Mikael Jungner

Kaikki blogit puheenaiheesta Sari Essayah

Agendan miesten ja naisten yhteydet esiin – Uhka perusoikeuksille selvitettävä!

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Essayahin taivaskanava avautui sunnuntaina 3.6. suureen tuskan parahdukseen ulkoministeri Soinin oikeuksien polkemisesta. Osallisena polkemisessa ovat kuulemma olleet twiitanneet poliitikot vasemmalta oikealle ja kanteluita tehneet – kansalaiset?

Monikulttuurisuus- ja maahanmuuttajavastaisuus Helluntaiherätyksessä

Suomen Helluntaiherätys on vapaa- ja konservatiivikristillinen herätysliike, jonka keskuudessa vallitsevien opillisten painotusten ja normien mukaan suhtautuminen HLBTI-vähemmistöihin on kielteinen, ellei jopa täysin torjuva. Liikettä jo jonkin aikaa sivusta seuranneiden parissa on kiinnitetty huomiota liikkeen pariin pesiytyneestä mahdollisesta yleisemmästä vähemmistövastaisuudesta, erityisesti islamvastaisuudesta.

Opintotuen tulorajojen poisto kallis ratkaisu

Eilisellä eduskunnan kyselytunnilla kaksi kansanedustajaa, perussuomalaisten Kike Elomaa ja kristillisdemokraattien Sari Essayah esittivät opintotuen tulorajojen nostamista helpottamaan opiskelijoiden asemaa. Hyvä ajatus muuten, mutta ajattelivatko kansanedustajat tulorajojen nostamisen hintalappua?

Moni nolaa vielä itsensä maahanmuuttajien palkkakeskusteluissa

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah esitti tänään oppisopimuskoulutuksen ajan palkoille omaa työehtosopimusta ja matalampaa kisällipalkkaa. Essayahin mukaan siitä olisi apua paitsi nuorille niin myös maahanmuuttajille.

– Tällainen ratkaisu voisi edesauttaa myös yhteiskuntasopimusneuvottelujen saamista vauhdikkaasti alkuun, Essayah kertoi lehdistölle lähettämässään tiedotteessa.

Usko ja evoluutioteoria

Kristillisen liiton puheenjohtaja Sari Essayah kyseenalaisti evoluutioteorian Suomen Kuvalehdessä. Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari asettaa uskonsa tieteen edelle, koska evoluutioteoria ei ole aivan aukoton. On turha pohtia heidän henkilökohtaisia motiivejaan, mutta molempien ajattelu kumpuaa jostain valistusaikaa edeltäneiltä vuosisadoilta.

Uskonnoilla ja tieteellä on se oleellinen ero, että uskon tieto ei muutu, kun sen sijaan tiede korjaa koko ajan itseään.

Valko-Venäjän oppositio heikompi kuin koskaan

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka vapautti toissa lauantaina maan viimeiset kuusi poliittista vankia *).

Tunnetuin vapautetuista on Mikalai Statkevitš, sosiaalidemokraatti ja vuoden 2010 presidentinvaalien ehdokas. Häntä syytettiin ”mellakoiden järjestämisestä” vaalien jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä