Mikael Jungner

Kaikki blogit puheenaiheesta Tietovuoto

Georgij Alafuzoff oli tiedustelupäällikkö - ja maanpetturi?

Spekuloin blogissani 20.12.2017 Viestikoekeskuksen tietovuotoa sanoin "Maallikon muistimieleeni tulevat äkkipäätään vain nimet T. Halonen, G. Alafuzoff , E. Tuomioja et consortes".

Vuotaako presidentin kanslia?

Vuodot ovat tämän päivän tapa tehdä politiikkaa. Vuodoista suuressa maailmassa voimme lukea Michael Wolffin uudesta kohukirjasta Fire and Fury, jonka mukaan Yhdysvaltain presidentin hallinto vuotaa kuin seula. Tuokin kirja on - niin, vuotanut - nettiin, mutta linkkiä en tähän uskalla laittaa.

Myyrä Linnasta? Motiivi poliittinen lakipakettiin/pressanvaaliin vaikuttaminen?

Valtakunnan kutkuttavin dekkarikysymys juuri nyt kuuluu: kuka on ilmeisesti valtionhallinnon korkeimmalla tasolla jonkun aiemman presidentin virkakaudella toiminut tietovuotaja? Käytettäköön hänestä tässä mediakoodinimeä kenttämyyrä (suom.) - microtus arvalis (lat.) - обыкнове́нная полёвка (ven.) 

Mediat panevat vastaan silovikeille

Silovikeiksi nimitetään Venäjällä sisäministeriön ja puolustusministeriön - voimaministeriöiden - voimahahmoja, jotka pyrkivät johtamaan maata univormupukuisten taustaporukoidensa mandaatilla. "Sila" on venäjäksi voima. Hesarin viime viikonloppuna paljastama tietovuoto sai liikkeelle Suomen silovikit, joille vapaa lehdistö on myrkkyä.

Epäiltyjen pieni piiri: Halonen, Alafuzoff, Kaskeala, Tuomioja, Puheloinen...?

Erittäin salaisten asiakirjojen lukuoikeus on harvoilla. Esko Ahon mukaan hän sai turvallisuuskansion luettavakseen Koivistolta, joten presidentillä lienee säilytysoikeuskin. Puolustusvoimain ex-komentaja arvioi tietovuotajan olevan valtionhallinnosta: "Piiri on pieni..."

Turvaluokiteltujen tietojen vuotaja tulee Puolustusvoimien sisältä

Suomessa jahdataan nyt kiivaasti sitä henkilöä tai niitä henkilöitä, jotka ovat saattaneet Suomen puolustushallinnon laatimia turvaluokiteltuja asiakirjoja Helsingin Sanomille ja sitä kautta julkisuuteen.

Vuodon tekijää jahtaavat sekä poliisiviranomaiset että lehdistö. Kuka oikein vuoti turvaluokitellut asiakirjat ja mistä syystä.

HS ja Tikkakoskigate

Muutamia kysymyksiä:
1) Vedättikö joku taho Hesaria?
2) Vedättikö ”joku” Hesararissa todellista valtaa käyttävä Kaius Niemeä?
3) Uhrataanko Kaius Niemi?
4) Halusiko Kaius Niemi tulla uhratuksi tärkeän asian vuoksi?
5) Mikä on tuo tärkeä asia?
6) Onko se Sauli Niinistön voiton varmistaminen?
7) Onko se Sauli Niinistön murskavoiton varmistaminen?
8) Miksi Sauli Niinistön murskavoitto on tärkeä jollekin taholle?

Lait muuttuu, alkoholi, työttömyys ja tiedustelu

Kerrankin alkoholi laki tehtiin niin kuin pitää. Ei suinkaan huitaistu mitä sattuu vaan luettiin tutkimuksia ja kokeiltiin käytännössä. Kokeilun hoiti perussuomalaiset pikkujoulussaan ja havaittiin ettei vapaa anniskelu aiheuta suuria muutoksia. Yllättävin havainto oli, myös viinistä voi tulla humalaan. Havainnon teki eduskunta avustaja joka Päivi Räsäsen suosiollisella avustuksella päätyi sairaalaan saatuaan alkoholimyrkytyksen. Joitakin käytösmuutoksia ilmeni myös. Eräs nimeltä mainitsematon edustaja keskusteli kiivaasti työministerin kanssa ja innostui halailemaan työtovereita.

Suomen ei tule liittoutua Trumpin USA:n kanssa

En halua, että Suomi liittoutuu yhä tiiviimmin niiden länsimaiden kanssa, jotka puolustavat USA:n geopoliittisia, kauppapoliittisia ja ideologisia intressejä. Uusi tiedustelulaki on selvästi viemässä meitä tiiviimpään liittolaisuuteen USA:n kanssa. Tämä olisi vahingollinen kehitys useasta syystä.

Lasitalon kuplasta ei pitäisi kiviä heitellä

Kansainvälisen sanonnan mukaan lasitalossa asuvan ei pitäisi heitellä kiviä.

Suomen laajalevikkisimmälle sanomalehdelle ei riitä itse nimitetyn holhoojan rooli oikean ajattelun opettajana yhteiskunnallisissa kysymyksissä – sen on rehvasteltava haltuunsa vuodetulla materiaalilla seurauksista piittaamatta ja kiviteltävä Suomen turvallisuudesta virkavastuuta kantavia asiantuntijoita mitätöimällä heidän arvioitaan ja työtään.

Toisen sanonnan mukaan ylpeys käy lankeemuksen edellä. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä