhelintaan.

- Mitä? ihmetteli filosofi. - Eikö tuo ole joku työpaikkailmoitus? Etkö sinä viihdy täällä?

- En minä itseäni tarkoita! talonmies huudahti. - Vaan sinua!

- Minua? filosofi kysyi. - Minne minun pitäisi mennä töihin?

- Osa-aikaiseksi kokeilutoiminnan erityisasiantuntijaksi! talonmies huudahti. - Sehän olisi työnä sinulle juuri omiaan!

Soteratkaisua runnotaan väkisin

Maanantaina Suomen kuntiin on tulla tupsahtanut lausuntopyyntöjä soteratkaisusta. Aikaa vastaamiselle on annettu vain kaksi päivää. Lausuntoa on pyydetty, vaikka kuntien päättäjillä ei ole vielä edes täsmällistä tietoa koko sisällöstä.

Normaali kuulemisaika on minimissään 14 vuorokautta. Nyt siis mennään reippaasti riman alta. Näennäisellä kuulemisella yritetään korvata lainmukainen kuuleminen. Ei voi olla oikein, että tarkoitus pyhittää keinot!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä